Как да изберете най-добрия матрак

Подмяната на матрака е трудна задача, тъй като редица марки предлагат различни видове пяна с различни спецификации и на различни цени. Дебатите между матраци от пяна, пружини и хибридни матраци ще ви оставят в недоумение. Ето защо добавихме основано на изследвания ръководство за това как да изберете най-добрите матраци между различните марки, за да ви помогнем да намерите най-подходящия за вас матрак.

Нека разгледаме основните фактори, които могат да повлияят на покупката ви.

Трябва да проверите продукта физически, но ако искате да го купите онлайн, можете да следвате някои съвети, които могат да ви помогнат да получите достоен матрак за вашия сън. Разгледайте какво да имате предвид, преди да си купите матрак.

Какво да вземете предвид?

Има много фактори, които трябва да вземете предвид. На първо място, съобразете се със стила си на спане и личните си предпочитания, последвани от различните видове матраци, гаранцията, пробния период и цената. Имайте предвид, че хората имат различни позиции за спане и всички видове матраци не са подходящи за хора с болки в гърба или врата.

Различни видове матраци

Съществуват много видове матраци с различна твърдост и степен на поддръжка, както и с различна издръжливост. Най-популярни са матраците с пружини и пяна, но има и други различни видове матраци, за които трябва да се информирате.

Матраците с вътрешна пружина се състоят от пружини и намотки. Те са подходящи за хора, които спят по корем и по гръб, тъй като вътрешните пружинни матраци дават отскок на тялото, за да поддържат гръбначния стълб в една линия.

Ако искате да си купите матрак с вътрешни пружини, винаги имайте предвид, че качественият матрак с вътрешни пружини винаги има поне 400 навивки. Също така се уверете се в степента на твърдост, която обикновено варира от 12 до 15. Най-малкият диапазон показва по-голяма твърдост с по-голяма издръжливост.

Матраците с мемори пяна са идеални за хора с болки в гърба, тъй като оказват по-малък натиск върху бедрата и раменете, за да поддържат гръбначния стълб в една линия. Матраците с мемори пяна са най-подходящи за хора със страничен сън и са снабдени с охлаждащи функции, за да се избегне прегряване. Ако спите странично или страдате от болки в гърба, мемори пяната е перфектният избор за покупка.

Регулируемите матраци са най-подходящи за двойки, тъй като можете да контролирате нивото на твърдост чрез въздушни камери. Регулируемите матраци са най-скъпият вариант заради множеството си функции за контрол на нивото на твърдост и си заслужават всяка стотинка заради цялостното си качество. Ако сте двойка и искате да закупите най-подходящия матрак, за да получите перфектно изживяване, регулируемите матраци могат да бъдат достойна инвестиция.

Латексовите матраци са изработени от каучук и са подобни на мемори пяната. Латексовият матрак е скъп и може да бъде надуваем, а усещането за потъване е по-малко. Съществуват два вида латексови матраци, които се наричат Dunlop и Talalay, но в действителност няма да усетите разлика между тях.

Хибридните матраци се състоят както от пяна, така и от намотки. Намотките са фиксирани, за да осигурят опора на краищата, докато пяната се използва в горната част, за да облекчи тялото. Хибридните матраци също са скъп вариант, но качеството, което предлагат, си заслужава. Също така имайте предвид, че хибридните матраци са трудни за поправяне и управление.

Съвет за закупуване на нов матрак

Както знаете, на пазара се предлагат различни матраци с различни качества, което затруднява избора на подходящ вариант. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най-добрия.

Както обсъдихме по-горе различните видове матраци, има матраци с различни нива на твърдост и не всички матраци са подходящи за всички спящи. Затова трябва да сте сигурни от кой продукт се нуждаете.

Хората имат различен стил на спане и имайте предвид, че всички видове матраци не са идеални за всички спящи. Матраците с пружини са най-подходящи за хора с болки в гърба, докато регулируемите матраци са подходящи за двойки. Какъв стил на спане имате вие?

Степента на твърдост е друг важен фактор, който влияе върху качеството на матраците. Матраците с високи нива на твърдост не са подходящи, както и не можете да изберете матраци с по-ниски нива на твърдост. Лекарите винаги препоръчват средно ниво на твърдост при болки в гърба. Ето защо ние също препоръчваме матраци със средни нива на твърдост и по-твърди опори, които винаги ще ви осигурят комфортно усещане. 

Проверете цената на матрака, който ви харесва. Уверете се, че цената е адекватна на качеството на матрака, който ви харесва. Имайте предвид, че по-високите цени не винаги означават най-доброто качество. Затова бъдете внимателни, когато избирате матрак с по-висока цена.

Повечето марки предлагат матраци с многогодишна гаранция. Някои от тях предлагат 5 години гаранция, докато други предлагат матраци с до 20 години гаранция. По-дългият гаранционен срок гарантира добро качество.

Всички тези марки имат свои политики за изпробване и връщане на продуктите. Много марки ще ви разочароват, тъй като връщането им ще струва до стотици левове. Ето защо трябва да се уверите в пробния период и политиката за връщане на матрака, който ще купувате.

Всички тези матраци се предлагат в онлайн магазин, където клиентите купуват продукта и дават мнения въз основа на личния си опит. Най-добрите матраци винаги се оценяват положително от клиентите.

Заключение

Изборът на матрак е важно решение. Затова е необходимо да вземете това решение разумно, тъй като то може да повлияе на съня ви, което може да доведе до различни физически и психологически проблеми. Трябва да дадем приоритет на здравето си, което се нуждае от добри грижи, и за целта е необходимо да имаме спокойни умове, а добрият сън е състояние на спокойствие.

Затова винаги се уверявайте, че сте избрали най-качествения матрак, като следвате горните съвети. Или можете да намерите най-добрия в OLX. Надявам се, че това ще ви помогне да изберете подходящ матрак.