успешен бизнес в OLX

Как да развиете успешен онлайн бизнес с OLX в 7 стъпки :)

Независимо дали имате физически или онлайн магазин, и дали рекламирате стоките с подходящите канали, ако дочетете тази публикация докрая, ще разберете какво още можете да направите, за да развиете допълнителен ефективен канал за продажбите си, както и защо с липсата на присъствие на бизнеса ви в OLX пропускате ежедневно най-значимите ползи – брандът ви да достигне до огромна аудитория от онлайн купувачи в цялата България и да увеличите значително продажбите си.

1.Онлайн магазин без подсигурен трафик = Изоставен Олимпийски стадион: остава празен

За да подсигурите постоянен и стабилен трафик към предлаганите продукти, използвайте всички проверени и ефективни инструменти да наливате повече и подходящ потребителски интернет поток в онлайн магазина си (особено ако сте нов бранд и работите за изграждане на разпознаваемост на бранда). OLX.bg е чудесна възможност да засилите трафика към магазина си, като използвате ефекта от собствения значителен трафик от онлайн купувачи на платформата към вашия онлайн магазин, и така да увеличите значително и целево посещенията в магазина си и разглежданията на вашите продукти.

Знаете ли, че:

2. Не подценявайте ползите от негово величество “Трафика през мобилни устройства”

Инвестицията в разработка и оптимизация на собствено мобилно приложение не е евтина, но ако нямате приложение, проучете задължително възможностите да намерите добре развит мобилен канал като допълнителен такъв към магазина ви, който предлага възможност на потребителите да намерят продуктите ви през мобилните си устройства, което може да ви предложи мобилното приложение на OLX.bg. Според последни проучвания, от общо прекараните минути в мобилна среда, над 80% са прекарани в мобилни приложенията, така че те определено доминират и ангажират много повече потребителите от стандартна мобилна версия на сайта.

Знаете ли, че:

3.С един онлайн магазин – 2 канала за продажбите ви. Що е то?

Когато търсите допълнителен канал за реализиране на продажбите ви, не пропускайте да се възползвате от технологичните решения, които някои платформи като OLX.bg предоставят и поддържат в ползва на търговците с големи наличности, продаващи при тях. Тези решения позволяват лесна интеграция на вашия онлайн магазин с партньорската платформа, с което автоматично получавате допълнителен онлайн търговски канал за реализиране на повече продажби. Освен това подобно решение спестява много време и ресурси.

Знаете ли, че:

4. Не е важно да си акула, а по-скоро риба-лъв в океана от играчи

Защо ли? Защото е от изключително значение как ще представиш бизнеса си в каналите, които използваш пред съответните потребителски аудитории. Конкуренцията е голяма, и единствения начин да спечелиш
вниманието на потенциалните купувачи е да се отличиш от останалите, като използваш всички възможни инструменти за това и то не само през твоя основен канал за продажби – онлайн магазина ти. Платформaта на OLX.bg предлага изключително добре разработени функционалности за бизнеса като фирмено лого, банери, бизнес ревю на дейността на търговеца, собствен поддомейн, интернет страницата на вашия онлайн магазин. Така можете да изградите професионална визия на бранда и продуктите си и да привлече вниманието на купувачите в партньорската платформа.

Знаете ли, че:

5. Продават се успешно не продуктите в промоция, а добре промотираните стоки

За да отличите продуктите, които предлагате в OLX.bg можете да използвате професионални инструменти, които да ги рекламират по избран от вас начин, време и цена, в конкретна категория според вида им. Така можете да си подсигурите икономично, ефективно и автоматизирано популяризиране на продуктите ви, с което сте гъвкави, спестявате време, и генерирате още повече конверсии от подобни допълнителни канали за продажба.

Знаете ли, че:

6. Изненадайте конкуренцията с бързи отговори по запитванията на купувачите

Уверете се, че отговаряте бързо на запитвания и съобщения, телефонни обаждания..ама наистина бързо – за да не губите купувачи .
5 минути е оптималното време за отговор на купувач, в което не рискувате той да избере друг продукт на ваш конкурент. Не случайно един от най-важните показатели, формиращи рейтинга на търговците  е
времето за отговор на купувач. Предлагайки продуктите си в OLX, имате възможност да получавате в реално време запитвания от купувачите, както през мобилното си устройство ( с лично съобщение, телефонно обаждане по ваша обява, смс ) , така и от лаптопа в офиса или офлайн магазина ви (с лично съобщение).

🙂

Така че, оставете кафето за по-късно ако сте получили съобщение в чата или телефона ви звъни точно сега 

Знаете ли, че:

7. Кой каза, че програмите за лоялност са само за купувачи?

Избирайте и проучвайте възможностите да станете част от платформи с програми за лоялни клиенти като търговец, а не като купувач, да получавате отстъпки и да трупате дивиденти за бизнеса си с възможности за бъдещо ползване, както и личен акаунт мениджър, който да ви обслужва с приоритет….OLX.bg предлага много такива възможности за малкия и среден бизнес, възползвайте се от тях.

Знаете ли,че:

С всичко дотук смятаме, че заедно се хвърлихме дълбоко в работещите търговски практики при онлайн продажбите, сега можем само да ви пожелаем – попътен вятър и успешно плаване в океан от продажби, които да реализирате в OLX.