Всичко за Смарт Щорите

Прозорците сами по себе си не допринасят много за вашето пространство; без щори те биха останали само празни дупки по стените на дома ви. В комбинация с подходящите щори обаче те увеличават максимално количеството светлина, което влиза в дома ви, като същевременно намаляват потреблението на електроенергия. Подходящата смарт щора може да се окаже единственото нещо, от което се нуждаете, за да осигурите поверителност и да имате пълен контрол върху осветлението само с едно натискане на бутон.

Има много причини, поради които повечето умни домове приемат автоматични щори. Ако сте любопитни, продължете да четете тази статия, за да научите повече за умните щори.

Какво Представляват Умните Щори?

Смарт щорите са вид покрития за прозорци, които се използват в смарт домовете. Понякога те се наричат автоматични щори, автоматизирани щори или моторизирани щори. Те имат вградена система за управление, която ви позволява да регулирате всяко действие с помощта на вашия смартфон или друго мобилно устройство.

Предимствата на моторизираните щори далеч надхвърлят тези на обикновените щори, тъй като те се предлагат с множество функции, които улесняват живота.

Стандартни Характеристики на Смарт Щора

Въпреки че функциите на умните щори понякога се различават, по-долу са изброени някои стандартни функции, които се очаква да ги съпътстват

Дистанционно Управление

Всички умни щори се очакват да имат вградена система за управление, а бутоните за управление дават достъп до техните функционалности. Тези средства за управление ви позволяват да създавате разписания или да задавате таймери за вашите щори, което ви дава пълна власт над това кога да ги затваряте или отваряте. Можете да получите достъп до управлението чрез вашия смартфон или мобилно устройство.

Вграден Сензор за Светлина

Повечето усъвършенствани смарт щори са снабдени с вграден сензор за светлина, който позволява на щорите да управляват осветлението въз основа на външните нюанси на светлината. Сензорът за светлина също така може да разграничава нощ и ден.

Вграден Двигател

Умните щори разполагат и с вграден светлинен сензор, който контролира движението на щорите – нагоре или надолу. Можете да ги управлявате с гласова команда или с дистанционно управление.

Функция за Интегриране на Виртуален Асистент

Някои смарт щори ви позволяват да интегрирате виртуалния си помощник в системата за управление. По този начин можете лесно да подавате гласови команди, без никакви затруднения.

Защо е Необходима Автоматизирана Щора

Въпреки че има редица причини, поради които щората трябва да бъде сред вашите смарт устройства, по-долу са изброени основните допълнения, които те добавят към вашето пространство.

Защита и Безопасност

Умните щори осигуряват по-сигурна перспектива за вашето пространство всеки път, когато поверителността е оптимизирана. Те гарантират, че домът ви изглежда постоянно обитаван, което го прави да изглежда извън обсега на потенциалните заплахи.

Икономия на Енергия

Автоматизираните щори са енергоспестяващи. Те намаляват консумацията на електроенергия и в крайна сметка помагат за намаляване на разходите.

Удобство

Представете си, че управлявате всеки прозорец в дома си, без да ставате от уютното си легло. Дистанционното управление го прави толкова лесно, като ви осигурява максимален комфорт.

Първи стъпки с Интелигентна Щора

Източник: IStock royalty-free images

Въпреки че смарт щорите не са съвсем свежи на пазара на умни домашни устройства, все още има много хора, които смятат, че устройствата са нови. А вие част от тях ли сте? Ако да, нека ви запознаем с начина им на работа.

Какво да се Има Предвид При Закупуване на Автоматизирана Щора

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при закупуването на смарт щори. Имайте предвид вида и размера на прозореца, с който разполагате, и проверете дали щората е съобразена с дизайна на дома ви, като в същото време държите сметка за бюджета. Също така трябва да сте нащрек за щори, които предлагат повече функционални характеристики

Къде да се Купи

Улеснихме закупуването на умни щори за вас. Ако искате да получите качествени неща, не се колебайте да разгледате уебсайта OLX за наличните опции на най-добри цени.

Как се Инсталират Смарт Щорите

Можете да изберете проект „Направи си сам“ или да се обърнете към професионалист. Обръщането към професионалист може да струва малко пари, но спестява стреса от това да се справите сами. Ако обаче искате да намалите разходите, като инсталирате сами щорите за прозорци, прочетете ръководството, което се доставя с продукта, за да получите лесно ръководство стъпка по стъпка.

Места за Инсталиране на Умни Щори

Добре е да знаете, че прозорците не са единственото място, на което можете да монтирате смарт щорите си. Други възможни места, където да ги инсталирате, са:

Покривно Осветление

Ако използвате ръчни щори за покривни светлини, най-вероятно ще имате проблеми с достъпността и други неудобства. Можете обаче да си спестите това, като вместо това използвате умни щори за покривната си светлина. Те помагат за регулиране на количеството светлина, което достига до вашето помещение.

Оранжерия

Много собственици на жилища са интегрирали използването на интелигентни щори в своите оранжерии. Това е така, защото те им помагат да контролират по-добре температурата в помещението, както и осветлението.

Прозорец на Спалнята

Прозорците на спалнята са най-често срещаните места за поставяне на моторизирани щори в дома ви. Те ви осигуряват необходимото количество дискретност.

Френски и Патио Врати

Умните щори ще ви бъдат полезни, независимо дали използвате френски или патио врати с едно или две крила. Смарт щорите на френските или терасовидни врати са изключително функционални при някои метеорологични условия за контрол на температурата. Лятото, например, е идеалното време да се възползвате от умните си щори.

Как се Използват Щорите

Основното предимство на интелигентните щори е лесното им управление. А това можете да постигнете с поредица от команди с бутона на дистанционното управление. Някои усъвършенствани щори са снабдени с мобилни приложения за оптимизиране на използването, като понякога те са достатъчно ефективни, за да управляват няколко щори наведнъж.

Заключение

Смарт щорите са нарастваща тенденция от няколко години насам и са достойна инвестиция за вашия умен дом. Да почувствате как сутрешният слънчев лъч влиза в стаята ви и да се обърнете към асистента на вашия интелигентен дом, за да се погрижи за това, звучи фантастично, нали?

Не е задължително обаче да инсталирате всички автоматични прозорци наведнъж. Имате свободата да инсталирате един по един, особено ако разполагате с ограничен бюджет. Ако не знаете откъде да започнете пътешествието си за покупка, разгледайте уебсайта OLX, за да прегледате различните модели.