Какво е Airsoft? Всичко, което трябва да знаете за Airsoft.

Все по-популярни стават сценариите на реални конфликти и битки с огнестрелни оръжия.Този спорт с бойни симулатори става все по-популярен в целия свят.Не е изненадващо, че хората проявяват все по-голям интерес към играта на airsoft.Ако не сте чували, airsoft е форма на игра, използвана в различни спортове. Началото ѝ е поставено в Япония в началото на 70-те години на миналия век и се разпространява в Северна Америка през 80-те и 90-те години на миналия век.

Сега Аirsoft е достъпен практически във всяка страна. Това е процъфтяваща общност от хора, която преминава през всички етнически, икономически, политически и социално-икономически различия.                                  

Произход на Airsoft

източник: Pinterest

Airsoft е игра, в която два отбора се състезават, за да елиминират противниковия отбор, като го изхвърлят от играта с airsoft пистолети, които изстрелват сферични пластмасови снаряди, известни като airsoft топчета.

За първи път се играе в Япония в началото на 70-те години на миналия век, когато на Ичиро Нагата, запален стрелец, му хрумва идеята да произвежда модели на оръжия, които изстрелват истински снаряди, които не могат да убиват, като същевременно се спазват строгите закони за оръжията в страната.

Терминът „airsoft“ произлиза от името на търговската марка „мек въздух“, което е за сгъстената газова смес, използвана в airsoft оръжията, тъй като тя е значително по-слаба от бутилките с въглероден двуокис, използвани в съществуващите пистолети за ВВ и сачми. Пластмасовите топчета, използвани в тези „меки въздушни пистолети“, са създадени за стрелба по мишени и поради ниския си балистичен коефициент могат да се изстрелват по хора, без да причиняват наранявания. Меките въздушни оръжия са популярни в развлекателните военни игри, известни като игри за оцеляване в Япония.

Въздушните оръжия са въведени в Обединеното кралство в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век от фирма, наречена LS, и се продават на части, които трябва да се сглобят, преди да могат да стрелят. Airsoft  оръжия се произвеждат по целия свят, като по-голямата част се произвежда в Източна Азия. Той бързо става популярен в целия свят, особено в Европа и Северна Америка.

Тази игра се харесва на хора от всички възрасти. Понастоящем airsoft се играе от много правоприлагащи организации и военни сили в Съединените щати за тренировъчни упражнения „сила срещу сила.

Airsoft оръжия и тяхната дейност

източник: Pinterest

Оръжията, използвани в airsoft, често се класифицират като имитации на огнестрелни оръжия и играта не може да се играе без тях. Airsoft се различава от пистолетите с капсули, тъй като при него се използват 6 мм пластмасови или смолисти топчета, а не оловни топчета или сачми. Тъй като използваните в airsoft сачми са по-малко дебели и не проникват толкова добре, те могат безопасно да се изстрелват към други хора, без да се страхувате, че ще ги наранят. За да се избегнат наранявания на очите и червени следи по тялото, все пак е жизненоважно да се носи подходящо облекло и защитни очила.

Пружинните, електрическите (Airsoft Electric Weapons или „AEGs“) или газовите пистолети airsoft се класифицират в зависимост от концепцията им на работа (ако те имат функция blowback, са известни като „GBBs“). Начинът на работа на вашето оръжие се определя от метода на задвижване, който използвате. 

Нека разгледаме някои от различните видове задвижване и начина им на работа.

● Пистолети Airsoft с газово задвижване

При натискане на спусъка на газовия пистолет airsoft клапанът на резервоара се отваря, което позволява на газа под налягане да се освободи и да се изстреля BB. Газовите оръжия airsoft са изключително реалистични и често се използват, за да имитират истинско огнестрелно оръжие.

● Пружинни пистолети с ръчно действие

Пружината се използва за сгъстяване на въздуха в камерата и изстрелване на куршума в пневматичните оръжия с пружинно задвижване (пружини). От стрелеца на снайперистките пушки често се изисква да компресира пружината, преди да стреля. Тези пушки изискват най-малка поддръжка и са широко достъпни в спортните магазини.

● Електрическа пружина на прах

Електрическите пушки Airsoft, или AEG, са най-разпространеният тип Airsoft пушки. Когато се натисне спусъкът на AEG, пружината се освобождава. Тези оръжия имат голям капацитет, обещаващи перспективи и бърза скорост на стрелба.

The Gameplay

източник: gunfire.com

Когато става въпрос за Airsoft, безопасността е на първо място. В резултат на това на играчите се препоръчва да използват оборудване за airsoft, като маски или очила, за да предпазят очите си, когато играят на полето за airsoft.

Нека да обсъдим някои от различните начини на игра на airsoft, сега, когато вече сме осигурили безопасността на всеки играч.

В една airsoft игра основната цел е да се елиминират другите играчи, като се стреля по тях с ВВ. Много от airsoft битките наподобяват тези, които се срещат във видеоигрите от първо лице с шутър, като Call of Duty, PUBG и Free Fire.

Airsoft е игра, в която честта е от първостепенно значение. Ако някоя част от тялото ви бъде улучена, вие се считате за „мъртъв“ и трябва да го признаете, като кажете „Удари!“. „

Изричането на „хит“ също така предупреждава другите играчи, че вече не сте в играта и следователно вече не сте жива мишена.

Видове Airsoft игри

● Deathmatch: Когато играч бъде улучен с топче, той се изважда от играта. Играта се печели от отбора, който пръв елиминира всички свои играчи.

● Завладяване на флага: Атакувайте противниковия лагер, превземете цел, след което се оттеглете в базата си, без дори да бъдете убити в играта „Завладяване на флага“.

● King of the Hill (Кралят на хълма): Поемете пълен контрол над неутрална територия и я задръжте по-дълго от противниковия отбор.

● Бомбена атака: Пренесете фалшива „бомба“ или може би друг предмет до противниковата база, като избягвате да бъдете убити.

Тъй като работи добре в големи групи и невинаги налага използването на бази, Team Deathmatch е широко популярна airsoft игра. Съществуват много допълнителни видове airsoft игри, но тези са най-известните.

Тези airsoft игри са подобни на виртуалните военни игри, но изживяването от това да ги играеш навън на истинско бойно поле с приятели е малко по-различно.

Заключение

Твърде стар сте, за да играете? Всеки, независимо от възрастта или пола си, може да се включи в играта на airsoft!

Омръзнало ли ви е да щракате с клавиатурата и мишката? Излезте навън и играйте Airsoft с приятелите си!

Airsoft е приятен спорт, който може да се играе с хора от всички нива на способности. Можете да научите повече за airsoft, като изпробвате различни видове огнестрелни оръжия и начин на игра. Ще имате възможност да подобрите таланта си от начинаещ до професионалист!