За един нов живот …и чисто нов OLX блог:)

За един нов живот …и чисто нов OLX блог:)

С огромна радост  стартираме новия  блог на OLX.bg, използвайки случая да споделим с всички вас една прекрасна новина:

OLX и фондация „Искам бебе“ успяха да сбъднат мечтата за дете на едно българско семейство!

За да припомним – преди  почти две години OLX, съвместно с фондация „Искам бебе“ проведоха кампания в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Според държавната регулация, двойките имат право на 3 процедури инвитро, които се поемат от здравната каса. В много от случаите, за съжаление, тези процедури не са достатъчни за постигане на резултат и голям брой двойки се сблъскват с непосилни за тях такси за продължаване на опитите.

Благодарение на кампанията „За да те има“ бяха събрани над 50 000 лева от продажбата на специално изработени матрьошки, които можеха да бъдат поръчани онлайн. Средствата бяха разпределени между 10 двойки, предварително подали документи за финансиране на допълнителна инвитро процедура.

Щастливи сме да съобщим, че първото бебе, родено благодарение на Вашата помощ, се казва Никола!

Щастливата двойка Детелина и Николай Карабурови са от град Русе и са правили опити за зачеване повече от 10 години. Разбират за предстоящата кампания от фондация „Искам бебе“, които правят и невъзможното, за да подрепят двойките с репродуктивни проблеми. В началото на месец март 2016 година бяха изтеглени 10-те двойки, които да получат финансова помощ и те се озовават сред щастливите късметлии.
„Спомням си, че дълго не можах да спра да плача от щастие, когато разбрах, че сме от изтеглените двойки. За нас това беше най-голямото чудо“, споделя Детелина.
Следва добре планирана процедура инвитро и резултатът не закъснява – Детелина успява да зачене и бременноста протича нормално. Девет месеца по – късно, в началото на юни 2017 година, се ражда синът им Никола.
„Бях толкова развълнуван и щастлив, че ми беше все едно как ще кръстим детето. Самата му поява е близко до истинско чудо! Все пак, не мога да скрия радостта си от факта, че синът ми носи почти същото име като моето“, споделя таткото Николай.

В благотворителната кампания участваха над 1000 двойки от различни точки на България.
Огромно БЛАГОДАРЯ за Вашата помощ и стискаме палци скоро да имаме още добри новини за повече родени българчета!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.