Най-добрата кафе машина за еспресо

Най-добрата машина за еспресо може да ви помогне да приготвите капучино или лате без усилие в уюта на вашата кухня. Идеята за приготвяне на напитки на основата на еспресо в домашни условия привлича много любители на кафето. Имаше дори време, когато в кафенетата работеха баристи, които приготвяха кафето на всеки клиент ръчно. Но днес машините за еспресо вече са лесно достъпни, което позволява на клиентите да приготвят своята чаша кафе, когато пожелаят.

Въпреки това, при различните модели кафемашини за еспресо на пазара, може да се окаже трудно да изберете най-добрата, която да отговаря на вашия вкус. Преди да закупите машина за еспресо, е препоръчително да я изпробвате и да я оцените въз основа на нейния вкус, качество на изработката, функционалност и лекота на използване. Възможно е обаче това да не е налично за онлайн поръчки. Следващото нещо е да разчитате на препоръки от семейството и приятелите си или да прочетете оценки, предоставени от надеждни сайтове като този.

В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите налични машини за еспресо, за да ви помогнем да изберете най-добрата машина за еспресо за вашия дом.

Breville Bambino Plus

Най-добра като цяло

Breville Bambino Plus е стилна и компактна машина, която редовно произвежда отлична чаша кафе, без да се изпотява. Въпреки малкия си размер, Bambino Plus е снабдена с достатъчно функционалност, за да направи перфектно еспресо и гладко разпенено мляко. Това е силен претендент за наградата за най-добра кафемашина.

Bambino Plus ви позволява да правите едно и също кафе всеки ден по един и същи начин. Тя може да прави единично или двойно кафе в рамките на три секунди след включването и. Можете обаче да промените настройките за еспресо, за да направите по-късо или по-дълго еспресо.

Въпреки че трябва да поставите каничка с мляко под парната пръчка и да включите разпенвателя, не е необходимо да стоите там, за да държите или въртите каната или да решавате кога машината да спре да разпенва. Тази машина ви позволява да регулирате температурата и текстурата на пяната, а цялостните резултати от разпенването са зашеметяващи.

Заключение

Въпреки високата си цена, Breville Bambino Plus е нашият избор за най-добрата сред своите колеги. Нейната ненадмината способност да произвежда най-гладкото и професионално изглеждащо кафе с минимални усилия от страна на бариста го прави достоен.

DeLonghi Stilosa

Най-достъпната

Еспресо машината DeLonghi Stilosa, въпреки че е напълно ръчна, е добър избор, ако разполагате с ограничен бюджет и сте неквалифициран домашен бариста, който търси отлично еспресо в чашата си. Самостоятелното приготвяне на кафе може да ви спести стотици долари всяка година, а тази конкретна част от оборудването ще се изплати за по-малко от месец. DeLonghi Stilosa предлага възможност за приготвяне на кафе в чаша за пътуване и може да приготвя до 2 чаши наведнъж. Това наистина е отлична алтернатива за спестяване на пари от специалните напитки в кафенетата.

Заключение

Има няколко по-евтини еспресо машини от тази, но в сравнение с качеството, което осигуряват, избрахме Stilosa като най-добрия ни най-достъпен вариант, въпреки изоставането му в сравнение с по-скъпите и автоматизирани еспресо машини. Също така Stilosa е висококачествена еспресо машина, която обещава да бъде лесна за работа за начинаещи.

Breville Bambino

Най-добрата традиционна машина

Въпреки малкия си размер и елегантния си външен вид, Bambino Plus произвежда безотказно отлично кафе без никакви усилия. Включва парна пръчка, две двустенни филтърни кошници, инструмент за подрязване и тампер за предварително смляно кафе. Можете да избирате между единично или двойно еспресо, както и между мляко с пара, пяна или много пяна, в зависимост от предпочитанията ви. Само три секунди са необходими, за да е готова да направи единични или двойни кафета, след като я включите.

Машината приготвя кафе с богата консистенция и гъст каймак. Харесва ни, че тя включва ръчен и автоматичен дозатор за вода. Любимата ни функция на Bambino е колко лесно се разпенва млякото. С натискането на един бутон на парната пръчка на кафемашината Bambino веднага се поставя в каната за мляко от неръждаема стомана. Приготвянето на лате и капучино с млечна пяна отнема само няколко секунди.

Заключение

Автоматичната машина за еспресо Breville Bambino е идеална за тези, които търсят традиционно приготвяне на еспресо. Малкият ѝ размер и изключителната ѝ ефективност я правят задължителна за начинаещи и за тези, които не искат да имат конвенционални размери на еспресото.

Essenza Mini

Най-лесно преносима

Трудно е да се намери по-добра комбинация от размер и мощност от тази мини еспресо машина Essenza. Тя произвежда богато, плътно еспресо с гъст, кремообразен крем, когато се натисне до 19 бара налягане.

Тя има по-големи резервоари, различни размери на чашите, цифрови дисплеи и парни пръчки. Ако разполагате с парите, можете да си купите тази машина за еспресо с увереност, знаейки, че ще получите перфектна машина за еспресо, която ще отговори на нуждите ви.

Заключение

Essenza Mini е една от най-малките и обикновени машини за еспресо, която може да произведе същата висококачествена доза кафе като по-големите машини. Тя съчетава лекота на използване, първокласно качество и изтънчен дизайн, за да създаде желаното от вас перфектно кафе. Това е онази малка машина, от която се нуждаете, за да опознаете света на кафето Nespresso. Можете да я закупите от уебсайта на OLX, като кликнете върху връзката по-долу.

https://www.olx.bg/ads/q-Essenza-Mini/

Bialetti Moka Express

Най-добрата кафеварка за еспресо

Moka Express на Bialetti е най-популярната кафеварка за мока на пазара днес. Moka Express има осмоъгълна основа, фуниевидна цедка и ъглова стомна с капак на панти отгоре. За разлика от другите кафемашини за готвене на котлон, кафеварките Moka Express изискват отделен нагревателен елемент. Кафеварката Moka използва процес на екстракция под налягане за приготвяне на силно и вискозно кафе, така че водата в долната камера кипва, а парата нахлува нагоре през филтъра.

Заключение

Кафеварката Moka на Bialetti е отлична алтернатива на скъпа еспресо машина, ако разполагате с ограничен бюджет. Въпреки това е препоръчително да филтрирате смляното кафе във филтър и да загреете вода, докато шупне, преди да използвате Bialetti Moka Express на котлона.

Кликнете върху следната връзка, за да получите Moka Express на Bialetti на уебсайта на OLX

https://www.olx.bg/ads/q-Bialetti-Moka-Express/

Ако не сте си харесали кафемашина от списъка ни, може да посетите сайта OLX и да се запознаете със хилядите оферти.