Най-добрите ванове за превръщане в кемпер

Превръщането на ван в каравана или кемпер стана изключително популярно през последните няколко десетилетия. В резултат на това през последните няколко години почти всички компании представиха своите модерни мини кемпери. Въпреки това, къмпингуващите трябва да уточнят още в началото, че самостоятелното преустройство е дълъг и труден процес и ще изисква много умения и усилия, за да се доведе до край.

 Например, да предположим, че не сте много сръчни с дърводелството и железарството. В такъв случай вероятно ще ви е необходима помощта на приятел или познат, който владее този занаят, и би било най-добре да се консултирате с някои от тях преди всяко действие. По-долу разберете кои ванове са най-подходящи за превръщане в кемпери и как да ги трансформирате успешно.

Първо, вземете добър и надежден автомобил

Една от най-големите заблуди е, че кемпер може да се направи от стар ван. Имате такъв в гаража, не знаете какво да правите с него и ви хрумва идеята да го превърнете в нещо интересно – това е най-голямата грешка, която можете да направите. За това начинание се нуждаете от най-добрия и надежден ван, който, когато бъде завършен, ще служи вярно години наред и ще успее да ви върне у дома и от най-далечните дестинации. Трябва да се има предвид, че вановете също имат срок на годност, така че ако превозното ви средство е малко по-старо, по-добре би било да го смените, отколкото да инвестирате толкова много време в него и след няколко години да хвърлите всички усилия на вятъра.

https://www.olx.bg/d/avtomobili-karavani-lodki/mikrobusi-kamioni/?search%5Bfilter_enum_vehicle_type%5D%5B0%5D=mikrobusi?utm_source=olx&utm_medium=blog&utm_campaign=Най-добритевановезапревръщаневкемпер

източник: pin.it

Много зависи от избора на ван и от вътрешното пространство, с което ще разполагате и което ще бъде основният фактор при проектирането. С по-голям ван ще разполагате с повече пространство, но той също така ще ви ограничава да влизате в центъра на големите градове и да намирате място за паркиране. В зависимост от планирания брой пътници трябва да вземете решение и за размера на вана.

Проектиране на интериорен дизайн и планиране на бюджет

Когато разполагате с надежден автомобил, можете да започнете да проектирате. Запишете всичко на хартия, за да избегнете неловки ситуации, и завършете това, което сте замислили. Направете приблизителна оценка, добавете към нея 10% за непредвидени разходи и я сравнете с бюджета си. Проектирането, т.е. изготвянето на проект, трябва да се извършва прецизно. Според този план ще изработите мебелите и ще ги вместите в тясното пространство. 

Това ще изисква да повторите измерването няколко пъти и да определите всички части на къщата. След като започнете да я изработвате, би било добре да знаете какво точно правите.

Когато проектът е готов, консултирайте се с опитен майстор, който ще ви каже дали планът ви е реалистичен.

източник: pin.it

Струва ли си да ремонтирате стар ван или е по-добре да си купите готов кемпер?

Това зависи изцяло от вас. Ако разполагате с достатъчно пари, можете да помислите за закупуване на цялостен кемпер. В същото време, в противен случай, ще бъде по-рентабилно да го сглобите сами.

Имайте предвид, че след преустройството може да се наложи да промените регистрацията. Това е така, защото ванът вече няма да може да бъде управляван със същата регистрация като преди поради промяната на категорията.

Да предположим, че решите да се впуснете в подобно начинание. В такъв случай препоръчваме като избор за преустройство на ван Mercedes Sprinter, Volkswagen Transporter, Ford Transit и Fiat Ducato, които са най-популярните модели в това отношение.

