Какво обичат да ядат кравите?

Видът крава, която човек избира да отглежда като фермер, зависи от няколко фактора. Някои фермери могат да отглеждат млечни крави, докато други отглеждат такива за месо. Следователно фермерите отглеждат различни сортове култури в своите ферми, за да използват някои от тях за хранене на кравите, а други за препитание. Млекопроизводителите в повечето случаи работят съвместно с диетолози, за да могат да преценят какво и колко трябва да съдържа диетата на кравите. Така че отговорът на въпроса какво ядат кравите зависи от отделните фермери, защото цената също е от значение. Кравите раждат телета, които се хранят изцяло с коластра за около два до три месеца. Телетата трябва да се хранят с коластра, за да могат да си набавят необходимите минерали и витамини в началните етапи от развитието си.

jersey calf drinking milk from a bottle

На 2-3 месеца, телетата вече са готови за отбиване и въвеждане на диета, включваща зърнени храни, сено и вода. Тъй като някои телета са придирчиви към храната, фермерът трябва да избере зърно, което е покрито с меласа, защото то имат сладък вкус. От този етап нататък се интересуваме от това как трябва да се хранят юниците. Тяяхното хранене е просто, тъй като те нямат никакви предпочитания за храна. Могат да се хранят със сено, смесено с царевичен силаж, за да се постигне балансирано хранене. Това гарантира, че кравите получават нужните хранителни вещества от диетата.

dairy cows eating

Какво ядат млечните крави?

Best practices for feeding canola meal to dairy cows - Feed Strategy

Диетолозите винаги разполагат с голям брой млечни продукти, за да осигурят балансирана диета за своите животни. Типът диета, на която са млечните крави, се определя от местоположението на млечната ферма и наличните видовете храни. Въпреки това, храната, с която се хранят кравите, трябва да бъде с високо качество, за да гарантира доброто им здраве и повишеното производство. Затова млечните крави трябва да се хранят с фураж, който ще увеличи нивото на производството на мляко. Фуражите могат да бъдат два вида – сухи или сочен. Сочните фуражи включват силаж в млечна ферма, включващ ечемична царевица или люцерна. Сухите фуражи, от друга страна, включват пасища и сено. И сухите, и сочните фуражи са доста полезни за продуктивността на кравата. Въпреки това, някои фермери предпочитат да използват и двата, за да осигурят на животните си неутрална диета. Млечните крави могат да се хранят и с концентрати, които съдържат неща като витамини, въглехидрати и протеини.

Въглехидрати: Те включват ечемик, царевица, овес, пшеница, меласа, пулп от цвекло и соя, които повечето млекопроизводители отглеждат във фермите си, за да хранят животните си с тях. Тези въглехидрати могат да се използват и като хранителни добавки към сено и други храни.

Протеини : Те включват брашно от рапица, дестилирано зърно, соево брашно и брашно от царевичен глутен

Мазнините могат да бъдат получени от растително масло, мас и защитени мастни киселини.

Минерали и витамини: Трябва всички минерали да са балансирани, за да се гарантира продуктивността на млечните крави. Някои от минералите включват калций и калий, които играят жизненоважна роля в тялото на животното.

Тъй като млечните крави имат много енергийни нужди, те се нуждаят от изгаряне на калории от време на време, това означава, че тези хранителни нужди трябва да се удовлетворяват, за да могат кравите да бъдат високопродуктивни. Те се нуждаят от голямо количество вода почти всеки ден, за да не се дехидратират.

Какво ядат говедата за месо?

Това са крави, които се отглеждат за месо. Диетата, на която са, трябва да бъде такава, която ги кара да достигнат стандартите си за угояване, защото са за консумация на месо. Следователно тяхната храна не винаги е специфична; те обаче трябва да се хранят с храни, които ги отговарят на техните хранителни нужди. Дажбата, която приемат, трябва да бъде с висока енергийна стойност, отговорна за оптималната им месна мускулатура. Кравите също трябва да имат висок прием на фураж, за да се гарантира, че хранителните им нужди са покрити. Изискванията на млечните и месодайните говеда не се различават много; обаче това, което се различава, са необходимите хранителни вещества за всеки от тях и функциите, които тези хранителни вещества трябва да изпълняват.

