Дървени градински къщи

Дървените градински къщи разкрасяват домовете ви по невъобразим начин. Те вкарват живот във вашата градина и я правят необикновена.

Да имате дори само градина е релаксиращо, но си представете какво би било, ако можехте да прекарвате повече време в нея, без да се потите толкова много. Убежище, където можете да се отпуснете и да забравите за тревогите си. Това е може би най-голямото предимство на градинските къщи.

И така, какво трябва да направите, когато си построявате градинска къща?

Първо, уверете се, че сте избрали дизайна за вашата градинска къща. Второ, изберете цветова палитра, която ще се впише добре във вашата градина. И накрая, украсете я!

Построяването на градинска къща ще превърне градината ви в шедьовър. Има огромен избор от дървени градински къщи. Те могат да са изработени от различни видове материал, да са в различни стилове и да възлизат на различни цени. Ето защо, преди да се захванете с изграждането на вашата собствена градинска барака, се уверете, че знаете всичко за тях!

Освен това има много причини, поради които дървената градинска къща ще бъде следващата ви най-добра инвестиция. И така, в тази статия ще разгледаме 5-те най-големи предимства на градинските къщи и ще ви помогнем да изберете вашата.

Топ 5 причини, поради които дървените градински къщи са най-добрият избор

Преди да се потопите в света на дървените градински къщи, има няколко неща, които трябва да вземете предвид. Ето защо ще изброим техните ползи и ще ви помогнем да разберете защо това ще бъде най-добрата ви инвестиция.

1. Дървените градински къщи създават спокойна и хармонична атмосфера

Източник: Pinterest

Сигурно се чудите защо първата причина не е икономичността. Има обаче една известна поговорка: „Здравето е най-голямото богатство“.

Проучванията са открили, че пространството с естествено дърво може драстично да подобри настроението ви. Това означава, че ако имате лош ден и искате да си върнете спокойствието, можете да си вземете чаша сок или кафе и да се отпуснете във вашата дървена градинска къща.

Конструкцията се съчетава идеално с естествения градински пейзаж. Освен това дървените изделия влияят физиологично на подсъзнанието ви. Случвало ли ви се е да се натъкнете на фино парче дърво и да искате да го докоснете или просто да се възхищавате на аромата му и усещането, което носи?

Усещането е страхотно, нали? И за да е още по-хубаво, можете да използвате полупрозрачни цветове за интериора си и да се насладите на приятни за окото топли дървесни цветове. Това е почти сякаш притежавате уникален обект, защото няма две еднакви дървета.

2. Дървените градински къщи са екологични

Източник: Avso.org

За разлика от бетонните, дървените градински къщи са екологични. Тоест дървените къщи не отделят вредни вещества в околната среда. Вместо това те неутрализират токсините, които вече присъстват в заобикалящата среда.

От друга страна, всичко, изработено от пластмаса, би навредило на околната среда само ако се опитате да го запалите. Но за сметка на това пластмасовите неща избледняват с времето и губят качеството си.

Ако решите да съпоставите всички материали и да ги сравните от гледна точка на екологията, дървесината винаги ще надделява.

От друга страна, това може да ви се стори леко абсурдно, тъй като би могло да доведе до обезлесяване, но това не е така. Залесяването на горите се извършва непрекъснато и следователно щетите върху екосистемата остават сведени до минимум. Освен това остатъците се рециклират, така че нищо не отива на вятъра!

Нещо повече, дървените градински къщи ще ви дарят с прохладна през лятото и топла и уют през зимата. Ето защо, ако обичате да излизате на навън и да се мотаете с приятели и семейство, градинската къща ще бъде идеалното допълнение за вас.

3. Издръжливост и стабилност на структурата

Източник: Pinterest

Много хора биха си помислили, че дървените градински къщи не са издръжливи и нямат стабилна структура. Това обаче не е така.

Дървените конструкции са много по-стабилни и здрави. За разлика от бетона или пластмасата, дървените конструкции не се нуждаят от армировка или допълнителни инструменти и материали. Освен това дори не е необходимо да полагате основа.

Тъй като дървените конструкции са леки, те почти не могат да бъдат засегнати от  нестабилност поради слаби основи или разклащане на земята.

Освен това са ви необходими само няколко дни, за да построите дървена градинска къща. Следователно няма да трябва да чакате дълго или да харчите пари за работна ръка. В допълнение, построяването на градинска барака е толкова просто и лесно, че можете да изградите своя само с гледането на няколко видео урока.

Въпреки това, правилното сглобяване на конструкцията е във ваш интерес. Това ще гарантира дълъг експлоатационен живот. Има три неща, които трябва да имате предвид при изграждането на дървена барака, която да издържи дълго:

  • Качествена защита на стените – от вредители и влага,
  • Хидроизолация на покрива,
  • Суха основа.

