Как да използваме „змията“ за тоалетна

Нищо не крещи „паника“ така, както запушената тоалетна. Водата, която се надига след пускане на водата, заплашва да изцапа банята ви, и постоянният страх, че ситуацията се влошава с всяка минута. Става още по-неприятно, когато сте опитали да използвате буталото и други налични инструменти, но не постигате никакъв напредък. Колкото и уморително да е всичко това, добрата новина е, че змията за тоалетна може да ви помогне да решите проблема си.

Какво представлява змията за тоалетна? И как можете да я използвате, за да отпушите тоалетната си? В тази статия ще ви дадем отговори на тези въпроси и възможни начини за решаване на проблемите със запушената тоалетна. В същото време можете да се сдобиете с най-доброто тоалетно оборудване от уебсайта OLX и да сте сигурни, че ще получите неща с най-високо качество.

Какво представлява змията за тоалетна?

Змията за тоалетна е обширен и подвижен метален кабел, който може да се използва за захващане на всичко, което причинява запушването на тоалетната, или за прокарването му през нея. Той е направен специално за тази цел, така че да не причинява никакви повреди на тоалетната чиния. Змиите за тоалетна са основен инструмент, който трябва да присъства във всеки дом, така че отстраняването на проблемите с тоалетната да става по-лесно. Те работят или като разчупват запушването, или като ги раздробяват на по-малки парчета, така че да могат да преминат през канала или да го извадят напълно.

Колко струват змиите за тоалетна?

Обикновено змиите за тоалетна не струват много – можете да ги купите за едва 20 лева. Продуктите с някои допълнителни функции могат да бъдат по-скъпи, но всичко, от което се нуждаете, е ръчна тоалетна змия, за да си свършите работата. Наличието на такава е по-малък разход, отколкото да викате водопроводчик всеки път, когато се стигне до запушване.

Как да използваме змията за тоалетна в 5 прости стъпки

Използването на змията за тоалетна не е сложно, стига да знаете какви стъпки да предприемете. Познаването на тези стъпки би ви спестило разходите за повикване на професионалист или паниката всеки път, когато имате запушена тоалетна. Ето едно ръководство стъпка по стъпка, което може да ви помогне в процеса.

Подгответе инструментите и разчистете мястото

Ще трябва да почистите района, за да се уверите, че няма да има разливи от тоалетната, които да замърсят всичко, което сте поставили на пода. Сложете ръкавица и разчистете пространството, преди да започнете. Освен това е препоръчително да разполагате с кофа, ако в крайна сметка се наложи да вадите нещо от тоалетната. Поставете края на металното въже на змията надолу по тоалетната чиния, като внимавате в процеса на работа да не надраскате тоалетната чиния или тръбите за оттичане.

Внимателно разтегнете кабела

Разтегнете кабела към основата на тоалетната чиния и постепенно завъртете манивелата по посока на часовниковата стрелка, за да освободите въжето. Продължете да въртите манивелата, за да увеличите дължината на кабела, правете това непрекъснато, докато срещнете съпротивление, и се уверите, че сте открили запушването.

Премахване на запушването

След като достигнете до запушването, опитайте се да го прокарате с тласък; ако това не се получи, значи съпротивлението е твърде голямо, за да продължите напред. Следващото действие ще бъде да разклатите змията и да разбиете запушването, докато то стане достатъчно малко, за да премине през канала.

Ако след опита за разбиване на запушването, то се съпротивлява на движението, можете да обмислите пълното му изваждане. Изтеглете кабела, като завъртите клампата в противоположни посоки; по този начин ще успеете да захванете запушването в намотката на змията. Издърпайте запушалката и я пуснете в кофата, която сте приготвили. Ако запушалката е на парчета, ще трябва да повторите процеса повече от веднъж, за да извадите цялото нещо.

Направете последна промивка на тоалетната

След като се отървете от всички запушвания, водата трябва да се движи самостоятелно. Ако това не се случи, направете последно промиване, за да премахнете всички форми на съпротивление. Не забравяйте да почистите подходящо змията за тоалетната и чиниите или кофата след процеса на отпушване.

Как да предотвратите по-нататъшно запушване на тоалетната

След като вече знаете правилния начин за отпушване на тоалетната, следващото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че запушването не се случва твърде често. Нека да обсъдим възможните начини за предотвратяване на това.

Осъзнато промиване

Най-лесният начин да предотвратите запушването на тоалетната е да пускате редовно водата, като внимавате да не изхвърляте вещества, които могат да заседнат в тоалетната. Основното правило е да пускате в тоалетната само отпадъците от тялото си; всичко останало не се препоръчва. Единственото допустимо вещество е тоалетната хартия.

Осигуряване на двойно промиване

Друго нещо, което трябва да обмислите, е да пускате тоалетната вода два пъти всеки път. След като пуснете водата веднъж, пуснете водата и втори път, за да се уверите, че нищо не е заседнало в тоалетната. Ако в тоалетната има допълнителни или неизплакнати вещества, това ще помогне да ги изхвърлите.

Проследяване на причините

Ако сте се сблъсквали със запушването многократно повече от необходимото, трябва да откриете какъв е проблемът. Съществува вероятност проблемът да е от канализацията. Ако канализационната линия е засегната в някоя точка, може да се стигне до периодично запушване. Обърнете се към професионалист, за да отстрани проблемите с канализацията.

Избягвайте използването на химически препарати за почистване на канали

Понякога химическите препарати за почистване на канализация са твърде силни за тръбите ви и могат да причинят щети в дългосрочен план. Същото може да се каже и за химикалите за почистване на резервоари. Препоръчително е да избягвате тези варианти.

Извършване на редовни проверки

И накрая, трябва да извършвате редовни проверки, за да сте сигурни, че всички компоненти функционират. По този начин ще можете да предвидите всеки проблем, преди да е възникнал.

Заключение

Въпреки че винаги е неприятно да откриете, че запушената ви тоалетна не може да бъде почистена с помощта на бутало, змиите за тоалетна са по-ефективни инструменти, които могат бързо да ви помогнат. Съветите, подчертани по-горе, ви предлагат лесно да отпушите запушената си тоалетна с помощта на змия за тоалетна. Ако искате да закупите змия за тоалетна на достъпна цена, кликнете върху реда по-долу, за да разгледате многобройните възможности на уебсайта OLX.