Как да изберете диван за вашия дом?

Желаете да оживите хола си, време е да внесете душата му – дивана. Не знаете как да изберете идеалния диван за вашия дом? Не се притеснявайте, просто следвайте това ръководство.

Как да изберете диван за вашата къща – пълно ръководство

Диванът е неразделна част от всеки хол. Ако оставите дневната без диван, това ще бъде несправедливо. Мек, релаксиращ и идеален за всяка поза, диванът не е само за да седнете и просто да гледате телевизия. Той е многофункционален в приложението си. Можете да го използвате като легло, маса за хранене, стол, маса за домашна работа или каквото друго пожелаете.

Връщайки се от офиса, претоварени и изтощени, единственото нещо, което ще ви хареса, е да се излегнете на дивана и да се взирате в покрива. Усещането да си почиваш на перфектния диван, гледайки телевизия или използвайки мобилен телефон, е истинско удоволствие. Основното нещо, което трябва да ви интересува, обаче, е кой диван ще бъде най-подходящ за вашия дом.

Но не е нужно да се притеснявате много за това, тъй като в тази статия ще научите методите, които ще ви помогнат при избора на диван за вашия дом. Вземете предвид следните неща, когато става въпрос за избор на диван за вашия дом.

Вашият начин на живот

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при избора на диван за вашия дом, е вашият начин на живот. Вашият начин на живот оказва голямо влияние върху всеки аксесоар в дома ви. Например, ако нямате деца в дома си, можете да изберете и деликатен материал, защото няма страх от повреждането му. По-долу са изброени някои от видовете дивани, които могат да съответстват на начина ви на живот.

·  Ъглов Диван

Секционният диван е с по-голям капацитет от обикновения. Така че, ако живеете на семейни начала, това е идеалният избор за вашия дом. Той е добър избор и за тези, които имат често посещаващи гости..

Препраткa: https://www.urbanladder.com/products/waldo-fabric-sectional-sofa-grey

· Устойчив на петна диван 

Тези дивани са изработени от специална материя, която е устойчива на петна. Те ще се впишат идеално във вашата всекидневна, ако в дома ви има деца или домашни любимци.

· Диван с функция за регулиране 

Този тип дивани ви позволяват да настроите желаната височина и дрифт на дивана. Той ще бъде идеален избор за вас, ако удобството е основното нещо, което искате на вашия диван.

Ориентация на дивана

Това е следващото нещо, което трябва да вземете под внимание, когато се опитвате да получите най-добрия диван. Интересното при този фактор е, че той не поставя в кратък списък някои подходящи дивани. Вместо това той помага за елиминирането на различни видове дивани, които не могат да се поберат във вашата всекидневна. Например, ако желаете да закупите секционен диван, трябва да намерите ъгъла във всекидневната, където той може да се побере най-много. 

Ако не намерите точно място, където ориентацията му да е според вашия избор, тогава трябва да го изключите. По същия начин трябва да прецените от коя страна на помещението ще се намира облегалката на дивана, или ще бъде поставена в центъра. Всеки вид диван, който не е добре ориентиран във вашата всекидневна, ще изключите от списъка си. Това ще ви спести много време, когато отивате да купувате нов диван, тъй като вече знаете диваните, които не е необходимо да търсите.

Пространството за диван

Какво ще правите с любимия си диван, ако не се побира в хола ви? Трябва да го замените с такъв, който добре се вписва в дома ви. Затова измерването на наличното пространство за дивана е ключово, когато се опитвате да разберете кой диван е най-подходящ за вашата всекидневна. Измервайте го отново и отново, за да сте сигурни, че разполагате с достатъчно пространство, за да подредите любимия си диван.

Когато измервате пространството, ще има две възможности. Или трябва да оставите дивана, който ви харесва, поради липса на място. Или можете да създадете място за вашия диван, като промените подредбата на дневната. Вторият вариант е най-подходящ, тъй като не се налага да правите компромис с любимия си диван.