Освен това нанесете завършващ щрих със специални бои, които намаляват вероятността от пожар. След като се погрижите за всичко, можете да се насладите на своята издръжлива и удобна дървена барака.

4. Лесен монтаж, демонтаж и транспортиране

Източник: Ofdesign.net

Разликата между вашата къща и дървената градинска къща е простичка. Вашата къща не позволява лесно сглобяване, разглобяване и транспортиране. От друга страна, градинската къща ви позволява да направите всичко това с минимални усилия.

Дървените градински къщи са лесни за сглобяване. Сглобяването им може да отнеме само два дни. Ако обаче не ви харесва как стои, можете лесно да я демонтирате и преместите на друго място.

Освен това дървените къщи са много по-леки в сравнение с другите и предлагат по-голяма гъвкавост. И с толкова много свобода, това е почти като да местите мебелите си. Разбира се, с изключение на факта, че няма да живеете в градинската къща.

За разлика от дървените, металните и бетонните конструкции са тежки и изискват полагането на по-здрава основа. Следователно цената за построяване се увеличава, защото трябва да сте сигурни, че основата може да издържи тежестта.

От друга страна, дървените къщи, които са много по-леки, изискват само специално подготвена основа, която е евтина.

И накрая, не е нужно да се притеснявате за разрешителни от какъвто и да е вид, тъй като дървените къщи не изискват никакви. Те се класифицират като прости сгради.

5. Икономичност – дървените градински къщи са достъпни

Източник: Decoist.com

Когато се изброяват 5-те причини, поради които дървените градински къщи са най-добрият избор, икономичността трябва да е по-скоро общоизвестен факт.

С други думи, дървените конструкции са изградени от най-евтините строителни материали, които можете да закупите. Дървото е по-леко и не изисква скъпа основа.

Освен това няма причина за притеснение, когато става въпрос за поддръжката. Добрата новина е, че необходимите материали за поддръжка са евтини.

Дървените градински къщи се строят за броени дни. Следователно не се начисляват допълнителни разходи за труд. Това ви спестява много време и енергия. От друга страна, можете дори да ги изградите сами, за да намалите напълно разходите за труд.

Няма спор, че дървените градински къщи са икономични. Можете дори да ги украсите с предмети от бита, които искате да рециклирате.

Въпреки това, преди да преминете към следващата стъпка, не забравяйте да обмислите всеки детайл, преди да направите покупката.

Първо, как смятате да използвате вашата градинска къща? Просто за украса ли ще бъде или ще е и функционална? Ако ще я строите за децата си, пригответе се да станете родител на годината.

Второ, какъв размер на къщата да изберете? Това зависи от това колко приятели имате или от броя на членовете на семейството ви. Не бихте искали да няма достатъчно място за всички. Избраният от вас материал също ще играе съществена роля за това колко дълго ще издържи вашата градинска къща.

Трето, колко струват дървените градински къщи? Въпросът зависи от това какъв размер и качество търсите, както и от това дали ще я строите сами или ще наемете работник. Също така трябва да се уверите, че купувате от реномиран доставчик.

И накрая, трябва ли да поставите някаква основа? Градинските къщи изискват специална основа. Тя обаче е сравнително по-евтин от тези от бетон и метал.

Заключение: Трябва ли да си купите дървена градинска къща?

Ако сте човек, който обича приключенията и природата, отговорът е ясен. Всичко, което обсъдихме досега, сочи към едно нещо. И то е, че няма да съжалявате, ако инвестирате в дървена градинска къща.

Освен това материалът за поддръжка също е евтин. Ето защо можете лесно да се погрижите за поддръжката и да се наслаждавате на вашата дървена къща до края на живота си.

В заключение дървените градински къщи са икономични и достъпни за всеки. Ако сте човек, който би се радвал на подобно допълнение в живота си, те определено си заслужават инвестицията.

Като се има предвид екологичната им същност, вие ще допринасяте за запазването на околната среда чиста и зелена, като просто седите в задния си двор. Но сме сигурни, че щом построите вашата градинска къща, тя няма да бъде просто за украса, а ще я използвате.

По отношение на устойчивостта и издръжливостта, със сигурност няма да бъдете разочаровани от това, което градинските къщи могат да ви предложат. Освен това те могат лесно да се сглобяват и демонтират. С други думи, можете да ги поставите и да ги местите, докато не останете доволни от резултата.

Живеем в забързан свят, изпълнен с нервно суетене и градски шум. Притежаването на едно такова допълнение към вашия дом, което ви доближава до природата, ще ви помогне да поддържате добро психично здраве и да оправяте настроението си, когато имате лош ден.