Идеи за подобрения в дома, които можете да направите с ограничен бюджет

Обичайните проекти за подобряване на дома често се пренебрегват. Но ще се изненадате от въздействието, което тези промени могат да окажат върху функционалността и стила на дома ви. Ако се опитвате да направите така, че домът ви да изглежда чудесно, можете да го направите с ограничен бюджет.

При това можете да пазарувате най-добрите аксесоари и материали за домашно подобрение на уебсайта OLX на най-ниски цени без никакви затруднения. И така, когато искате да подобрите пространството в дома си, ето 8 идеи за ремонт и подобрение на дома, които могат да ви помогнат да започнете.

Пребоядисване

https://i.pinimg.com/564x/1f/01/c5/1f01c556f01f6e8478c04eac41a69c35.jpg
Pinterest

Лесен и един от най-бързите начини да промените облика на дома си е като боядисате стените. Когато решите да пребоядисате стените, можете да помислите за използването на светли цветове. Светлите цветове като бяло, бежово и сиво в малките помещения отразяват светлината и се усещат по-отворени.

По същия начин, ако искате да придадете по-драматичен вид на дома си, трябва да изберете по-тъмен цвят. Цветове като наситено лилаво и морско синьо са настроени и изразителни. Ако не искате да боядисвате цялата стая, можете да помислите за акцентни стени. С помощта на акцентни стени можете лесно да добавите цвят в дома си, без да се налага да полагате много труд. Разберете кои са най-добрите оферти за бои на сайта OLX като последвате линка по-долу:

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/q-%D0%B1%D0%BE%D1%8F/

Увеличаване на естественото осветление

https://i.pinimg.com/564x/5e/6f/51/5e6f51a1b799d906e797455c5d243ae5.jpg
Pinterest

Подобряването на естествената светлина в дома ви е чудесна идея за подобрение на дома. Без съмнение естественото осветление в дома ви винаги е по-добро от изкуственото. Замяната на стените със стъклени боксове е ефективен начин да увеличите естественото осветление в стаята си, макар че не е най-лесното решение.

Инсталирането на покривен прозорец на тавана, известен още като прозорец на покрива, също е чудесен начин да вкарате повече слънчева светлина в дома си. Добавянето на повече отразяващи елементи в помещението ви като полилей, огледала, лъскав шкаф и гланцови бои също ще помогне за значително увеличаване на естествената светлина в интериора. Прегледайте най-добрите оферти за прозорци на сайта OLX като последвате линка по-долу:

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/q-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86/

Добавяне на корниз

https://i.pinimg.com/564x/94/59/4b/94594b3148ed2e533b834f56a444ac41.jpg
Pinterest

Ако търсите начин да преобразите таваните и стените си, трябва да помислите за добавяне на корниз. Монтирането на корнизната лайсна е доста лесно, стига да разполагате с електрически трион за рязане и електрически пирон. Предлага се от различни материали, включително мазилка и дърво. Така че, ако не разполагате с бюджет или оборудване за инсталиране на обикновена корнизна лайсна, винаги можете да изберете корнизна лайсна за отлепване и залепване. Тази корнизна лайсна е много по-евтина и по-лесна за монтиране.

Едно от другите предимства на корнизната лайсна е, че може да се монтира и на други места освен на тавана. Можете да я монтирате на таваните на шкафовете, вътрешните врати, горната част на частичните стени, колоните на входните врати и много други. Разгледайте най-добрите оферти за корнизи на сайта OLX като последвате линка по-долу:

https://www.olx.bg/d/ads/q-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B7/

Изберете ламиниран дървен под

https://i.pinimg.com/564x/62/95/2b/62952b53877c10981c5f2a9f3306006e.jpg
Pinterest

Обновяването на подовата настилка с ламиниран паркет е лесна и достъпна идея за ремонт на дома, която можете да направите сами. За разлика от масивния дървен паркет, при който се използва истинска дървесина, при ламинирания паркет се използва декоративна хартия с изображение на дърво, залепена върху плоскости от дървесни влакна със средна плътност (MDF).

