Как да изберем правилната душ-глава

Душът има функция, която надхвърля основното му предназначение за къпане. Понякога душът е единственото място, където можете да останете сами и да се насладите на ценно време насаме. Видът на душ-главата, монтирана във вашата баня, ще определи вашето преживяване при къпане. Ето защо е от решаващо значение да направите правилния избор.

За да сте в по-голяма безопасност, е препоръчително да купувате душове и други принадлежности за баня от надежден търговец. Това обаче не ви пречи да знаете всичко за душовете. Заслужава си да разберете какво искате да купите на пазара и какво да очаквате от продукта.

Видове душове

Съществуват различни видове душове и всеки от тях се отличава с уникални качества и полезност. В зависимост от това как искате да изглежда вашето преживяване под душа, дали търсите блажено хидротерапевтично изживяване или основно приспособление. По-долу са представени някои варианти на душ-глави, които можете да закупите.

Стандартна душ глава за монтиране на стена

Най-разпространеният тип душ-глава е душ-главата за монтиране на стена. Душ-главата за стенен монтаж е идеална, ако разполагате с ограничен бюджет или искате просто да обновите обикновената баня. Можете лесно да смените монтираната на стената глава, като отвиете съществуващата част и я замените с нова. Внимавайте да не счупите рамото на душа, когато отвивате старата глава.

Ръчна душ-глава

Този тип душове се държат с ръка, вместо да се изливат върху вас отгоре. Тя може лесно да се маневрира и работи с основните водопроводни инсталации в банята. Той е чудесен за обща баня, особено за къпане на деца и домашни любимци, тъй като е маневрен.

Можете също така да монтирате ръчни душове на стената, за да ги предпазите от децата, и да ги снабдите с допълнителни функции, като например масажни дюзи. Можете да комбинирате както стенните, така и ръчните душове. Макар че ръчните душове са по-скъпи от стенните, те все още са на достъпна цена.

Дъждовна душ-глава

Това е наподобяващ дъжд душ, който се поставя точно над главата. Тя изпраща водни струи, които се стичат по тялото ви точно като дъжд. Това, което отличава стенната и горната душ глава, е, че докато първата можете да смените, като просто я отвиете, втората изисква значителни промени във водопроводната инсталация.

Съществуват различни варианти за душове за горно монтиране. Можете да изберете основен дъждовен душ или други душове с допълнителни функции, като например многократно осветление и регулируеми дюзи.

Спрейове и панели за стената

Тази уникална душ-глава внася специално и забавно докосване в къпането. Панелите се монтират вертикално от противоположните страни на стената, за да се постигне подобно на пръскане изтичане на вода. Душовите глави изискват сложна водопроводна инсталация и са по-скъпи от другите душ-глави.

Душове за пестене на вода

Ако се грижите за околната среда и сте скептично настроени към използването на много вода, водоспестяващата душ глава е идеалният продукт за вас. Водоспестяващите глави за душ текат малко по-бавно от обикновените глави за душ, за да пестят вода, като същевременно текат със скорост, която осигурява приятна баня.

Импулсни и масажни душове

Малко безопасна грижа никога не вреди на никого, така че трябва да помислите за импулсен и масажен душ, който пуска тежки водни струи, които масажират тялото ви. Пулсиращите и масажни глави за душ предлагат добро облекчаване на стреса и цялостно изживяване при къпане.

Какво да вземем предвид при избора на душ глава

Преди да изберете душ-глава, има някои фактори, които трябва да ви помогнат да вземете решение. Тези фактори включват следното:

Вашият приоритет

Преди да изберете душ-глава, се запитайте защо се сдобивате с нова душ-глава и какви са очакванията ви. Ако търсите луксозно изживяване под душа, трябва да обмислите избор на импулсна и масажна душ-глава или на панели, монтирани по поръчка. Ако желаете по-бърз душ, може да се спрете на душ глава, наподобяваща дъжд. 

Ако искате по-продължителна и приятна баня, трябва да изберете масажна душ глава. Ако искате душ-глава за къпане на деца и домашни любимци или душ-глава, подходяща за цялото семейство, ръчната душ-глава е вашият идеален продукт.

Вашият бюджет

Преобразяването на банята може да бъде скъпо, особено ако правите значителни промени във водопроводната инсталация. Трябва да разгледате бюджета си и да го сравните с наличните възможности, така че в крайна сметка да вземете рентабилно решение.

Съществуват различни достъпни душове с уникални качества, от които можете да избирате, вместо да се разпилявате.

Фактор на околната среда

Нараства загрижеността за прекомерното използване на вода при къпане. Ето защо, ако искате да дадете своя принос към опазването на водата, можете да помислите за закупуване на водоспестяваща душ-глава.

Други фактори

Друг фактор, който може да се окаже важен при избора на душ-глава, е качеството на душ-главата. Също така вземете предвид хората, които ще използват банята заедно с вас. Трябва да вземете предвид дали ползвателят е дете, възрастен или по-възрастен човек. Височината на потребителя също е фактор, който трябва да се вземе предвид. Съществуват различни душ глави, които най-добре обслужват нуждите от къпане на различни хора, така че е задължително да изберете правилната душ-глава.

Освен това се уверете, че водопроводната инсталация може да поеме новата душ система, която искате да закупите. Въпреки че стандартният диаметър на водопроводните тръби е 21 милиметра, някои душове по поръчка изискват по-широки тръби. Трябва също да проверите дали вашият водонагревател има достатъчен капацитет, за да посрещне степенуваното ниво на търсене.

Заключение

Душ-главите определят позицията и скоростта, с която тече водата. Така че, когато става въпрос за душ-глави, за различните хора има различни решения. Преди да изберете душ-глава, трябва да вземете предвид водопроводната си инсталация, нуждите, бюджета и други фактори, като например въздействието върху околната среда и съквартирантите.

Отидете в онлайн магазина на OLX, за да се сдобиете с всички видове модерни, висококачествени душове на достъпни цени. Качественият продукт е сигурен, когато пазарувате с OLX.