Плат/кожа на дивана

Платът или кожата на дивана е външният слой на дивана, който трябва да се сблъсква с всичко. Така че, когато купувате диван, считайте това за задължително. Условията в дома ви ще определят какъв тип кожа или плат трябва да има диванът ви, за да издържи дълго в дома ви. Съществуват следните видове платове, които са подходящи за различни условия.

· Устойчив на вода/замърсяване плат 

Този тип плат е най-подходящ, ако в дома ви има домашни любимци или деца. Те често ще разпиляват вода и различни други неща по дивана. Така че този тип плат ще предотврати намокрянето на вътрешността на дивана и той ще остане чист.

Коженият плат е най-разпространеният при диваните. Тя ще подхожда на дома ви, когато е отворен и в него лесно може да проникне прах. Кожата няма да позволи на праховите частици да проникнат и можете да почиствате, като само избършете с кърпа.

Цвят на дивана

Когато купувате нещо, цветът му е едно от основните ви съображения. Същото важи и за дивана. Въпреки това не можете просто да си купите диван в любимите си цветове. Трябва да се съобразите с цветовата схема на хола и на дома си като цяло.

Цветът на дивана трябва да подхожда идеално на дневната. Боята по стените и цветът на другите аксесоари оказват огромно влияние върху избора на цвят на дивана. Погрижете се диванът ви да не изглежда неподходящ в дневната само заради цвета му.

Стил на дивана

Диваните се произвеждат в различни стилове. Много иновации и модернизация са допринесли за техния дизайн. Трябва обаче да изберете дизайн, който идеално да пасва на вашата всекидневна. Никога няма да искате да похарчите огромна сума за някакъв странно изглеждащ диван. Затова обърнете специално внимание на дизайна, когато ще избирате диван за дома си. Следват основните неща, които трябва да вземете предвид при стила.

· Стил на рамото

Съществува огромно разнообразие от стилове на раменете на дивана. Можете да избирате от големи и малки подлакътници до бенкови или прави подлакътници за вашия диван.

· Стил на облегалката

Най-често срещаните стилове на облегалките на дивана са равнинният гръб и леко извитият гръб. Горната част на облегалката може да бъде с корона, планирана или с друга геометрична форма по ваш избор.

Възглавници за седалки

Възглавниците са короната на всеки диван. Без тях диванът е непълен. Затова много внимавайте за възглавниците, когато става въпрос за избор на идеален диван за вашия дом. Следните неща трябва да бъдат забелязани във вашите възглавници.

· Цвят

Уверете се, че цветът на възглавниците подхожда идеално на дивана. Не е задължително да имате един и същ цвят за двете неща. Можете също така да изберете контраст от цветове.

· Комфорт

Възглавниците трябва да са удобни. Никога не бихте искали да имате твърда възглавница на дивана, която да причинява болки в гръбнака. Така че внимавайте за това.

· Размер

Възглавниците на дивана трябва да са с идеален размер за дивана. Те не трябва да са прекалено големи или прекалено малки.

Цена на дивана

Това е последното нещо в този списък, но вероятно първото по важност. Трябва да плащате за дивана си. Без значение колко дивана харесвате, кой дизайн предпочитате и кой цвят ви харесва, трябва да следите и за бюджета си. Вашето предпочитание ще бъде това, което отговаря на бюджета ви. Затова първо определете бюджета си и потърсете диван в този диапазон.

Заключение

Вярваме, че след като сте прочели това, знаете много добре „как да изберете диван за дома си?“. Запазете това ръководство в съзнанието си и задайте ключ, преди да отидете да си купите диван. Това ще ви спести много време.

На първо място, намерете наличното пространство, вида на дивана, който искате, и цвета, който съответства на вашия дом. След това решете от какъв капацитет и вид плат ще имате нужда. И най-важното, определете бюджет за вашия диван и след това намерете такъв в този диапазон.

Какво чакате, имате ръководство в ръка, насочете се към пазара и се сдобийте с идеалния диван за вашия дом като посетите сайта OLX.