Идеи за Декоративно Боядисване за Вашия Дом

Боядисването е лесен, ефективен и достъпен начин да украсите дома си. То помага да превърнете празната и скучна стена в цветно и стилно пространство. Съществуват различни видове дизайни, към които можете да се насочите в зависимост от вашите желания.

Боядисването се е развило от просто покриване на стената с цвят до по-сложно използване на цветовете за разкрасяване на дома ви. Ако искате да внесете стил и характер в пространството си, помислете за използване на декоративна окраска.

Декоративното боядисване ви позволява да проявите креативност, за да придадете индивидуален характер на дома си. Можете да пазарувате всички бои и инструменти за боядисване на уебсайта OLX, без да разбивате бюджета. В същото време прочетете тази статия, за да се запознаете с някои идеи за декоративно боядисване, които можете да използвате, за да придавате на дома си цвят, форма и стил.

Идеи за Декоративна Окраска, от Които Можете да си Изберете

Когато става въпрос за декоративно боядисване, можете да проявите максимална креативност. Няма ограничения за това, което можете да постигнете. По-долу са представени някои идеи за декоративна боя, които можете да пресъздадете.

Шахматна Дъска

Източник: Pinterest

Шахматните шарки ще придадат стил на пространството ви, като същевременно ще се състезават за най-добрата декорация в стаята. Съществуват различни начини за създаване на шахматни дизайни и можете да избирате от различни цветови тонове и комбинации, за да създадете различни визии.

Измиване на Цвят

Измиването на цвета е елегантен стил на боядисване, който придава дълбочина и текстура на стената ви. Можете лесно да създадете цветно измиване, като покриете стената си със сатенена основна боя, след което с помощта на голяма четка да я глазирате, за да създадете приказна и красива стена.

Полка Точка

Източник: Pinterest

Можете да използвате точки, за да придадете стил и топлина на стените си. Точките изглеждат добре върху дрехите, мебелите и със сигурност ще изглеждат добре на стената ви. Ако не сте добри в рисуването, може да срещнете известни трудности при рисуването на полка точки. Ето защо е препоръчително да потърсите професионална помощ, ако искате да пресъздадете този стил на боядисване.

Металик

Дизайнът с металическа боя може да превърне пространството ви от обикновено в спиращо дъха необикновено. Можете да реализирате този дизайн по много начини. Може да изберете да покриете стените на стаята си с изцяло метален оттенък, за да създадете стилен и остър вид. Може също така да постигнете някакъв баланс, като смесите метален нюанс с друг цвят.

Райета

Източник: Pinterest

Райетата са класически стил на декорация, който добавя специално докосване към вашето пространство. Можете да смесвате цветовете и да комбинирате както вертикални, така и хоризонтални ивици, за да създадете естетически приятна стена.

Използване на Гъби

Можете да придадете на стената си ефект на облак чрез боядисване с гъба. Може лесно да създадете картини с гъба, като използвате валяк за боядисване с гъба или истинска гъба, за да добавите текстура към стената си.

Фалшиви Тухли

Източник: Pinterest

Може да използвате бои, за да създадете на стената си шарка, наподобяваща тухла, и да ѝ придадете изискан и величествен вид. Можете да преобразите подовете и стените си, като използвате боя в цвят на тухла и четка за боядисване с валяк, за да създадете изкуствен тухлен дизайн.

Стена Ombré

Това е декоративно боядисване, което може да създаде кинематографично и артистично усещане. Въпреки че може да изглежда трудна за създаване, всъщност е доста по-лесна. Всичко, от което се нуждаете, е първо да боядисате цялата стена с по-светъл цвят, а след като изсъхне, да смесите двата цвята и да нанесете смесената боя в средната част на стената. След това трябва да слеете и размажете цветовете с помощта на чист валяк.

Боя с Бетонен Ефект

Източник: Pinterest

Бетонът може да придаде на интериора неподвластно на времето и естествено усещане. Може да използвате боя, за да придадете на стената си реалистичен вид на бетон, като с помощта на широки и дъговидни движения на четката покриете стената със средно сива боя.

След боядисването изгладете мазките на четката с мокра кърпа, след което леко я потупайте по боята, за да добавите текстура. Завършете процеса, като добавите вертикални щрихи от бяла боя с помощта на четка, след което използвайте друга мокра кърпа, за да слеете боята със сивата основа.

Течно Злато

Може да придадете на банята и спалнята си луксозно и стилно усещане, като добавите малко златна боя на стената. Може да използвате златна металическа боя. Обаче щрихите на четката ще бъдат видими. За по-гладък завършек може да използвате спрей боя.

Хексагони

Можете да използвате шестоъгълна окраска, за да добавите модерно и забавно докосване към пространството си. Можете да рисувате шестоъгълници с различни размери и да изберете различни нюанси на един и същи цвят, за да придадете изтънчен вид. Също така можете да изберете различни цветове, за да постигнете колоритен и нестандартен вид.    

Големи Окръжности

Източник: Pinterest

Това е лесен дизайн, който може да използвате, за да придадете красота на спалнята, работното място или на открито. Можете да нарисувате няколко окръжности с различна големина и да смесите цветовете, за да постигнете игриво усещане. Необходима ви е голяма кръгла плоска повърхност, за да нарисувате контура на окръжността, преди да я боядисате в цвят, който да допълва основата.

Геометрична Стена

Може да придадете на дома си закачлив и съвременен вид с геометричен дизайн на стената. Можете да нарисувате всяка форма с маркер или молив, а след това да използвате бояджийска лента, за да разграничите формата от основата, преди да я боядисате.

Различен Цвят на Всяка Стена

Източник: Pinterest

Ако искате нещо уникално, можете да боядисате всяка стена в различен нюанс на един и същи цвят. Можете също така да придадете на стаята си облик на Рубикс, като боядисате всяка част от стената с различни цветове. Когато боядисвате, уверете се, че сте очертали зоната, където стените се свързват, с бояджийска лента, за да избегнете разливането на боята по стените.

Заключение

Боядисването е ефективна и лесна модернизация на дома, която ви спестява време и пари. С малко боя, усилия, време и творчество можете бързо да превърнете скучното пространство в прекрасно. Ако искате да направите боядисване „Направи си сам“, може да си набавите всичко необходимо за боядисване на уебсайта OLX на изгодна за джоба цена.