Как да спестите пари за декориране на къщата си?

Съвсем очевидно е, че човек може да се отегчи от бледите стени, старинните мебели и същия стар интериор на къща, която не е променяна през годините! 

Дори и да реши да го промени, парите идват с голяма изгода! 

Но какво ще стане, ако потърсим по-евтини, устойчиви и лесни за изпълнение идеи? 

Нека разгледаме някои иновативни идеи за декорация на къщата, без да влагате много пари.

1.  Акцентна стена

Източник: https://drawnonpaper.blogspot.com/2019/09/easy-simple-wall-drawings.html

Това е един от най-креативните методи, който ще придаде на стаята ви напълно различен и великолепен вид. Можете да боядисате цялата къща или само една стена в стаята си. 

Можете да изберете стена, да започнете да рисувате и накрая да я боядисате цялата, за да ѝ придадете завършен вид, когато скицата ви е готова. 

Ако не сте запознати с техниките на изкуството или ви липсват художествени умения, не се притеснявайте за това! 

Можете да използвате шаблони с различни форми, да направите геометрични или може би абстрактни модели с тези шаблони и да започнете да рисувате. 

Изобразената стена изглежда е доста вълнуваща идея за всички хора, които обичат да рисуват и имат някакви артистични умения. Тя определено ще придаде на стаята ви динамичен и привличащ вниманието вид. 

И така, кой е готов да си изцапа ръцете с пръски боя?

2. Използване на акцентно осветление

Източник: https://www.organizewithsandy.com/how-to-choose-modern-lighting-for-your-home/ 

Какъв е смисълът да полагате допълнителни усилия, за да украсите дома си, ако той не е осветен? 

Е, ако искате лесен изход, OLX може да ви осигури еднократна сума от осветителни тела за акцент на разумни цени. 

Акцентното осветление може да освети дребните детайли в къщата ви и да придаде релаксиращ ефект. В крайна сметка интериорът ще изглежда по-топъл и естетически издържан. 

По този начин можете да изберете множество варианти, стига бюджетът ви да го позволява. Можете да инсталирате таванни лампи, да поставите лампа в работния си кът, а може би и няколко стенни лампи.

Няма страшно, ако бюджетът ви не позволява фантастично и декоративно акцентно осветление. Винаги има вариант да изберете минималистични осветителни тела. То ще допълни представената от вас стена и ще запази интериора прост и фин. 

3. Аксесоари

Източник: https://www.goodhousekeeping.com/home/decorating-ideas/g770/decor-ideas-master-bedroom/

Може и да не сте се замисляли досега, но наличието на допълнителни аксесоари в стаите може да е от голямо значение за декора на дома. 

Вместо да инвестирате ценни пари в нови мебели, можете да промените визията на стаята си, като промените цветовата палитра. 

Помислете, преди да изберете цвят. Ще бъде по-разумно, ако изберете цветова палитра, която никога не сте използвали. Една лека промяна може да подобри интериора ви. 

Използвайте хвърчащи възглавници, одеяла и някои подови килими, за да допълните съществуващите мебели. Доставете тези аксесоари до дома си, като просто ги поръчате онлайн. Ще получите по-евтини и по-надеждни артикули, за да решите със сигурност дилемата си с декора. 

4. Пренесете външната атмосфера

Източник: Pinterest

Какво по-спокойно от това да се събудите с гледка, която по-скоро е малка градина? 

Е, можете да си направите такава малка градина, като поставите различни саксийни растения в стаята си като декоративни елементи. Чрез различни по размер растения можете да създадете своя собствена бохемска тема.

Друг вариант е да държите растенията във винтидж саксии или просто да боядисате бурканите с различни цветове, за да им придадете фънки и свеж вид. 

От малки до големи растения, окачени от тавана до долната част на прозореца, те биха могли да украсят стаята ви и да внесат успокояващ ефект. 

Растенията  и кактусите ще ви помогнат много за постигането на освежаваща среда в помещението.

5. Пренареждане на мебелите

Източник: https://www.indianaconnection.org/remember-these-six-things-when-rearranging-furniture/

Ако не желаете да купувате нови мебели, но все пак искате да придадете динамичен вид на дома си, започнете да променяте разположението на мебелите. 

Това е най-бързият метод и няма да ви струва нито стотинка. 

6. Парчета тапети

Източник: Pinterest

Ако имате у дома остатъци от тапети или изрезки, не ги изхвърляйте. Все още можете да направите огромна промяна от тях, като ги оползотворите. 

Прилагайте ги за ъглови стени или стълби. Това би трябвало да освети интериора ви с нови дизайнерски елементи.

Дори ако в склада ви не са останали резервни ленти за тапети, винаги можете да ги поръчате онлайн на по-изгодна цена. 

Така че, мислете креативно и спрете да разхищавате предмети, които биха могли да допринесат за вашата дизайнерска стратегия. 

7. Килими на слоеве

Източник: Pinterest

Представете си, че в дома ви са монтирани нови осветителни тела, аксесоари, допълващи мебелите, и стени, изрисувани с красиво произведение на изкуството. 

Но сърцето ви все още не усеща цялата атмосфера. 

Защо? Какво ви притеснява? 

Определено това е старата ви подова настилка, която вече се е превърнала в блед и напукан под. Не се ли притеснявате да смените плочките и да го облицовате с дървени плоскости? 

Защото това може да ви струва половината от доходите ви. И така, какво друго да направите?

Не подценявайте нивото си на креативност. Просто помислете да поръчате някои красиви, цветни килими, които се предлагат на по-евтини цени. Можете да изберете различни размери и стилове според темата на вашите мебели и стени. 

Не забравяйте да използвате ярки и смели цветове, за да създадете весела и жизнена интериорна среда. 

8. Използване на огледала

Източник: https://www.hgtv.com/design/decorating/furniture-and-accessories/mirror-decor-ideas-pictures

Сигурно сте се убедили, че някои интериори са украсени с огледала навсякъде. От всекидневната до спалнята, от функционална до по-декоративна цел, огледалата биха могли да придадат голям блясък на вашето жилище.

За по-евтини идеи за декоративни огледала посетете някой онлайн магазин. Изберете малки огледала и ги превърнете в креативни мозаечни произведения на изкуството. Можете също така да направите рамки за огледала и да ги окачите в ъгъла на коридора с няколко растения около тях. 

Накратко, можете да експериментирате с огледалата по безброй различни начини. 

Така че защо да не започнете още днес? 

Направете своята стъпка сега!

Не губете и минута, за да опитате тези полезни съвети, ако искате да придадете нов облик на дома си. Ще спестите парите си, като същевременно ще откриете нови идеи, които си струва да опитате, за да украсите дома си. 

И така, късмет!