Идеи за всекидневна

Една от най-важните стаи на всяка къща е всекидневната. Това е мястото, където хората прекарват по-голямата част от времето си, а също е и мястото, където най-често се приемат гости. Като такова, е изключително важно да се уверите, че холът ви е едно приятно и приветливо място, което изразява вашия стил.

Красивият дизайн на всекидневната може да подобри естетиката на вашият дом и да му придаде запомнящ се и уютен вид. Но с толкова много възможности за дизайн, стилове и цени, как да изберете подходящият за вас стил?

В тази статия ще разгледаме различни начини, по които можете да декорирате хола си и ще ви вдъхновим. Така че, ако сте готови да се захванете за работа, започнете да правите задание за интериорния дизайн и продължете да четете, за да научите повече.

1.  Направете задание за интериорен дизайн

Източник: Google

Най-трудната част от всеки процес е започването му. Така че, когато ви хрумват идеи, е важно те да са такива, че да позволяват креативност и свобода да се правят промени при нужда. А създаването на колаж за настроение в интериора ви дава тези възможности.

Тъй като стаята е съчетание от различни мебели и декорации, трябва да сте сигурни, че всички те са в хармония, за да постигнете желания ефект. Създаването на задание за интериорния дизайн ще ви помогне да сте последователни и да постигнете целите си.

Например цветовете, които сте виждали или искате за стените си, може да не подхождат на вашия диван. Затова изрязването на снимки и закачането им на дъска ще ви помогне да сравните различните мебели, декорации и цветове. По този начин ще можете да прецените кои комбинации изглеждат добре и кои не, преди да вземете каквито и да било решения.

Можете също така да боядисате няколко участъка от стените си в част от цветовете от колажа си, за да видите как ще изглеждат на променящата се светлина в стаята.

Това ще ви даде по-ясна представа за избраните от вас цветове и ще ви помогне да стесните възможностите си. Нека да повторим, започването със задание за интериорен дизайн и правенето на подобни експерименти, ще ви позволи да постигнете най-добрия резултат, без да хвърляте на вятъра ресурси.

2.  Изберете различни нюанси на един и същи цвят

Източник: Google

За да пoстигнете модерен завършек и да внесете усещане за съвременност в боядисването си, изберете различни нюанси за различните части на вашия хол. Промяната на нюанса на цвета може да окаже значително влияние върху външния вид и настроението, което този цвят предизвиква. По този начин ще придадете уникален вид на вашата стая, без да полагате много усилия.

Хубавото на промяната на нюанса на цвята е, че само трябва да добавите бяла или черна боя. Бялата ще изсветли цвета, а черната ще го направи по-тъмен. Както виждате, това е лесен начин за разчупване на цвета на стаята.

3.  Опитайте се да съчетаете мебелите с цвета на стените

Източник: Google

Друга тенденция, която набира все по-голяма популярност, е съчетаването на цвета на стените с мебелите ви. Това създава цветова хармония и дизайн, уникален за вашия хол. Също, това е отличен начин да изразите себе си, правейки дизайна по-разчупен.

Контрастирането на мебелите със стените може също да доведе до поразителен вид, уникален за вашата всекидневна. Но което и от двете да изберете, измъкването от еднообразието, купувайки основни мебели с тапицерии в различни цветове и текстури, може да придаде на вашия хол стила, от който се нуждае, за да се изпъкне наистина.

4.  Помислете за разположението

Източник: Google

След като сте проучили различни възможности и сте се спрели на определен дизайн, е време да помислите къде ще сложите всяка отделна мебел и декорация. Това означава да решите коя стена в какъв цвят да боядисате и къде да сложите фотьойлите, масата и столовете си. Освен това, ако ще слагате килим, колко е голям да бъде и докъде да се простира. Трябва да решите всичко това, преди да започнете.

Начинът, по който решите да разположите мебелите и декоративните предмети във всекидневната си, е решаващо за успеха или провала на вашата първоначална концепция и идея за дизайн. Така че внимавайте къде поставяте нещата и какви цветове избирате за стените и мебелите.

5.  Комбинирайте различни цветове

Източник: Google

Въпреки че еднообразното обзавеждане може да е подходящо за всекидневна, комбинирането на различни цветове може също да е отлична идея. Например, можете да съчетаете цвета на килима с фотьойлите и стените, за да създадете красива композиция.

Акцентните мебели също могат да добавят различни цветове във вашия дизайн и да контрастират с основните цветове. В този начин на обзавеждане и декориране възможностите са безкрайни, но не забравяйте да не прекалявате и да действате малко по-сдържано.

6.  Сложете дивана пред прозореца

Източник: Google

Типично разположение на дивана е пред еркера. Това предизвиква усещане за светлина и пространство, но същевременно и уют. Освен това светлата от прозореца, позволява на дивана да се откроява в стаята и създава силен контраст.

Избирането на правилното място за вашия диван може да придаде на стаята стил и да я раздвижи.

7.  Комбинирайте обзавеждане от различни епохи

Източник: Google

За да направите всекидневната си привлекателна и вечно модерна, комбинирайте различни стилове и изберете дизайнерски акценти от различни времена. Това е един добър начин за внасяне на вдъхновение в интериора и смесване на обзавеждане от различни епохи.

Можете също така да съчетаете уникални модерни мебели с винтидж такива, за да изразите личността си и да внесете определено настроение във вашата дневна. Така че, когато създавате своето задание за дизайн, не гледайте само новото и актуалното. Вместо това погледнете назад във времето и преценете дали има нещо, което би подхождало на вашата дизайнерска концепция.

8.  Използвайте килими, за да изглежда дизайнът ви завършен

Източник: Google

Слагането на подходящия килим във вашия хол може да внесе топлина и индивидуалност в него. Освен това с него можете да добавите различни текстури, променяйки изцяло динамиката на вашата стая.

Килимите могат да бъдат в нежни цветове и да допълват вашия дизайн или ярки и отличителни, диктуващи тона за останалата част от хола. А естествените килими се комбинират по-добре със смели цветове и нюанси.

Във всеки случай, килимите са основни елементи, които трябва да бъдат добре обмислени, за да се връзват с останалото обзавеждане. Така че недейте просто да хвърляте един килим след боядисването, обзавеждането и декорирането. Вместо това го включете в списъка си и го направете част от цялото.

9.  Различни текстури

Източник: Google

Слагането на различни текстури във вашата всекидневна може да създаде пространство с неутрално усещане. Освен това контрастирането на различни материали с други е отличен начин да направите дневната си по-интересна и балансирана.

Както внимателно избирате цветовете, така трябва да обръщате внимание и на текстурите. Например, ако решите да обзаведете и декорирате в приглушени цветове, може да възвърнете жизнеността и разнообразието с текстурите, които избирате.

Поставянето на гладка ваза със свежи цветя върху дървен селски цветарник създава нежен и различен стил, който повечето хора не могат да възприемат, но това раздвижва цялостното пространство.

Заключение

Първото впечатление остава завинаги. Тази поговорка не може да бъде по-вярна, когато става въпрос за обзавеждането на всекидневната. Като изключим банята, това е единствената стая, която повечето ви гости ще видят. А това е голяма тежест за една стая.

Но с малко творческо проучване и планиране, да обзаведете всекидневната си така, както искате, е по-лесно от всякога. Можете да откриете много идеи в списания, интернет и статии като тази. Така че използвайте такива вдъхновяващи материали, за да си изработите план за дизайн и да създадете идеалната за вас всекидневна. А относно всичко друго, от което имате нужда, може да намерите на сайта OLX.