Най-добрата съдомиялна машина през 2022 г.

Снабдяването с висококачествена съдомиялна машина е достойна инвестиция, която трябва да обмислите да направите за дома си. Тя не само ви спестява напрежението и времето, което ще прекарате в миене на чиниите на ръка, но също така помага за пестене на енергия и вода, като по този начин намалява сметките ви за комунални услуги.

Търсенето на такава идеална съдомиялна машина обаче може да прилича на търсене на края на дъгата. На пазара се предлагат няколко варианта на съдомиялни машини и всеки модел има поне сто различни версии, което затруднява избора. За да ви спестим време и усилия, сме подготвили тази статия, за да ви просветлим за най-добрата съдомиялна машина, която да изберете през 2022 г. Нека продължим.

Miele AutoDos G7566

Като цяло най-добрата

Освен че е естетически издържана, интелигентната съдомиялна машина AutoDos G7566 на Miele е истински работен кон, когато става въпрос за почистване, а уникалните ѝ функции я правят лесна за използване. Използването на съдомиялната машина е лесно благодарение на сгъваемите зъби, регулируемите рафтове и полици и удобните ръкохватки за стъкло. Освен че предотвратява загнездването на плоските прибори, горната 3D табла за прибори е достатъчно дълбока, за да побере лесно малки купички и рамекини, и може да се избута покрай рафта, така че под нея да се съхраняват дълги прибори за хранене.

Характеристики

  • Автоматично дозиране с интеграция на PowerDisk;
  • Интелигентното водоснабдяване на технологията EcoPower ви позволява да пестите вода и да намалите потреблението на енергия;
  • Регулируеми стелажи и рафтове;
  • График на нивото;
  • Лесен за използване контролен панел;
  • Приложение за контрол.

 Заключение

Интелигентната съдомиялна машина Miele AutoDos G7566 отговаря и дори надхвърля всички параметри, на които трябва да отговаря една съдомиялна машина. Капацитетът, ефективността, автоматизацията и здравината ѝ на практика са ненадминати от нейните аналози.

Bosch series 300

Най-издръжлива

Мнозина могат да сметнат, че съдомиялната Bosch от серия 300 е скъпа, но функциите, като третата поставка за прибори и нивото на шума от 44 dBA, ваната от неръждаема стомана и капацитетът до 16 места, я превръщат в сериозен претендент срещу останалите модели в този списък. Благодарение на по-големия капацитет и гъвкавост на машината в един цикъл могат да се почистват повече съдове, включително трудни за поставяне предмети като тави, тенджери и кулинарни инструменти.

Обикновено съдомиялните машини с такъв капацитет са по-шумни, но Серия 300 е толкова тиха, че повечето хора няма да я чуят, освен ако не са в непосредствена близост до нея. Освен това те имат по-добра защита от течове от повечето други, което ги прави една от най-добрите марки като цяло.

Характеристики

  • Максимално намаляване на шума;
  • Различни светлинни индикатори;
  • Антикорозионен материал;
  • Тя е обширна, но тежка.

Заключение

Тази съдомиялна машина превъзхожда всички останали по отношение на функции, дизайн, издръжливост и ефективност и се препоръчва на всеки, който може да си позволи да я закупи и да я има в кухнята си. И дори ако обмисляте избор на друг производител, дизайнът на Bosch 300 трябва да бъде еталонът, по който да преценявате другите съдомиялни машини.

Frigidaire Gallery 24

Най-добра стойност

Със съдомиялната машина Frigidaire Gallery 24 не е необходимо да давате много пари, за да почистите отлично. Съдомиялната машина обаче не разполага с иновативни функции. Високата й вътрешна температура, сензорното почистване и ненатрапчивият контролен панел я правят достойно допълнение към всяка кухня с ограничен бюджет.

Заключение

За цената и функциите, които предлага, Frigidaire е отлична машина въпреки ограниченията си, които според нас са допустими компромиси. Други сравними машини със същата цена не отговарят на нейната ефективност.

KitchenAid KDPM604KPS

Най-добър дизайн

Съдомиялната машина KitchenAid KDPM604KPS има иновативни функции като ProDry с вентилатор и ProWash цикъл. Произведена е с голям капацитет на зареждане с големи рафтове, които могат да поемат до 6 чаши, купи и чаши. Когато става въпрос за ефективността на сушене, функцията „ProDry“ на KitchenAid е това, което я отличава от конкуренцията.

Ваната от неръждаема стомана на тази съдомиялна машина се изсушава с помощта на скрит нагревателен елемент и вентилатор, а не с помощта на изплакването, което обикновено се използва в съдомиялните машини. Този феномен гарантира, че съдовете ви няма да са мокри, когато ги извадите от съдомиялната машина. Средната поставка съдържа четири държача за съдове, а отделяната от нея топлина унищожава бактериите и микробите от повърхностите на съдовете.

Заключение

Внимателното сравнение на тази машина с други подобни веднага ще покаже колко уникална е тя. Въпреки че не е най-силната или най-ефективната машина, нейните отличителни качества я открояват като много ефикасна машина, която задоволява нуждите на различни потребители.

LG Smart QuadWash и TrueSteam

Най-добрата интелигентна съдомиялна машина

В миялната машина LG QuadWash е използвана технологията TrueSteam, която използва парата от врящата вода за цялостно почистване на съдовете. Освен че дезинфекцира съдовете, тази високотемпературна пара оставя съдовете блестящо чисти с 60% по-малко следи от вода! Тази съдомиялна машина отговаря на изискванията си за превъзходна производителност и нежна грижа.

В горната част на вратите на съдомиялната машина има контролен панел, който показва списък с всички налични цикли на почистване. Освен това тя има пръскащи рамена Multi-Motion, които се въртят напред-назад, докато се въртят, като осигуряват покритие за почистване на всяка чиния на всеки рафт. Следователно не е необходимо да ги почиствате предварително, което е значителен бонус.

Като допълнително предимство машината включва приложение за диагностика, което ви помага при отстраняване на неизправности, и дори ви позволява да изтеглите допълнителни цикли в устройството. То ще ви съобщи чрез свързания смартфон, когато цикълът е завършен, като използва Alexa или Google Assistant.

Заключение

Съдомиялната LG QuadWash е гъвкава и мощна, а трите рафта се изтеглят плавно за лесен достъп до предметите в задната част. Също така горната му стойка има три настройки за височина, за да побере дълги предмети. Освен това разполага с дюзи с високо налягане, които осигуряват дълбоко почистване.

Тази машина е предназначена не само да улесни миенето, но и да направи използването на съдомиялни машини по-приятно, гъвкаво и привлекателно.

Ако не сте успели да си харесате съдомиялна от списъка ни, може да посетите сайта OLX и да се запознаете със стотиците оферти там.