Как кравите превръщат фуража в мляко или месо?

dairy cow
Източник: petkeen.com

Кравите се наричат преживни животни, което означава, че могат да връщат храна от стомаха си обратно в устата за дъвчене. Това е възможно, защото те имат четири стомаха. Процесът, чрез който те връщат храната обратно в устата си, е известен като преживяне, което им позволява да смилат целулозата. Чрез този процес кравите могат да превърнат изядената трева в месо или мляко. Многобройни изследвания, проведени в няколко ферми, установяват, че хората не могат да ядат 80 процента от това, с което кравата може да се храни.

Има ли значение с какъв вид трева се хранят кравите?

cow eats grass Stock Footage Video (100% Royalty-free) 802744 | Shutterstock
Източник: usdairy.com

Тревите се различават по видове в зависимост от климата на даден район. Примери за треви, с които се хранят кравите, са тимотейска трева и блуграс. Видът на тревата няма значение, стига да е лесно достъпна за консумация. Някои треви, като по -пелена трева, могат да се култивират, за да бъдат предоставени на кравите според нуждите. За по-добра хранителна стойност и повишено производство, тревите трябва да се оставят на слънце, за да могат да изсъхнат и да имат полезни хранителни вещества за кравите. Кравите могат да бъдат оставени да консумират трева сами, а може и фермерите да им я донесат. В случаите, когато е организирано земеделие, има заградени ливади и кравите могат да пасат свободно.

Могат ли кравите да консумират зърнени храни?

Maize grain feeding guidelines | Pioneer®
Източник: usdairy.com

Кравите, особено млечните, се хранят със зърнени храни, но не в големи количества. Някои от зърнените култури, които могат да се култивират за хранете на кравите, включват ечемик, който се оказва добра храна за тях. Тези храни подобряват здравето им и повишават нивото на производството на мляко. Зърнените храни също са полезни за намаляване на подуването.

Как да храните крави?

За да нахраните кравите си, има няколко основни неща, през които трябва да преминете. Първо, трябва да знаете хранителните нужди на вашите крави, за да знаете с какво трябва да ги храните. Това не е толкова просто, колкото мнозина си мислят, тъй като не е само въпрос на поставяне на храна на хранилката. Трябва да определите какви са нуждите на вашите говеда в зависимост от породата. Например, тези, които са за месо, трябва да ядат повече храна от млечните. Следващото нещо е да разберете средното тегло, което качват за ден, а то ще бъде резултат от храненето им със специфичен фураж. Също така е необходимо да направите някои корекции в начина на хранене в зависимост от климата на вашия район. Освен това е важно да изберете диетата, която отговаря на най-високите хранителни изисквания. Ако юниците са бременни, трябва да се помисли за увеличаване на количеството храна, с която се хранят. И накрая, препоръчително е да работите с експерти като ветеринарни лекари, защото те ще ви помогнат при определянето на идеалната дажба за вашите крави.

Заключение

Какво яде кравата се определя от хранителните нужди на животното. Изследванията показват, че 80% от това, което ядат кравите, не може да бъде консумирано от хората. Човек трябва да избира вида фураж, който дава на кравите, в зависимост от целта, с която се отглеждат те. Ако се отглежда за месо, трябва да приемат храни, които стимулират наддаването на тегло. Тази статия разгледа някои храни и диети, с които една крава трябва да се храни, за да може да постигне целите на отглеждането си. Въз основа на статията няма ограничение за това какво могат да ядат кравите. Животни като кравите могат да превърнат това, което хората не могат да ядат, в хранителни продукти като мляко и месо. Кравите могат да се хранят със зърнени храни като ечемик, за да се подобри тяхното здраве и да се увеличи производството им, особено млечните крави. Те също така могат да се хранят с трева, която задоволява основните им хранителни нужди. Когато телетата се раждат, те първо трябва да бъдат хранени с коластра, която гарантира, че ще получат необходимите им хранителни вещества. След отбиването им, в диетата им могат да бъдат въведени други храни.