Как функционира активното шумоподтискане?

Докато търсите идеалните слушалки, може да срещнете термина „активно шумоподтискане“. Но какво е това? Прочетете нататък, за да разберете как работи активното шумопотискане и какви са неговите предимства. 

Кои са най-важните неща за пътуване за любителите на музиката? Портфейл и слушалки с активно шумоподтискане (ANC)!

Околният шум може да развали удоволствието от слушането на музика, поради което чифт ANC слушалки могат да бъдат най-добрият ви приятел. Те премахват шума в околната среда, за да ви осигурят изумително качество на звука, което ви кара да се чувствате така, сякаш слушате музика в звукоизолирана стая. 

Дори и да не сте много голям фен на музиката, ANC слушалките могат да задоволят глада ви за спокойствие и тишина, докато пътувате в големия град. Функцията за активно шумоподтискане помага за намаляване на постоянния шум от превозните средства около вас, така че да можете спокойно да се съсредоточите върху мислите си. Слушалките ANC могат да бъдат много полезни и ако работите в офис с отворен план и шумът на колегите ви влияе на продуктивността ви

За да разберем по-добре за ANC слушалките, нека обсъдим как работи активното шумоподтискане и какви са неговите предимства. 

Активното шумоподтискане е технология, която помага за намаляване на нежелания шум от заобикалящата ви среда. Тя работи чрез създаване на звукова вълна, която потиска шума около вас, като ви улеснява да се съсредоточите върху това, което правите. Има няколко различни начина, по които може да се използва активното шумоподтискане, и то става все по-популярно в различни среди. 

Независимо дали се опитвате да свършите някаква работа по време на шумно пътуване със самолет или просто искате да се наслаждавате на музиката си без разсейване, активното шумоподтискане може да бъде полезен инструмент. Активното шумоподтискане работи чрез създаване на звукова вълна, която противодейства на околния шум. То се основава на принципа на интерференцията, при който два звука се комбинират, за да създадат различен звук. Можете да намерите ANC слушалки на сайта на OLX.

Как работят ANC слушалките?

Функцията за активно шумоподтискане потиска всички фонови звуци в околната среда, които могат да ви попречат. Слушалките с тази функция имат инсталиран микрофон, който се вслушва в шума навън и след това генерира звукова вълна, за да отмени външния шум. Това е като в елементарната математика – слушалките ви получават +1 отвън и след това генерират -1 отвътре, така че да не чувате никакъв шум. 

Технологията за шумоподтискане става много разпространена с времето и повечето компании за слушалки от най-висок клас се опитват да включат тази технология в своите слушалки. Слушалките с ANC са по-скъпи от обикновените слушалки, но ви осигуряват няколко предимства.

Какви са предимствата на ANC слушалките?

Следват някои от предимствата, които ще получите, ако инвестирате парите си в прилични ANC слушалки.

Подобрено изживяване при слушане

Слушането на музика с фонов шум може да бъде разочароващо. Може да слушате любимите си песни много силно, за да избегнете смущенията от външната среда, но това може да навреди на тъпанчетата ви. За да слушате музика с приятна сила на звука, се нуждаете от ANC слушалки. Активното подтискане на шума ви позволява да се наслаждавате на музиката, независимо къде се намирате.За подобрено изживяване при слушане , закупете ANC слушалки от сайта на OLX.

Помага да се концентрирате

Ако на работното ви място има много шум, може да ви е трудно да се концентрирате върху работата си. За да подобрите концентрацията си, слушалките ANC могат да бъдат много полезни, тъй като те премахват шума от околната среда. Много студенти не могат да се концентрират върху обучението си, ако около тях има шум. Затова ANC слушалките могат да им помогнат в такива ситуации. Накратко, ANC слушалките могат да бъдат доста полезни за подобряване на концентрацията върху каквато и да е задача, която трябва да изпълните. Закупете ANC слушалките за подобрена продуктивност от сайта на OLX.

Подобрява качеството на обажданията

Почти невъзможно е да разберете разговора по телефона, когато получите обаждане в шумна среда. Най-доброто решение на този проблем са ANC слушалките. Можете лесно да приемате обажданията си, докато пътувате в автобус или докато пазарувате в търговски център, ако имате със себе си ANC слушалки. 

