Идеи за кухненски острови, които да преобразят мястото в кухнята ви?

Искате ли да инсталирате кухненски остров на вашето място? Или просто си мислите за нови начини да разнообразите кухнята си? Ако е така, значи сте на правилното място.

Ако не знаете какво е кухненски остров, това е просто мебел с плот и шкаф в средата на кухнята. Кухненският остров използва максимално неизползваното пространство, като осигурява допълнително място.

Много жилища са оборудвани с кухненски остров. Ако обаче вашият дом не е оборудван с кухненски остров и мислите да си купите такъв или искате да преустроите този, който имате, сайтът OLX е мястото, където да отидете. Докато сте там, ето някои идеи, които може да искате да включите в дизайна на вашия кухненски остров.

Изравняване на кухненския остров с плота

Pinterest

Важно е кухненският остров да бъде със същата височина като останалата част от плота в кухнята. Ако е по-висок или по-нисък от плота в кухнята ви, той просто няма да се впише. В идеалния случай повечето кухни се предлагат с плот с височина около 90 сантиметра. Затова, ако ще изграждате кухненски остров или ще преустройвате съществуващ, винаги е добре да имате предвид стандартната му височина.

Размер на местата за сядане

Pinterest

Разположението на местата за сядане и размерът на седалките също трябва да се вземат предвид при избора на кухненски остров. Разположението на местата за сядане на кухненския остров трябва да е пропорционално на височината на острова. Изборът на стол е най-подходящ при височина на плота от 70 до 75 сантиметра. Барстолът е най-подходящ за височина на плота от 100 до 120 сантиметра.

По същия начин, ако ще използвате кухненския остров за неофициално място за хранене, трябва да оставите поне 60 сантиметра ширина на човек. По същия начин трябва да осигурите и достатъчно място за краката и за разходка в кухнята. Необходимото разстояние между коленете и долната част на плота трябва да бъде около 20 до 30 сантиметра.

Избор на откритост

Pinterest

Това, че кухненският остров е централен елемент, не означава, че трябва да е блок от рафтове! Вместо това заложете на отворена витрина, тъй като тя изисква по-малко материали за изработка и по-малко труд, а това ви струва по-малко. Освен това създава усещането, че в кухнята има повече пространство. Когато създавате отворен кухненски остров, уверете се, че сте оставили просторно място за движение. Около 90 до 120 сантиметра пространство около всички страни на кухненския остров трябва да е достатъчно за движение на хора.

Изберете цвят, който да допълва кухнята ви

Pinterest

Цветът на кухненския остров трябва да допълва кухненското пространство. Има толкова много цветове, от които можете да избирате и които ще паснат идеално. Идеята е да бъдете креативни при избора на цвят. А ако случайно харесате определен цвят, но кухненското ви място сякаш не му подхожда, винаги можете да пребоядисате кухнята си в какъвто цвят ви харесва, Когато става въпрос за избор на цветове, бялото, сивото, синьото, зеленото и жълтото блестят и могат да създадат приветливо пространство. Можете също така да заложите на по-топъл цвят като червения, който стимулира апетита.

Материалът на кухненския остров е от значение

Pinterest

Материалът, от който е направен кухненският остров, трябва да е от най-високо качество. Кухненският остров е в центъра на вниманието във всяка кухня, затова трябва да изберете такъв с висококачествен материал. Повечето хора се спират на материали като мрамор, рециклирано стъкло или гранит.

Трябва също така да обмислите функции, които придават визуална привлекателност и допълнителни предимства на кухненското пространство. Например детайлните крака придават характер на кухнята в преходен стил, като същевременно предлагат допълнителна опора. Можете също така да помислите за остров с дъски за рязане, декоративни кошници и други предмети от ежедневието.

Изберете идеалната форма за вашата кухня

Pinterest

Популярно е, че повечето хора избират кухненски остров с правоъгълна форма. Кухненският остров с правоъгълна форма е отличен избор, защото придава на пространството ви приятна нотка и ценно пространство за работа. Но ако традиционният кухненски остров с правоъгълна форма няма да се побере удобно във вашата кухня, можете да помислите за други форми.

Кухненският остров се предлага в много форми, като например овалната, която прилича на яйце. Г-образният и Т-образният кухненски остров също са отличен избор, когато разполагате с ограничено кухненско пространство и не искате да правите компромис с дизайна.

Изберете най-добро място

Pinterest

За да преобразите наистина кухненското пространство с кухненски остров, трябва да го инсталирате на правилното място. Макар че според повечето кухненски дизайни кухненският остров често се монтира в центъра на кухнята, това невинаги е идеалното място. Кухненският остров може да бъде инсталиран навсякъде в кухнята, при условие че отговаря на вашия дизайн. Идеята тук е да се избере най-доброто място.

За да изберете най-доброто място, трябва да обмислите използването на кухненския остров. Например, трябва да инсталирате островен дизайн в близост до уредите и контактите за приготвяне на храна. По същия начин трябва да инсталирате остров за почистване в близост до боклука и съдомиялната машина.

Добавяне на екстри

Pinterest

Няма универсален кухненски остров! Всеки се нуждае от една допълнителна джаджа, от която другите не се нуждаят. Така че, когато купувате кухненски остров или искате да преустроите своя, можете да добавите няколко различни джаджи, които желаете. Например можете да инсталирате вградена механика, която да отговаря на нуждите на вашето семейство. Повечето хора обикновено избират допълнителни електрически контакти, които да им помогнат да направят работния процес в кухнята по-ефективен.

Заключение

И така, ето го! Превръщането на кухнята в място, в което се чувствате страхотно, като просто инсталирате или преустроите кухненски остров, е сравнително лесно. Това, което е толкова забележително при кухненския остров, е, че можете да го персонализирате на 100%, за да пасне на вашата кухня! Дори ако имате по-малка кухня, няма за какво да се притеснявате, тъй като няколко малки кухненски острова ще паснат идеално в кухнята ви. Възможностите са безкрайни! Затова не се колебайте да разгледате връзката по-долу за няколко вълнуващи оферти за кухненски острови.

https://www.olx.bg/ads/q-%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2/