Лесни Начини да Организирате и да Поддържате Гаража си

Вашият автомобил е петцифрена инвестиция и е логично да се грижите за неговата безопасност. И тогава защо да го оставяте на открито, където може да се повреди от слънчевите лъчи, соковете на дърветата и изпражненията на птиците? Несъмнено съхраняването ѝ в гараж ще я запази по-чиста и може да помогне за удължаване на живота ѝ.

Освен че предпазва автомобила ви, гаражът служи и като склад за повечето хора. Те използват допълнителното пространство в гаража, за да съхраняват различни неща – от стари вещи до инструменти за поправка на дома, храни за домашни любимци и практически всякакви предмети, които не отговарят на изискванията да бъдат в къщата. Това лесно го прави тесен, задушен, неорганизиран и мръсен.

Организирането и почистването на гаража обаче може да се окаже трудна задача, особено като се има предвид, че повечето хора не го смятат за важен аспект от къщата. Ако гаражът ви е тромав и трудно намирате място за краката си, тази статия предлага съвети за лесни начини да организирате и да поддържате гаража си. В същото време можете да се сдобиете с всичко необходимо за почистване на гаража и с оборудване за организация като кутии, рафтове и чекмеджета на уебсайта OLX.

Как да Почистите Гаража си

Източник: Pinterest

Почистването на гаража може да бъде трудоемка задача. Въпреки това, когато я изпълнявате стъпка по стъпка, ще откриете, че почистването на гаража е забавно и лесно упражнение. Ето някои съвети, които можете да използвате при почистването на гаража си.

Изваждане Всичко Навън

Първото нещо, което трябва да направите при почистването на гаража, е да изнесете всичко в него. Трябва да започнете от предната част и да стигнете до задната, като извадите всичко и ги поставите на алеята. Празният гараж ще освободи място, за да можете да почистите и подредите гаража по организиран начин.

Преценяване кое си Струва да Запазите

След като изпразните гаража на алеята, трябва да прегледате предметите и да решите кои от тях си струва да запазите. Някои вещи са безполезни боклуци, докато други може да имат някаква реална или сантиментална стойност. Изборът на вещите, които си струва да се запазят, ще помогне да се намали броят на предметите в гаража.

Решаване Какво да правите с безпорядъка в Гаража

След като изберете нещата, които си заслужават, трябва да решите какво да правите с предметите, които не възнамерявате да върнете в гаража. Можете да изберете да ги продадете в двора, да ги подарите или да ги изхвърлите. Но каквото и да правите, уверете се, че имате план. Ако не планирате какво да правите с гаражните вещи, в крайна сметка ще ги върнете обратно в гаража.

Дълбоко Почистване на Гаража

Почистете дълбоко всеки ъгъл на гаража, тъй като няма да го правите отново известно време. Използвайте почистващ разтвор, за да почистите пода и да отстраните петната от моторно масло и мръсотията. Почистете пода с прахосмукачка, след това го измийте с моп и го оставете да изсъхне.

Организиране

След дълбокото почистване на гаража е време да подредите вещите по организиран начин. Това ще улесни бъдещото почистване и ще направи гаража лесна за поддържане. 

Лесни, Ефективни и Достъпни Начини за Организиране на Гаража

Източник: Pinterest

Организирането на гаража може да оптимизира пространството, така че да служи за складиране и за други цели. Може да следвате тези съвети, ако искате да имате организиран и модерно изглеждащ гараж, без да разорявате бюджета.

Изготвяне на План на Гаража

При организирането на гаража планът на помещението е от съществено значение. Трябва да имате план за това в коя част на гаража ще отиде всеки предмет – поставете предметите, които често използвате, като например домакински инструменти, велосипеди и т.н., близо до вратата. Също така трябва да държите заедно подобни предмети, като например градински инструменти и оборудване за тревни площи. Трябва да поставите предметите, които рядко използвате, в задната част на гаража и да поставите тежките предмети там, където няма да пречат или да бъдат съборени от колата ви.

Освобождаване Пода на Гаража

Избягвайте струпването на вещи по пода на гаража, което затруднява придвижването. Вместо това използвайте рафтове и шкафове, за да организирате предметите и да държите подобни предмети близо един до друг. По този начин ще можете да оптимизирате пространството и да организирате гаража по-ефикасно.

Монтиране на Отворени Рафтове и Заключващи се Шкафове

Отворените рафтове са подходящи за съхранение на предмети, които често използвате, за да ви е по-лесно да ги намирате. Трябва да инсталирате заключващ се шкаф за предмети, които трябва да бъдат заключени, като например химикали и вредни предмети, които трябва ги да държите на недостъпно за деца място.

Инсталиране Вертикална Дъска с Закачалки

Вертикалната дъска с колчета осигурява възможност за лесно окачване на предмети, като например цялостно работно оборудване, градинско оборудване и домашни инструменти.

Уплътняване на всички отвори, които могат да причинят щети

Открийте всички отвори между гаража и съседните стени, през които могат да проникнат излишен въздух, влага и топлина и да навредят на съхраняваните в него предмети.

Инвестиране в Ключалки за Врати и Прозорци

Гаражите са един от най-честите пътища, по които крадците влизат в къщата. Трябва да инвестирате в добро заключване на врати и прозорци, за да защитите имуществото и семейството си.

Обновяване на Осветлението и Електрическите Системи

Новите технологии в проектирането на гаража го превърнаха от място за складиране на боклуци в пространство, което може да се организира за различни цели. Електрическа система, като например автоматична врата и алармена система, ще повиши стандарта на вашия гараж и ще го превърне в по-добро допълнение към вашата къща. Доброто осветление ще ви помогне да намерите това, което търсите, по-бързо и лесно.

Намиране на Време за Поддръжка

След като организирате гаража си, трябва да отделяте време, за да го почиствате от време на време, вместо да го оставяте заровен в мръсотия, което само ще ви върне в изходната позиция. 

Заключение

Обратно на мнението на повечето хора, гаражът е съществена част от къщата. Способността му да съхранява множество предмети дава възможност за по-добра организация на другите части на къщата. Почистването и организирането на гаража ще ви помогне да извлечете максимална полза от гаража и къщата си.

Ако се интересувате от това да обновите гаража си, можете да посетите сайта на OLX, за да получите качествени и достъпни услуги за почистване и организиране на гаража.