Интериорна декоративна боя

Обновяването на дома може да донесе много трудности и притеснения на собствениците на жилища. Едно от най-важните неща, които ще повлияят на интериора на вашата къща или апартамент, е комбинацията от цветове на стените и тяхното съчетаване с цвета на мебелите. Това не е лесна задача. Много хора прекарват часове наред в сравняване на цветовете, за да изберат правилната комбинация за стените си, така че когато всичко приключи, все още не са доволни от това как се е получило.

Независимо дали става въпрос за боядисване или разкрасяване на стените с помощта на декоративна боя, или за друг материал, ако искате жилищното ви пространство да изглежда красиво, ще трябва да помислите за хармонията на цветовете и да изберете кое с какво си подхожда.

За да не се превърне декорирането на апартамента или къщата ви в кошмар, прочетете нашите съвети за съчетаване на цветовете с правилния вид декоративна боя.

Нека започнем с видовете интериорни бои за стени, които можете да използвате, за да разкрасите дома си.

Латексова боя

Тези бои са най-известните декоративни бои за вътрешни стени. Въпреки това те се отличават както с полезността си, така и с красотата си. При тези бои първата асоциация е изключителната устойчивост на мокро изтриване или, както се нарича, „миене“. Това е вярно и е едно от предимствата, които се открояват в офертата, но нека не забравяме и превъзходното покритие на боята, възможността за тониране в най-наситени нюанси и в края на краищата специфичния естетически ефект върху стената – блясък. Затова ви предлагаме да боядисате детската стая за игра. С малко въображение и подходяща техника на боядисване стените ще изглеждат по-красиви, а и ще е по-лесно да ги почиствате. Съчетайте хубавото и полезното.

Източник: pin.it

Текстурирана пясъчна боя

Декоративният пясък се използва все повече през последните години за производство на декоративни бои и материали. Ето защо смятаме, че този вид боя е най-красивата за декориране на стената във всекидневната.

Обикновено се използват различни видове кварцов пясък. Различните декоративни ефекти могат да се комбинират с други цветове, свързващи вещества и материали. Една от най-разпространените декорации с пясък е металната боя. 

Източник: housing.com

Металически стени

Металическата интериорна декоративна боя, за която ще говорим тук, не е в тесния смисъл на думата, а просто металик, като боята за автомобили или някоя друга боя. Под термина „металик“ класифицираме няколко декоративни техники, които според нас заслужават внимание. Всички те имат сходни ефекти, най-близки до металическия ефект, но се различават помежду си в отделните елементи и в крайния вид върху стената.

Металическите декоративни стени създават ефекта на елегантност и блясък. В интериорите, в които преобладават стъкло, кристали, никелирани елементи, алуминий, и металическите декоративни техники се вписват идеално като блестящи повърхности и се отличават от стандартните матово боядисани стени.

Източник: asianpaints.com

Копринени цветове

Тези декоративни бои за вътрешни стени имат копринен ефект. Съществуват два вида от тези бои, като единственото, което ги различава, е, че едната боя е оцветена само в тъмни нюанси, а другата – само в светли нюанси. Иначе и двете бои се характеризират с лъскав специфичен металически ефект, който е най-близък до вида на коприната. 

Можете да направите „копринени стени“ по няколко начина и в налични нюанси. Декоративният ефект често се прави с кръгови движения, въпреки че те могат да бъдат и хоризонтални, вертикални или диагонални. С тази красива боя могат да се декорират както модерни, така и класически интериори.

Източник: asianpaints.com

Боя за стена с бляскав ефект

Блясъците често се срещат в ежедневието. Те са истински декоративен материал и често се използват за разкрасяване на много неща – лица, нокти, свещи, за различни церемонии.

В допълнение към всички тези цели, глитерите се използват и за декорация на стени. Ефектът им върху стените може да се опише като празничен и бляскав. Отражението на глитерите напомня на отражението на диаманти и кристали. Ето защо стените с брокат се вписват добре в интериори с кристални полилеи или стъкло и други гладки материали за декорация.

След като изяснихме видовете бои, които можете да закупите, те със сигурност ще се впишат във всяко пространство на дома ви. Искаме да продължите да четете, защото ще ви запознаем с трите най-красиви и ценни техники за боядисване на интериорни стени.

Източник: directpaint.com

Техника за оцветяване с гъба

Тази техника с евтини инструменти оставя фантастичен ефект и можете да изберете комбинация от няколко тона или дори различни цветове. Тази техника ще пасне идеално на всички бои, които изброихме. Така че няма да сгрешите, ако изберете тази техника.

Източник: pin.it

Техника на въжените ленти

Увийте по-дебело въже около парче дърво или валяк и потопете повърхността в боята. Внимателно оставяйте отпечатъци, така че боята да не се размаже, и променяйте посоката, за да постигнете още по-фантастичен ефект. За основа можете да използвате ярки металически цветове като златно, което осигурява чудесен контраст с тюркоазената боя.

Източник: pin.it

Техника на моделите с фолио

Ако искате да постигнете елегантен вид, боядисайте стената и залепете намачканото фолио, докато боята е още мокра. Върху стената ще останат фини шарки. Тази техника за рисуване е най-красива, когато се комбинира с горепосочената латексова боя.

Източник: pinterest

Техника за моделиране на платове

Усучете кърпата и я потопете в боята. Отстранете излишната боя и я разнесете по стените. Подобно на декорирането с гъба, тази техника ще остави неравномерни шарки, които ще придадат на стените интересен вид. Смятаме, че тази техника трябва да се комбинира с металическа боя, така че да получите най-красивия бляскав ефект върху стените си.

Източник: thisoldhouse.com

Нашата гледна точка

Надяваме се, че сте открили нещо ново в този блог. С удоволствие написахме тази тема и ви дадохме идеи как да разкрасите жилищното си пространство без усложнения. Постарахме се да ви покажем декоративните цветове за интериорните стени, които са най-красиви и оставят фантастичен ефект върху вашата нова дневна. Също така ви описахме най-добрите и най-популярните техники, с които ще обогатите вашето жилищно пространство.