Ето топ 4 електрически коли, на които трябва да обърнете внимание през 2022 г

Ако търсите да закупите електрически автомобил, това е статията за вас. Направихме обстойно проучване на всички наши предложения. И бих искал да ви насоча в правилната посока.

В крайна сметка Tesla не е единственият, който продава електрически автомобили в наши дни. Има много други електрически автомобили и някои могат да ви подхождат повече от други. Но как ще изберете този, който е подходящ за вас?

Не можем да ви кажем точния електрически автомобил, който ще ви подхожда, но сме намалили избора за вас.

Нека ги прегледаме заедно.

Hyundai Kona Electric

Електрически пробег: 415км

Базова цена: 35,345 долара

Имате право на данъчен кредит?: Да

Kona Electric има отлична предна част и се предлага на разумна цена. Той гарантира, че ще се забавлявате зад волана. За някои може да изглежда странно. Нещо като когато устата на Нео беше премахната в „Матрицата“.

Автомобилът има пробег от 415 км, което е много по-добре от скъпите електрически автомобили. И има данъчен кредит, за разлика от Bolt EV, което го прави по-евтин, отколкото показва цената. От нас има палци нагоре.

Плюсове
● Атрактивна цена с данъчна отстъпка
● Забавно за шофиране  
● Лесна за използване технология
Минуси
● Малко място при задните седалки
● Ограничено товарно пространство

Nissan Leaf

Електрически пробег: 363км (плюс); 241 км (базов)

Базова цена: 28 375 долара (базова); 33 375 долара (плюс)

Имате право на данъчен кредит?: Да

Nissan leaf е първият достъпен електрически автомобил, чиято платформа не е споделена с автомобил с вътрешно горене. Излезе второто му поколение и изглежда нормално. Благодарение на модела Leaf Plus, той може да надхвърли пробега от 321 км., точката, след която тревожността за оставаща батерия започва да намалява.

Базовият Leaf все още е достъпен за хора, които не държат на голям пробег и са щастливи да не дават допълнително за разстоянието, което така или иначе не изискват. Всъщност, ако вземете предвид данъчния кредит, базовата цена на Leaf е само 20 875 долара. Може да бъде и по-евтино, в зависимост от това къде живеете.

Моделът Плюс(Plus) е едва в средата между 20 и 30 хиляди, когато се вземат предвид кредитите и отстъпките. Всичко това се дължи на значителното приспадане на цената, което се случи за 2022 г. И с двете версии ще получите удобни за потребителя информационно-развлекателни технологии и добре изпълнени функции за помощ на водача. Автомобилът е сравнително просторен, на платформата на практичен хечбек с четири врати и е удобен.

Няма да получите всичко това, ако купувате по-евтините електрически автомобили като Mazda CX-30 и Mini Cooper SE.

Плюсове
● Добре изпълнени функции за подпомагане на водача
● Ниска цена с базова батерия
● Множество избори от опции
Минуси
● Неприятен за каране
● Не толкова голяма пробегаемост, колкото другите EV

Ford Mustang Mach-E

Електрически пробег: 339-482км, които зависят от задвижването (RWD срещу AWD) и батерията (68 срещу 88 kWh)

Базова цена: 44,995 долара

Имате ли право на данъчен кредит?: Да

Ford Mustang Mach-E е най-спорната и обсъждана кола. Но това е и най-добрата електрическа кола, която има невероятни характеристики.

Ако смятате, че това е „новият Mustang“ – не е. Това е напълно ново нещо и не е заместител. Тази итерация ефективно прави „Mustang“ подмарка на Ford, като създава електронен кросоувър със стилистични знаци и добро представяне. Вдъхновен е от все още в продажба Mustang купе и кабриолет, задвижван от двигател с вътрешно горене.

Това е огромна част от външния вид на Mach-E. Изглежда фантастично и се кара по-добре. Защо? Защото е Мустанг. Знаейки колко скучни и неудобни са изцяло електрическите автомобили с по-ниски цени, това е страхотна новина за всички.

В допълнение към това, дизайнът на каросерията на кросоувърите осигурява използваема задна седалка и товарно пространство. Неговият гигантски 4A сензорен екран ще ви остави впечатлени с разнообразието си от задвижване, изчистена простота и комбинации от батерии. По този начин първият електрически автомобил Ford от нулата е отворен за широк спектър от вкусове и нужди.

Въпреки че някои кросоувър електрически автомобили се предлагат на същата цена, Mach-E все още е в нашия списък с любими.

Плюсове
● Отличителен стил
● Завладяващо представяне
● Лесна за потребителя технология
● Висококачествена кабина
Минуси
● Задната седалка е монтирана малко ниско
● Дизайнът на кабината е малко безразличен

Hyundai Ioniq 5

Електрически пробег: 487 км. (RWD) или 411 км. (AWD)

Базова цена: 44,875 долара

Имате ли право на данъчен кредит?: Да

Не сме сигурни дали Ioniq 5 идва от бъдещето или е от версията „Завръщане в бъдещето II’. Но така или иначе, несъмнено се откроява.

Няма да отречем, че прилича на компактен хечбек, но дължината му е същата като на Hyundai Tucson 2022 в реалния живот. Той има по-широко междуосие в сравнение с много по-огромния Hyundai Palisade.

Не е много висок от земята или много дълъг. Но отвътре измамните му размери дават изненадващо просторна, ефирна и гъвкава кабина. Ние също така се възхищаваме на лесната за употреба и добре планирана технология по отношение на безопасността и информационно-развлекателната система. Освен това неговият изчистен и минималистичен вид го кара да изглежда много модерен.

Всеки Ioniq 5 разполага с батерия от 77,4 киловатчаса. Скоро ще бъде наличен базов пакет от 58.kWh. Подобно на други електрически автомобили, той захранва задните колела или всичките четири благодарение на допълнителния си преден двигател.

В резултат на това получавате добър пробег и много добра производителност, въпреки че разликата в производителността е много по-значителна. Това са 7,3 секунди RWD в сравнение с 5,1 AWD. Освен това всеки Ioniq 5 се състои от 800-волтова електрическа архитектура. По този начин той може да зарежда от 10 до 80 процента с помощта на зарядно устройство с мощност 350 kW за 18 минути. Скоростта на зареждане ще намалее, ако използвате по-малко мощни зарядни устройства.

Плюсове
● Проветриво и гъвкаво пространство в кабината
● Изключителна информационно-развлекателна техника и технология за безопасност
● Забавно за шофиране
Минуси
● Научно-фантастичният стил на хечбек няма да е за всеки
● Първоначално наличен в няколко щата
● Не толкова бърз, колкото Tesla Model 3

Последна дума!

И така, ние ви дадохме нашите любими опции. Споменахме всички основни характеристики, плюсове и минуси на всеки автомобил.

Сега топката е във вашето поле. Въз основа на всички характеристики, коя електрическа кола бихте избрали?