Ако обичате да си похапвате бисквитки, тогава без съмнение трябва да знаете как се приготвят. Това е така, защото ако обичате да ги ядете, трябва да проявявате интерес към процеса, през който преминават за да стигнат до вас и да можете да им се насладите. Какво би се случило, ако един ден се събудите и разберете, че магазинът, от който купувате бисквитки, е затворил внезапно? Няма да спрете да похапвате бисквитки. Следователно трябва да имате някои основни познания за това как се приготвят бисквитките. Много любители на бисквитите един ден са приготвили свои, за да ги сравнят с тези, които купуват от сладкарницата почти два-три пъти седмично. Трябва да се отбележи, че има различни видове бисквити. Точно както бисквитите се различават по вид, етапите по приготвяне също са различни и уникални. Следователно има няколко етапа, през които човек трябва да премине, когато приготвя бисквити. Етапите са тези, които професионалните готвачи следват при приготвяне.
Искате ли да си похапнете вкусни захарни бисквитки? Ето как да ги приготвите
Първият въпрос е дали си падате по захарните бисквити. Това е най-важният въпрос, защото желанието е нещото, което трябва да ви накара да се захванете с приготвянето на бисквити. И така, ето един от най-добрите начини за приготвяне на вкусни захаросани бисквитки. Първият основен етап е приготвянето на тестото. Маслото и захарта се поставят в купа и се разбиват с помощта на кухненски миксер. Яйцата се добавят, докато се поемат от сместа от захар и сметана. Сместа трябва да се разбие до получаването на гладко тесто, когато това стане, се добавя ванилия. Бакпулверът, солта и брашното трябва да се пресеят с помощта на сито. Имайте предвид, че продуктите, които се пресяват, трябва да се поставят в друга купа. Те трябва да се добавят към тестото с помощта на чаша, като това трябва да става чаша по чаша. Купата трябва да се покрие със скреч фолио и да се остави в хладилника за 3-4 часа. Имайте предвид, че трябва да сте смесили добре цялото брашно в тестото.
Вторият етап е да използвате вече приготвеното тесто. Уверете се, че фурната ви е включена и нагласена на 180 градуса. Поръсете малко брашно върху чиста повърхност, извадете тестото от хладилника и го поставете върху работния плот. Разточете тестото с дебелина ¼, докато го изрязвате в желаните от вас форми за вашите бисквитки. Подгответе тава за печене и поставете бисквитките си в нея. Тук е моментът, в който можете да украсите бисквитките си по желания от вас начин, като ги полеете с глазура или прясно мляко. Бисквитките трябва да се пекат най-много 15 минути, като ги наблюдавате да не изгорят. След като ги извадите от фурната, ги поставете върху сладкарска решетка за охлаждане за няколко минути. След като изстинат, можете да ги консумирате веднага или да ги съхранявате в кутия. Ако следвате рецептата стриктно, ще се гордеете с това, което току-що сте направили и по-късно ще можете да споделите вкусните бисквити с приятелите си.
За почитателите на бисквитките с шоколадови парченца – Ето как да ги приготвите
Когато повечето хора се замислят за снакс, се сещат за шоколадови бисквитки. Голяма част от хората предпочитат тези бързи за похапване вкусотии, защото те бавно се топят в устата, което ги прави много сладки. Те са лесни за приготвяне, защото са любими както на децата, така и на възрастните. От опит знаем, че най-хубавите рецепти са за шоколадови бисквити. Това е така, защото рецептите за тях са най-прости, което ги прави лесни за приготвяне и похапване навсякъде.
