услуги olx

Какво се търси и предлага в категория Услуги?

Категория Услуги набира все по-голяма популярност в OLX и е чудесна възможност да рекламираш своята дейност, като достигнеш лесно до хиляди потребители всеки ден. Ако искаш да развиваш успешен бизнес, то е добре да си запознат с тенденциите при търсенето и предлагането в категорията. Подготвили сме ти обобщен анализ за месец юни, за да си една крачка напред в планирането на своята дейност. 

Както при почти всички категории, така и в Услуги има ясно изразена сезонност. През лятото традиционно се търсят ремонти дейности от всякакъв вид: боядисване, покриви, декориране, тапициране и др. 

Други популярни услуги сред потребителите са Авто ремонти и поддръжка: ремонти, реглаж, пълнене на климатици, почистване, смяна на гуми и др. Все повече бизнеси решават да пробват OLX като допълнителен канал за продажба и наблюдаваме ръст при новите обяви в тази подкатегория с около 10%.

Лятото е подходящ сезон за много промени и това се отразява в търсенето на услуги като преместване, хамалски услуги, автомобили под наем, селскостопанска техника под наем (багери), озеленяване, почистване и др. 

Въпреки ограниченията при организиране на събития заради Ковид, сватбените услуги  се радват на много голям интерес: декорация, кетъринг, озвучаване. 

Услугите, които не се влияят толкова от сезоните и към които има постоянен интерес, са детегледачки, курсове и уроци, почистване, фризьорски и козметични услуги. 

Най-голямо предлагане през месец юни, което е типично за сезона, е имало на авто услуги и сервиз, следвани от ремонтни дейности и бизнес услуги (застраховане, финанси, правни консултации). 

Почти в цялата страна най-търсени за периода са авто услугите. В Кърджали това са ремонти и строителство, а в Добрич хората са най-романтично настроени, защото на първо място са сватбените услуги.