Защо трябва да започнете да практикувате еърсофт?

Airsoft може да ви помогне да преживеете реални стратегически сценарии „сила срещу сила“. Не твърдим, че еърсофтът е по-добър от пейнтбола, но той има много предимства, които пейнтболът няма, както и някои предимства, които други неща нямат.

Вместо да прекарате уикенда или празника с приятелите си, играейки виртуални бойни игри, можете да стреляте един по друг с airsoft оръжия в гората, на бойното поле или някъде другаде!

Защо трябва да се занимавате с обучение по еърсофт? Защо трябва да се стремите да се усъвършенствате? В края на краищата това е просто игра. Е, нека да обсъдим няколко фактора за това.

Основен преглед

Източник: Pinterest

Еърсофтът е игра, хоби и всякакви дейности, които включват оръжия, тактическо оборудване, работа в екип и спортсменство. Започва да се практикува в Япония в началото на 70-те години на миналия век и се разпространява в Северна Америка през 80-те и 90-те години на миналия век. Сега еърсофтът е достъпен практически във всяка страна. Това е една приятна игра с развиваща се група от хора, които преминават всички културни и социални бариери.

Въпреки че еърсофтът се използва предимно за спорт, той има и други приложения. Със своето реалистично оборудване еърсофтът се използва при исторически възстановки на войни, в курсове по самозащита и дори при филмови продукции.

Оборудването за еърсофт е много по-реалистично и става все по-популярно поради готиния си фактор. Казано по-просто, тя има външния вид и усещането за истинско нещо. То е евтина, ефективна и сигурна алтернатива на оръжието.

Предимства на Airsoft

Източник: Pinterest

Подобрения на физическото здраве

Еърсофтът е толкова забавно занимание, че всеки, тийнейджър или възрастен, няма да има проблем да излезе навън и да тича наоколо в продължение на няколко часа. Той може да бъде и отлична илюстрация на фитнес, тъй като играчът трябва да се движи много, независимо от мястото, където се играе. Ходенето, тичането, скачането и пълзенето са примери за действия при airsoft. Според медицинските изследвания тoй може да помогне за циркулацията на кръвта ни и да предотврати сърдечни проблеми.

В резултат на това еърсофтът е чудесна сърдечносъдова тренировка и приятно упражнение за цялото тяло за хора, които искат да намалят теглото си или просто да останат активни и здрави.

Като развивате страстта си с течение на времето, тя може да възбуди интереса ви към сериозни тренировки и да ви мотивира да постигнете големи резултати. След няколко месеца играйте еърсофт и наблюдавайте как тялото ви се подобрява!

Кординация

Еърсофтът може да бъде самостоятелно хоби, както и инструмент за тактическо обучение. Начинът, по който еърсофтът се използва в спортове и игри, е почти толкова разнообразен, колкото и хората, които участват в тях. Когато става въпрос за „умения за боравене с оръжие“, еърсофтът понякога може да бъде от полза. Той ще подобри скоростта, точността и координацията на участника, докато той се стреми към висок резултат.

Еърсофтът е чудесно социално занимание, на което можете да се насладите, и ще срещнете хора от всички сфери на живота. Това е спорт, който привлича хора на всякаква възраст и с всякакви способности, включително мъже и жени, млади и възрастни хора.

Ако цените еърсофта и искате да се запознаете с нови хора, посещението на схватка ще ви позволи да срещнете съмишленици, с които можете да установите връзки.

Докато сте на бойното поле, без да забелязвате, вашият отбор несъмнено ще създаде силна връзка и ще насърчи другарството и общността.

Еърсофтът изисква много работа в екип и разбирателство, което го превръща в отличен опит за социално обучение. Докато играете еърсофт, ще научите стойността на сътрудничеството, честността и отличното спортно поведение.

Ментални предимства на еърсофта

За да спечелите играта, трябва да използвате ума си, за да измислите тактики и методи.

Еърсофтът може да ви помогне да упражнявате психическото си здраве, освен че е чудесна физическа тренировка. 

Когато играете еърсофт, ще срещнете хора, които умеят да общуват с други хора и да мислят стратегически планове, което ще ви вдъхнови да измисляте нови стратегии и тактики, за да заблудите противниците си.

Еърсофтът е екипна дейност, която ще ви научи как да работите като част от екип, да изпълнявате команди и да ръководите. Не е изненадващо, че много фирми използват еърсофт за тиймбилдинг, защото това е отлична дейност за развиване на лидерски качества и качества на екипен играч.

Еърсофтът също така преодолява стреса, като изисква от вас да оставите телефона си, да се съсредоточите върху играта и да забравите за работата, имейлите и телефонните обаждания.

Какви са рисковете при airsoft?

Източник: Pinterest

Като се има предвид, че се използва в игра на маркировка, еърсофтът е създаден да бъде изключително безопасен. Единственият начин, по който еърсофтът може да причини сериозна вреда, е играч на еърсофт да удари друг играч в незащитено око с куршум. 

Онези, които не носят предпазни средства за очите, като маски и очила, рискуват да увредят очите си. Когато сачмите за еърсофт попаднат в окото, те могат да причинят одрасквания, силно кръвонасядане, спукване на лещата или загуба на зрението.  В резултат на това всички играчи са длъжни да носят защита на очите, която отговаря на международните стандарти..

Airsoft е забавна игра!

Еърсофтът е изключително приятно и пристрастяващо занимание на открито, на което се наслаждават широк кръг хора – от деца до възрастни. Еърсофтът е популярно хоби за всички възрасти и полове, което има физически, психически и социални ползи, които те могат да приложат в предстоящите си еърсофт способности. 

Еърсофтът ви кара да използвате както тялото, така и ума си. Еърсофтът е и екипна дейност, която изисква да се ангажирате с хора от различни възрасти.

Заключение

Преди всичко, Airsoft е приятен!

Еърсофтът е изключително пристрастяваща и приятна игра. Тя не само осигурява всички гореспоменати предимства, но е и забавен ден, прекаран с приятели или самостоятелно. Нещо повече, много хора от различни възрасти и пол, жени и мъже, обичат да играят сами airsoft, защото могат да спечелят нови приятели, с които да играят, и да създадат страхотни спомени!

Посетете сайта OLX за да намерите вашата Еърсофт екипировка на най-доврите цени.