Първо, човек трябва да се сдобие с необходимите продукти за приготвянето на бисквитки с шоколадови парченца. Те са от решаващо значение, защото бисквитките не биха били вкусни без тях. Съставките също трябва да са в правилното количество. За да приготвите тестото за бисквитки, се нуждаете от купа, миксер, мерителни чашки, дървена лъжица и обикновена лъжица. Ще се нуждаете и от тава за печене и фурна. За да бъдат сладки бисквитите, ще ви трябва четвърт пакет гранулирана захар. Също ще ви трябва една чаша прясно мляко, което се разтапя във вътрешността на шоколадовата бисквитка. За да оформите бисквитите като хората, ще ви трябва стандартна лъжица за хранене. Трябва да загребете тесто, но не прекалено много и да поставите топчетата на тавичката на разстояние 2-3 см едно от друго. Поставете бисквитките във фурната и ги оставете да се пекат за 8-10 минути, докато придобият златист цвят. Когато се изпекат, трябва да се извадят от фурната и да се оставят да изстинат за около две минути. Сега вече бисквитките са готови за консумация.
Как да си приготвим вкусни маслени бисквити
Това са апетитни бисквитки, приготвящи се с пет продукта, които лесно ще намерите в шкафа си. Имаме добри новини за почитателите на тези бисквитки, те могат да се съхраняват до една седмица, без да се развалят. Текстурата им е хрупкава и лесно се разтапя в уатата. Тестото за този вид бисквитки може да се направи предварително и да се съхранява в хладилника. Първата стъпка е да разбиете маслото със стайна температура на пяна. Следващата е да добавите захар, докато продължавате да разбивате маслото. Оберете сместта от стените на купата и добавете брашното, докато разбивате на ниска скорост. Разбърквайте и обирайте сместта от стените на купата, докато не постигнете желания резултат. След това тестото трябва да се прехвърли върху набрашнен плот, където да се оформи в правоъгълник. Увийте го в скреч фолио и изчакайте да стегне. След това загрейте фурната до 180°C, докато изваждате тестото от хладилника и го нарязвате на едносантиметрови филийки. Нарязаните филийки се поставят в тава за печене със силиконова подложка или хартия за печене. Използвайки вилица можете да направите хубави шарки отгоре. Накрая печете на 180°C за 10 минути. С тази рецепта ще приготвите много вкусни бисквитки, от които ще ви потекат лигите.
Как да приготвите вкусни френски макарони
Първата стъпка е да приготвите черупките за френски макарони. Тук ще трябва да пресеете бадемовото брашно и пудрата захар. Трябва да направите това три пъти, за да сте сигурни, че продуктите са наситени с въздух, за да изглеждат добре вашите макарони. Втората стъпка е да направите меренгата. Би било добре да вземете отделна купа, в която да разбиете белтъците до пяна. Добавят се солта и кремотартарът и бъркането продължава. Сместа трябва да е бяла, като всеки път захарта трябва да се добавя бавно, за да може да се разтвори. След като извадите белтъците от хладилника, трябва да ги оставите да се стоплят, за да са със стайна температура. Също така трябва да се уверите, че в белтъците няма остатъци от жълтъци, за да може меренгата да се получи перфектно. С помощта на гумена шпатула трябва да добавите съставките на меренгата и внимателно да ви смесите. След това трябва да сложите сладкарската захар и бадемовата смес и да разбъркате внимателно, когато кремът е готов, ще прилича на лава. На този етап е добре да премахнете мехурчетата, които са се образували. Трябва да потупате тавата няколко пъти и да оставите тестото за 40-60 минути до образуването на коричка. В този момент фурната трябва да бъде предварително загрята на около 150 градуса, което ще е достатъчно за изпичане на макароните. Черупките трябва да се оставят да изстинат и ще са готови за консумация.
Заключение
Любителите на бисквитките винаги ще се придържат към бисквитките си, независимо дали сладкарниците са отворени или не. Така че основната цел на тази статия е да ви даде малко информация относно етапите, следвана при приготвянето на различни видове бисквитки според предпочитанията на индивида. Има различни видове бисквити и те варират в зависимост от начина на приготвяне и желания вкус. Разгледаните в тази стати са само част от бисквитите, които могат да се приготвят. Много други видове могат да бъдат приготвени с различни рецепти и продукти. И така, много хора приготвят домашни бисквити, опитвайки се да постигнат вкуса на купешките. На сайта OLX може да намерите всичкото кухненско оборудване, от което имате нужда.