ИЗТЕКЛА ИНФОРМАЦИЯ ЗА PLAYSTATION 6 И СВЕДЕНИЯ ЗА НОВА ВЕРСИЯ

Гейминг общността винаги се е вълнувла от новите версии на PlayStation. А и защо да не се? В крайна сметка, това, за което ще говорим са PlayStation конзолите.

Докато много от вас се наслаждават на собствения си PS5, нека ви разкажем за PS6. Има много информация, която трябва да знаете за PS6. Множество изтекла информация, слухове и факти показват, че Sony PlayStation 6 може да излезе много скоро. Датата на излизане е много по-близо, отколкото очаквахме. Очаква се да излезе през 2023 г. Да, точно така. Изминаха пет месеца от 2022 г. и до 2023 г. остават само шест месеца. Така че това е добра новина. Междувременно проверете OLX , за да си купите PS5.

Sony е наела много хора за разработката на PlayStation. Sony вече е кандидатствала и е получила търговски марки за PS6. Освен това Sony работи върху нови аксесоари, които няма да работят с PlayStation 5. Това също показва, че PS6 ще бъде пусната скоро.

Тази статия ще се съсредоточи върху издадената информация и слуховете относно PlayStation 6. Ще говорим за новите функции на предстоящата конзола и всичко, което е изтекло или се говори за PlayStation 6.

PS6 ОЧАКВАНА ДАТА НА ПУСКАНЕ

Виждаме нов PlayStation от Sony на всеки няколко години. Видяхме последната пусната PlayStation 5 през 2020 г. И Sony пускаше нова конзола късно всяка година след PS3. И Sony пуска нова конзола късно всяка година от PS3 насам. Цикълът за нов PS е 6-7 години, но през последните няколко години технологията се развива бързо. Фактът, че Sony вече е подсигурила търговската марка за поколения до PS10, също е индикатор. Въз основа на тази информация се очаква PS6 да бъде пуснат от Sony в края на 2023 или 2024 г.

Като се има предвид, че Sony потвърди, че няма да има PS pro или Slim модел. Няма шанс PS6 да излезе по-рано от очакваната дата.

ЦЕНА НА PS6

Въпреки че не можем да предвидим цената, се очаква да струва около 1200 лв. или повече. Тъй като последните две конзоли бяха 740 – 910 лв., PS6 ще бъде малко по-скъпа от предишната. Както предполагаме, тя ще бъде подобрена с нов хардуер и страхотни нови функции.

ФУНКЦИИ НА PS6, КОИТО ДА ОЧАКВАТЕ

Източник на изображението: Unsplash

На този етап всички подробности са само надежди. Въпреки това, тъй като новите версии на гейминг конзолата непрекъснато се развиват, можем да гадаем за някои функции с известна обосновка. Само не забравяйте все още да не приемате нещата твърде сериозно.

Списъкът с функции за PS6 със сигурност ще бъде дълъг. Sony се стреми да подобри хардуера си, така че конзолите му да могат да се конкурират наред с гейминг компютрите от висок клас. Sony също подготвя обновяване на PlayStation. Ето списъка с функции, които се очакват от PS6:

1. ПОДОБРЕНИЯ В СЪХРАНЕНИЕТО

Надяваме се, че Sony ще предостави по-достъпни вътрешни елементи. За разлика от PS5, чийто твърд диск може да се сменя, но не е лесно. Sony може да позволи използването на външен диск, но с него няма да достигнете скоростта на четене на интегрирания NVMe SSD. Въпреки че по-голям SSD диск би бил достатъчен за повечето хора, ако няма нов начин за увеличаване на мястото за съхранение.

2. ДИЗАЙН

PlayStation 5 е голяма конзола. Всъщност е най-голямата конзола, правена някога. По-голямото обаче не винаги е по-добро, а размерът на PS5 го прави проблематичен за някой, който няма необходимото пространство. Надяваме се, че с PS6 това няма да е така. Очаква се по-новите конзоли да бъдат по-малки и по-опростени, като същевременно позволяват достатъчно добро охлаждане. PS6 би трябвало и най-вероятно ще е с по-малък по  размер. Не искаме по-голям!

3. БЕЗЖИЧНА ВРЪЗКА

PlayStation 5 е виновникът за твърде многото кабели зад нашето бюро. Бихме искали PS6 да има един захранващ кабел и всичко друго да е безжично, без забавяне или бъгване.

Безжичен достъп до интернет е наличен на сегашните PlayStation 4 и 5. Би било чудесно, ако бъде добавено безжично зареждане. В днешно време това е по-практично. Трябва да има плъзгащ се отвор, където да се поставят телефона, слушалките, контролерите и всичко друго, което може да се зарежда безжично.

4. МОДУЛНИ ПОДОБРЕНИЯ

Ами ако PlayStation може да се раздели на по-малки части? Всяка част може да бъде заменена с по-нова, когато искате или се нуждаете от подобрение. Вие ще надстроите конзолата с течение на времето, когато хардуерът се усъвършенства, подобно на начина, по който бихте надстроили компютърна конфигурация, вместо да купувате всичко ново на всеки няколко години. Дали това би било възможно? Е, за момента не сме сигурни. Всичко, което можем да направим, е да се надяваме.

5. ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИЯ ИНТЕРФЕЙС

Настроени сме положително към новия потребителски интерфейс на PS6. Нормално е да виждате новата версия, на която и да е технология да идва с преработен потребителски интерфейс или поне с подобрена версия. Конзолите не излизат всеки месец. Пускането на нова конзола на пазара отнема години. Следователно се очаква PS6 да има нов потребителски интерфейс.

Преработеният потребителски интерфейс на PS5 без съмнение е от „следващо поколение“, но не е без проблеми, които бихме искали да видим коригирани с PS6. В PlayStation Store човек е трудно да се ориентира. Надяваме се, че в PS6 PlayStation Store ще бъде актуализиран, вероятно с подобрени опции за навигация.

КАКВО ИСКАТ ДА ВИДЯТ ХОРАТА В PLAYSTATION 6

  • Промяна на дизайна: Тъй като PS5 е доста голям, хората искат да видят обновена PlayStation с по-малък футуристичен дизайн.
  • Безжична PlayStation или поне минимална нужда от кабели
  • По-добро вътрешно съхранение, което също може да се разшири.
  • Bluetooth аудио поддръжка (вградена)
  • Подобрен потребителски интерфейс, особено актуализиран магазин за PlayStation.