Благодарение на своята гъвкавост и външен вид ламинираният паркет е по-евтин и набира все по-голяма популярност в сравнение с другите видове дървени подове. Ламинираните дървени подове също така се монтират бързо и могат да бъдат направени в рамките на няколко часа. Освен това ламинираните дървени подове не избледняват, не се износват и са устойчиви на петна, което прави почистването лесно. Разгледайте най-добрите оферти за ламинирани подове на сайта OLX като последвате линка по-долу:

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/perdeta-kilimi/q-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82/

Увеличаване на пространството за съхранение

https://i.pinimg.com/564x/17/6d/30/176d30d1fe3ce6a452aa559b7887f6a6.jpg
Pinterest

Независимо дали разполагате с малко или голямо пространство, увеличаването на пространството за съхранение винаги е добра идея. За да оползотворите максимално пространството за съхранение, може да помислите за добавяне на рафтове. Има няколко рафта, които можете да добавите на няколко места в дома си и които няма да променят естетическата тема на интериорния ви декор.

Можете да помислите за добавяне на шкафове от пода до тавана, за да увеличите съхранението на съдове, кухненски прибори и килери дори в кухнята си. Освен това едно отлично място за добавяне на рафтове е под стълбите. Можете също така да използвате неудобните ъгли в дома си, като инсталирате пейки с нестандартни размери. Разгледайте най-добрите оферти за строителни материали на сайта OLX като последвате линка по-долу:

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/domashen-maystor/stroitelni-materiali/

Модерно решение с плаващи шкафове

https://i.pinimg.com/564x/f8/f7/6c/f8f76c71216b9752bf631619800558a2.jpg
Pinterest

Плаващатите шкафове са друга чудесна идея за подобрение на дома, която трябва да обмислите. Едно от основните им предимства е, че създава илюзия за пространство в стаята, тъй като под тях преминава светлина. В по-малки стаи добавянето на точково или лентово осветление под плаващия шкаф помага да се създаде впечатление за повече пространство. 

Плаващия шкаф е идеално допълнение за малки бани, трапезарии, барове, кухни и много други. Това елегантно допълнение също така улеснява още повече почистването на пода, тъй като елиминира тесните пространства, в които обикновено се крие прах. Разгледайте най-добрите оферти за плаващи шкафове на сайта OLX като последвате линка по-долу:

https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/q-%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%84/

Вземете стайно цвете

https://i.pinimg.com/564x/a0/19/59/a01959694a660d727832c0b166cf2f13.jpg
Pinterest

Независимо от сезона, стайното цвете подчертава красотата на домашния интериор. Независимо дали става дума за изкуствено или истинско цвете, добре подбраният цвят ще подобри интериора ви незабавно. За да подсилите естетиката на интериора си, трябва да изберете правилния вид цвете и ваза.

Но истината е, че цветята могат да бъдат скъпи. Въпреки това можете да получите красив букет на достъпна цена. Многогодишните цветя, като например дневната лилия, са чудесно растение за интериора. Разделянето на многогодишните цветя ви помага да получите повече цветове и да контролирате размера на растението, за да съживите растежа, наред с други неща.

Монтиране на старинна входна лампа

https://i.pinimg.com/564x/d4/a5/e5/d4a5e513b917c64f212faf27987e4625.jpg
Pinterest

Инсталирането на старинна входна лампа е чудесна идея за подобрение на дома, тъй като тя често е първото нещо, което всеки вижда, когато влезе в дома ви. Когато е направен правилно, винтидж входният фенер допълва архитектурата на дома ви. Осветителни тела като полилеи и висулки правят впечатление, което дава тон на останалата част от пространството.

Можете дори да използвате старинни предмети, за да създадете приспособления по поръчка. Това е не само достъпен начин да изразите характерния си стил, но също така дава възможност да постигнете единствен по рода си външен вид.

Заключение

Заплаща се да го направите добре при подобряването на дома, дори когато разполагате с ограничен бюджет. С правилно планиране, подходящи материали и следване на същите стъпки, които използват професионалистите, не би трябвало да се сблъскате с никакви проблеми. Когато домът ви трябва да бъде ремонтиран, но разполагате с ограничен бюджет, кликнете върху връзката по-долу, за да видите някои вълнуващи оферти за аксесоари и материали за домашно подобрение. 

https://www.olx.bg/ads/q-%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0/