Добре е за вашето здраве

Излагането на твърде много шум може да има ужасни последици за здравето ви. Има много здравословни състояния като загуба на слуха, шум в ушите, безсъние и сърдечносъдови заболявания, които се дължат на престой в шумна среда. 

Прекалено силният шум може също така да предизвика стрес и да ви е трудно да се съсредоточите върху нещо. Инвестирането в добри ANC слушалки не е лошо решение, ако живеете или работите в среда, в която има твърде много фонов шум. Тя ще ви помогне да се предпазите от неблагоприятните последици от излагането на шум.Можете да закупите ANC слушалки от сайта на OLX за опазване на вашето здраве.

Примери за две добри слушалки с шумопотискане

Намирането на прилични слушалки с шумопотискане може да бъде трудна задача, защото на пазара ще откриете неограничени възможности. За ваше улеснение направихме преглед на две добри шумоизолиращи слушалки, които са доказали своята стойност за потребителите си. 

Microsoft Surface Headphones 2 – Идеални за подтискане на шума

Снимка: Amazon.com
  • Налични цветове: Матово черно и светло сиво.
  • Честотна характеристика: 20 – 20 kHz.
  • Активно подтискане на шума: До 30 dB.
  • Време, необходимо за пълно зареждане: 2 часа.
  • Гаранция: 1 година.
  • Живот на батерията: До 18 часа.

Слушалките Microsoft Surface Headphones 2 са известни с невероятното си активно шумоподтискане. Те се предлагат на много разумна цена, без да се прави компромис с качеството. Дизайнът на тези слушалки е изключително атрактивен, а освен това са и леки. Качеството на звука на слушалките Microsoft Surface Headphones 2 ще повиши неимоверно преживяването ви при слушане на любимата ви музика.

Дълготрайната батерия на тези слушалки ще ви избави от необходимостта често да ги зареждате. Меките и удобни подложки за уши не позволяват на ушите ви да се уморят. За ваше допълнително улеснение тя има вградени сензорни бутони за управление, за да приемате повиквания и да сменяте песни. Можете да намерите тези слушалки в OLX за 300лв.

Sony WH-1000XM4 Headphones – Най-добрият универсален модел

Снимка: Amazon.com

● Налични цветове: Черно и сребърно.
● Честотна характеристика: 4 – 40 kHz.
● Активно подтискане на шума: Промишлено ниво.
● Гаранция: 1 година.
● Живот на батерията: Макс. 30 часа.
● Свързване на няколко устройства: Да. 

Sony WH-1000XM4 се считат за едни от най-добрите слушалки, тъй като осигуряват невероятно активно шумоподтискане и оптимално звуково изживяване с множество усъвършенствани функции за улеснение на потребителите. Причината за забележителното активно шумоподтискане е технологията Dual Noise Sensor. За да повишат нивото на музикалното ви изживяване, те имат Edge-Al, който е създаден съвместно със Sony Music Studios Tokyo. 

Животът на батерията им е 30 часа, което ви позволява да ги използвате за дълги пътувания, без да се притеснявате за изтощена батерия. Сензорите за докосване ги правят удобни за ползване. Можете да ги използвате, за да прескачате/възпроизвеждате песни, да прекратявате/отговаряте на телефонни обаждания, да контролирате силата на звука и да активирате гласовия си асистент. Имат минималистичен елегантен дизайн, а възглавничките за уши са много леки и удобни. Техните Bluetooth кодеци ви позволяват да се свързвате с множество устройства. Можете да намерите тези слушалки в OLX за 300 лв. 

Линк на продукта: https://www.olx.bg/d/ads/q-Sony-WH-1000XM4-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8/?utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=Какфункционираактивнотошумопотискане

Заключение

Технологията за активно шумоподтискане е направила чудеса, за да подобри звуковото изживяване на най-новите слушалки. Без съмнение ANC слушалките са необходимост, ако не обичате да чувате досадния шум, идващ от заобикалящата ви среда. Тези слушалки няма да повишат нивото на звуковото изживяване, а по-скоро ще оставят много благоприятни ефекти върху психическото и физическото ви здраве. Затова не губете повече време и разгледайте безкрайните възможности за ANC слушалки в OLX!