Най-добрите блендери за смути

Блендерите са универсални кухненски уреди, които могат да накълцат съставките в салса и да пасират зеленчуци в супи. Една от задачите, които хората изпълняват по-често от всички останали, е приготвянето на смутита. Поради тази причина е препоръчително да си купите блендер, който може да разбива и най-жилавите продукти в гладка течност, да реже замразени плодове и да разбива лед в питейна каша.

За смутитата висококачественият блендер е от решаващо значение за постигане на максимален вкус и хранителна стойност на плодовете и зеленчуците. В същото време най-скъпият вариант невинаги отговаря на нуждите ви. А блендерите за смутита, които искате да купите, трябва да имат няколко специфични характеристики.

Да знаете кой блендер да купите е от решаващо значение, тъй като на пазара се предлагат няколко модела. Ето защо създадохме този списък, за да ви запознаем с някои от най-добрите блендери за смутита. Вярваме, че той ще ви помогне да вземете информирано решение за покупката си.

Ninja BL770

Като цяло най-добрият

Блендерът за смутита Ninja BL770 има мощен 1500-ватов мотор, който може да разбива лед, замразени плодове и зеленчуци. Той има 1,8-литрова купа за обработка и друга изключително голяма 2.1-литрова кана. Подредените и „офф-сет“ остриета на това кухненско оборудване му позволяват да пасира по-добре от блендер с едно острие в долната част. Той има импулсна настройка и капак за лесно изливане. Можете да контролирате скоростта на блендиране, като завъртите циферблата на предния панел. Този блендер се почиства лесно, особено благодарение на подвижните си остриета и предния панел с мека преса. Единственият недостатък на това устройство обаче е, че в горната част няма отвор за добавяне на съставки при блендиране. Като цяло той все още е най-добрият блендер за приготвяне на смутита на пазара.

 Плюсове

 • Дизайн с подредени остриета
 • Лесен за използване
 • Лесен за почистване
 • Капак за лесно изливане
 • Мощен двигател

Негативи

 • Липса на отвор в капака за добавяне на съставки по време на смесване

Заключение

Блендерът за смутита Ninja BL770 има много иновативни функции, които го отличават от останалите. Той разполага с остриета Nutri Ninja за чаши за еднократна употреба и сглобка с подредени остриета за кана. Мощният му миксер за тесто има въртящ момент за бързо и равномерно смесване на съставките и може да направи до 2 кг тесто в рамките на 30 секунди.

NutriBullet Pro NB9-1301

Най-приятелски настроеният към джоба миксер за смутита

NutriBullet Pro NB9-1301 разполага с усъвършенствани остриета за извличане на хранителни вещества и оптимизиран 900-ватов двигател, което му позволява да смесва най-твърдите цели храни в питателни смутита, ядково масло и шейкове. Освен това има една основа с 900-ватов мотор, едно екстракторно острие, два пръстена за устни с дръжки и книга с рецепти.

NutiBullet Pro NB9-1301 е един от най-достъпните блендери за смутита, които можете да намерите на пазара, и обещава максимална ефективност. Той е лесен за почистване. Всичко, което трябва да направите, е да отвиете острието, да изплакнете със сапун и вода и да поставите чашите в горния рафт на съдомиялната машина. Това е всичко!

Плюсове

 • Достъпно
 • Мощен двигател
 • Лесен за използване
 • Лесен за почистване

Негативи

 • Шумен
 • Чашата е сравнително малка и може да се приготви смути само за една порция.

Заключение

Този блендер може да бъде намерен в много домове, тъй като е един от най-достъпните блендери за смути, които се предлагат в магазините. Въпреки това не всеки би искал да го използва заради шума, който издава, когато се използва. Разгледайте този продукт на уебсайта на OLX, като използвате следния линк:

https://www.olx.bg/ads/q-NutriBullet-Pro-NB9-1301/

Vitamix Pro 750

 Premium избор

Блендерът за смутита Vitamix Pro 750 е мощен блендер за тези, които отдават приоритет на производителността пред бюджета. Този блендер е снабден с голям двигател с хладен режим на работа и консумира повече енергия от повечето помпи за плувни басейни.

Vitamix Pro 750 е достатъчно мощен, за да ви осигури перфектната смес от ориз, зеленчуци и плодове. Можете да контролирате скоростта на блендиране с четирите ясно обозначени циферблата на предния панел. Той се предлага и в разнообразни цветове.

Плюсове

 • Размерът е достатъчно голям, за да се направи семейно смути
 • Впечатляваща скорост на смесване дори при твърди материали

Негативи

 • Много скъпо

Заключение

Този блендер е много ефективен и подходящ за приготвяне на смутита за много хора. Въпреки това, не всеки може да си го позволи, тъй като е скъп. И като такъв, той изглежда достъпен само за заможните хора.

Oster Pro 1200

Най-добрата класика

Oster Pro 1200 е компактен единичен блендер за смутита, идеален за един потребител в движение. Той има 900-ватов мотор, а големите въртящи се в две посоки остриета могат да накълцат всяка съставка без усилие. Освен това има седем скорости, които отговарят на всяка нужда от пасиране, и включва импулсна настройка. Блендерът се предлага с голяма стъклена кана от 1.4 литра и чаша за смути от 0.7 литра. Той е универсален и лесен за използване.

Един от недостатъците на този блендер обаче е, че не е лесен за почистване. Освен това е трудно да се снабдите с резервни части, ако се появи повреда.

Плюсове

 • Остриетата ускоряват приготвянето на смутита.
 • Те са снабдени с остриета от неръждаема стомана за рязане и накълцване, които помагат при обработката на други храни, като нарязване и раздробяване.
 • Той се предлага със седем скорости, включително три програмирани настройки, които при докосване ще се използват за смути, салса или млечни шейкове.

Негативи

 • Те се повреждат твърде бързо, а повредените им части може да не са налични.
 • Реакцията на отдела за обслужване на клиенти е бавна.

Заключение

Хората, които не приготвят смутита и не използват редовно блендери, могат да си купят този продукт, но той може да се развали и повреди, ако го използвате често, особено докато разбивате леда.

Blendtec Classic 575

Най-добре автоматизиран

Пълноразмерни блендери като Blendtec Classic 575 се предлагат в различни цветове и модели, за да отговорят на вашите специфични изисквания. Благодарение на силната си задвижваща система Blendtec 575 няма нещо, което да не може да направи. Blendec 575 има няколко полезни функции, включително таймер за обратно отброяване за блендиране без ръце и четири предварително зададени цикъла. Режимът за самопочистване е фантастично допълнение към вече лесния за използване продукт.

Плюсове

 • Остриетата са много остри и могат да разбиват лед и зеленчуци или плодове, без да ги нарязват предварително.
 • Лесно е да се използва и управлява.
 • Почистването е лесно.
 • Може да се настрои по време или да се програмира да се смесва в продължение на 60-90 секунди, без да е необходимо да се наблюдава отблизо и постоянно.

Негативи

 • Блендерът изпитва затруднения при смесването на зеленчуци и влакнести плодове.
 • По време на смесването може да се задържат парчета храна.

Заключение

Ако не харесвате обичайните черни и сиви кухненски уреди, този миксер е за вас, тъй като се предлага в редица забележителни цветове. Използването на този блендер е толкова просто, колкото да добавите съставките и да натиснете един бутон. Не е необходимо да отделяте време за подготовка. Просто изсипете в него всички ненарязани продукти и оставете блендера да направи магията.

Ако не сте си харесали блендер от списъка ни, може да посетите сайта OLX и да се запознаете със стотиците оферти там.