Информация от кухнята за твоят Авто бизнес.

Защото си заслужава да пробваш в OLX.

Имаш бизнес с автомобили, авточасти, аксесоари? А замислял си си се, че можеш да постигнеш доста успешни пордажби и през OLX? На следващите редове ще ти дадем някои полезни съвети как да развиеш бизнеса си, както и ще ти споделим малко цифри от нашата кухня пълна с данни.

Като начало, OLX е най-посещаваният сайт за обяви в България, радваме се на 100 процента разпознаваемост на марката и близо 2 800 000 регистрирани потребители. Това означава, че публикувайки своите обяви при нас, автоматично имаш достъп до над 55% от хората, които ползват интернет в България. Всеки месец има 1 700 000 уникални посещения на сайта, а всеки ден се сключват 6000 сделки. 

От всички 12 категории в платформата, Автомобили, лодки и каравани е една от най-посещаваните. Почти 3 милиона души разглеждат категорията всеки месец, което доказано води до голям потребителски интерес. Има средно 13 000 запитвания на ден по активните обяви, като разпределението е следното:

  • 58% от запитванията в категорията са за автомобили и авточасти
  • 18% за автоаксесоари
  • 12% са в гуми и джанти

Какво искат жените, пардон, потребителите? Имаме отговор и на този въпрос, като ще ти споделим най-популярните търсения в категорията за изминалия месец юни. Лятото, очевидно, вдига адреналина и ни настройва за приключения, защото най-търсеният артикул е ATВ, следван от кросов мотор и скутер. Мечтата за пътуване и море се вижда от следващото желание на хората, а то е за каравана. При автомобилите джип и кабрио заемат челните места, а Golf 4 остава най-търсената класика от българите. 

Класацията на най-търсените марки автомобили е Volkswagen, BMW, Audi, Opel и Mercedes. 

Подготвили сме ти и информация за твоя регион, за да си имаш едно наум от какви автомобили се вълнуват градските ти. „Народният автомобил“ Volkswagen води категорично класацията в почти всички области. Собствено мнение имат в Кюстендил и Смолян, където си падат по Опели. В Пазарджик са фенове на BMW, в Пловдив и Силистра на Mercedes. За Перник няма какво да говорим, Golf-a е татуиран в сърцето им.

В ценовият сегмент до 10 000 лева Volkswagen отново е лидер. Ако продаваш по-скъпи и нови автомобили, Mercedes е топ желание в категорията над 20 000 лева, а BMW е второ желание на българите. Японската марка Тoyota също попада в сегмента над 10 000 лева като мечтан автомобил, най-вече заради високото качество и добра цена.

Как да продаваш при нас? Супер лесно. Просто се регистрирай и се възползвай от всички предимства на бизнес профилите: собствен домейн, много възможности за реклама и промо опции на твоите обяви, достъп до хиляди потенциални купувачи всеки ден.

На твое разположение са колегите от нашият екип „продажби“, които с радост ще те напътсват по пътя на твоя успех, напълно безплатно по телефона. 

Пожелаваме си успешни сделки с OLX!