Всичко, Което Трябва да Знаете за Кухненските Печки от Професионален Тип

Правилната кухненска печка е необходима за всяка модерна кухня, тъй като тя влияе на това колко лесно ще бъде готвенето, независимо от кулинарните ви умения. Професионалните кухненски печки са стъпка напред в сравнение със стандартните котлони и не става въпрос само за функционалност. Тези печки са чудесни за повишаване на нивото на кухнята, за да придадат уникален, съвременен вид и да подобрят стойността при препродажба.

При наличието на толкова много производители има много възможности за избор. И това ви затруднява да решите коя кухненска печка е подходяща за вашето пространство от гледна точка на привлекателност, бюджет и характеристики. Тази статия предоставя изчерпателно ръководство за всичко, което трябва да знаете за избора на кухненска печка от професионален тип.

Трябва ли да Купите Професионална или Стандартна Гама?

Уредите от индустриален тип започват да придобиват по-голяма популярност през 80-те години на миналия век, когато хората започват да искат повече. Те искаха по-голям капацитет на фурната, повече горелки, мощни BTU, конвекционен вентилатор за намаляване на топлината, закрити грилове и т.н.

Макар че не бяха професионалисти, нито готвачи, те твърдо вярваха, че тези уреди ще бъдат идеални за приготвяне на ястия, достойни за ресторант, дори в техните домове. Точността на това убеждение не е далеч от истината и с течение на времето повечето производители се впуснаха в тази тенденция и представиха повече кухненски печки в професионален стил.

Въпреки че кухненските печки в про-стил не са малка инвестиция, те могат да направят много за повишаване на готварското майсторство, като същевременно осигуряват високо качество на работа. Въпреки че стандартните готварски печки не са толкова наситени с мощни функции, колкото тези в про-стил, те все пак постигат оптимални резултати. В повечето случаи те имат по-ниски BTU и по-ниски характеристики, но новите постижения се развиват заедно с постоянно променящата се индустрия. Някои стандартни непрофесионални печки вече притежават фантастични функции, които улесняват готвенето.

Да Научим Всичко за Про-Стила

Има много неща, които трябва да се вземат предвид при избора на професионални гами, като размер, бюджет, продължителност на живота и т.н. Нека ги обсъдим подробно по-долу.

Източник: Pexels

Размер

Про-стилът се предлага в различни диапазони на размери. Стандартната им ширина е 75, 90, 120 и 150 сантиметра. Струва си да се отбележи, че по-големите се предлагат с повече функции, като повече горелки, скари и грилове и повече пространство за фурната, в сравнение с по-малките размери.

Кои от функциите са идеални за вашето пространство и за вашето готвене? Ще готвите за голямо семейство или за по-малко? За да изберете правилния размер, първо трябва да си отговорите на тези въпроси.

Цена

Про-стиловете се предлагат в различен ценови диапазон, като цената зависи основно от качеството на продукта и характеристиките. Конкретното съдържание на повечето печки в професионален стил обаче е между 3500 и 20 000 евро.

Издръжливост

Като цяло печките от професионален тип са изключително издръжливи, с продължителност на живота около 20 години. Въпреки това, дълготрайността на вашия продукт ще зависи от качеството на продукта. Възможно е също така да има ситуации, в които ще се наложи да смените горелката или други функции на печката си.

Газ или Електричество

Друго важно предимство на професионалните печки е, че те могат лесно да се комбинират с газова или електрическа фурна. Електрическата фурна произвежда повече топлина, но пък предлага повече режими на готвене и може да струва до 2000 евро. Обаче газовите фурни се отличават с по-малко топлина от електрическите, поради което са за предпочитане.

Фактори, Които Трябва да се Вземат Предвид при Закупуване на Про Гама

Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид при покупката на професионална печка. Въпреки че цената е основен фактор, има и други съществени неща, които трябва да се вземат предвид.

Захранване

Преди да закупите професионалната си гама, се уверете, че домът ви е правилно конфигуриран за електричество и газ. За газта ще е необходим газопровод или резервоар за пропан, а за електрическата фурна – около 240 волта. Уверете се, че източникът на захранване е уреден, преди да направите покупката си.

Оценка на Вентилацията

Ако искате да си купите про-стил гама, има по-голяма възможност да получавате много дим. Това означава, че трябва да имате план за извеждането на дима. Необходим е вентилационен аспиратор, който изхвърля дима навън. Уверете се, че аспираторът е добре съчетан с вашата готварска печка.

Измерване

Тъй като печката се предлага в различни размери, трябва точно да измерите пространството, за да се уверите, че печката ще бъде подходяща за него. Изберете размер, който е подходящ за вашето пространство, а не такъв, който се откроява неудобно.

Освен това повечето входни врати винаги са около 36 инча. Ако избраният от вас размер е по-голям от този, предвидете други планове за пренасяне на печката през вратата.

Бъдете Подготвени за Горещината

Ако възнамерявате да използвате печка от професионален тип, е добре да имате подходяща вентилация. Печката ще произвежда много топлина, особено ако използвате повече от една горелка в даден момент.

Проверете Подовете си

Гамата от професионални модели, особено по-големите, са предимно тежки. Проверете дали подът ви може да издържи на тежестта. Ако не може, направете някои укрепвания.

Стил на Готвене

Може би имате голямо семейство и ви се налага да готвите много? Ако ви се налага да приготвяте няколко гарнитури или ястия едновременно, ще ви е необходим голяма професионална печка с много горелки, за да ускорите приготвянето на храната. Големият размер не само е снабден с множество горелки, но и би осигурил по-ефективна опция за фурна, предоставяйки свободата да сервирате повече от един десерт за вашите гости или семейство. По-големите фурни са снабдени и с конвекторни вентилатори за задушаване на десертните сосове.

Характеристики на Про-Стил Гамата

Има много съществени характеристики, които трябва да се търсят във вашата печка от професионален тип. Проверете дали има няколко горелки, двойна фурна, двойно гориво и тиган. Трябва също да проверите дали е изработена от неръждаема стомана, понеже тя е най-добрата.

Заключение

Макар че да имате професионална готварска печка в кухнята си е скъпо. Старинният вид, красотата и допълнителните свойства, които увеличават функционалността, я правят инвестиция, която си заслужава. Освен това тя увеличава стойността на препродажбата на дома ви в дългосрочен план.

Ако искате да получите най-добрите цени за вашата печка, разгледайте уебсайта на OLX за най-добрите оферти, които не можете да намерите другаде.