Какво се търси и предлага в категория Спорт, книги и хоби?

Ако искаш да развиваш успешен бизнес, то е добре да си запознат с тенденциите при търсенето и предлагането в категорията. Подготвили сме ти обобщен анализ за месец юни, за да си една крачка напред в планирането на продажбите си.

Несъмнено сезонността е водеща в тази категория и хората купуват основно стоки за предстоящия сезон. При спортните стоки, безапелационен лидер в търсенето е велосипед, като най-често потребителите се интересуват от полуляните марки Drag и RAM. Електрическите велосипеди и тротинетки са на второ място по търсене, тъй като хората искат лесен и удобен начин за придвижване в града. 

Тенденцията, която се наложи по време на извънредното положение за спорт у дома се запазва – потребителите търсят да закупят дъмбели, кростренажори и пътеки за бягане. 

Туризъм, къмпинг и риболов е подкатегория, в която се наблюдава ръст с 10% на новите обяви спрямо миналата година. Къмпингуването става все по-полулярна практика и това се вижда от най-търсените артикули: палатка, лодка за захранка, хладилна чанта и сигнализатори за в челния списък. Различни видове въдици също се търсят много в OLX, като най-популярни са шаранаджийски въдици и стол.

В категорията Спорт, книги и хоби 16% от всички обяви са на бизнес потребители, което дава възможност за развитие в тази посока.