източник: pin.it

Mercedes Sprinter

Мерцедес-Бенц Sprinter е добре оборудван работен автомобил с потенциал на G-wagen. Той може да отговори на изискванията на тези, които доставят, и на тези, които търсят забавление на открито, благодарение на широката си гама от възможности за конфигуриране. Въпреки това началната му цена е значително по-висока от тази на конкурентите от сегмента на пълноразмерните ванове като Ford Transit и Ram ProMaster. Sprinter се предлага с три четирицилиндрови двигателя: два турбодизела и един бензинов двигател с турбокомпресор, като всички те са свързани с деветстепенна автоматична трансмисия. Автоматичната трансмисия на микробуса и опционалната система за задвижване на всички колела 4Matic са сравними с тези, които се срещат в пътническите автомобили на Mercedes-Benz като E-класа и S550. Mercedes Sprinter предлага огромно пространство отзад и е най-използваният ван за трансформиране в кемпер. Икономията на гориво на Mercedes Sprinter е отлична и няма да ви струва много, за да го придвижвате по време на пътуванията си. Sprinter е добре обмислен автомобил, който предлага впечатляващо пространство и мобилност.

източник: pin.it

Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter е отличен избор и за превръщането му в кемпер. Той е малко по-малък от Mercedes Sprinter, но е и по-евтин. Много хора избират този ван, за да го превърнат в кемпер, тъй като е достъпен и изключително лесен за управление. Икономията на гориво е отлична, тъй като изразходва само 7 л на 100 км. Шофьорите описват Volkswagen Transporter като шофиране на лек автомобил. Transporter се предлага с ръчна и автоматична скоростна кутия и голямо разнообразие от мерки за безопасност! Аварийно спиране в града (прозвището на Volkswagen за AEB), асистент за спазване на лентата за движение, асистент за страничен вятър, предупреждение за умора на водача и система за спешно реагиране eCall са сред функциите за безопасност на Transporter. При покупката обмислете добавянето на система за наблюдение на мъртвата зона, за да направите движението по-видимо и да се чувствате по-сигурни, знаейки какво има в мъртвата ви зона. Надеждността е отлична и той няма да ви остави на пътя никога. Това е просто един превъзходен среден ван за къмпинг! 

източник: pin.it

Fiat Ducato

Fiat Ducato е отличен избор за хора, които обичат къмпингуването и приключенията на открито. Ducato предлага огромно пространство отзад, а както всички знаем, по-голямата дължина е равна на повече свобода, докато го персонализирате така, както искате да изглежда и колко практичен искате да бъде. Fiat Ducato е модерен ван в Европа и много хора го използват. Някои от тях решават да го издигнат на следващото ниво и да създадат кемпер. Ducato е надежден автомобил с разход на гориво – само 6,7 л на 100 км. Малкото възможности за избор на трансмисия и силово предаване ви предлагат отличен избор за всеки. Има Ducato за вас, независимо дали искате бордови ван, шаси-кабина, двойна кабина или самосвал, с три варианта на междуосие, които ви дават четири различни дължини и три варианта на височина на покрива. Асистентът за страничен вятър, контролът на стабилността на ремаркето и активният асистент за паркиране за успоредно и перпендикулярно паркиране са само част от функциите за безопасност, предлагани от Ducato. Сред функциите за автономно шофиране са адаптивен круиз контрол с функция Stop&Go, асистент за поддържане на лентата и асистент за движение в задръстване, както и автономно аварийно спиране (AEB), което може да идентифицира непредвидени препятствия като пешеходци и велосипедисти. Има и функция, която разпознава пътните знаци и следи за вниманието на водача. Fiat Ducato е отличен и достъпен избор за превръщане в кемпер!

източник: pin.it

Ford Transit

Ford Transit е един от най-надеждните микробуси. Освен това той е с много възможности за конфигуриране, което го прави идеален за ванd. Ford Transit е много просторен, така че можете да го персонализирате, както пожелаете. Отличната икономия на гориво винаги е добър избор, тъй като ще се впускате в приключения с по-голям пробег и няма да се притеснявате, че ще харчите толкова много за гориво. Цената на този ван е средна и той предлага много за цената си. Transit се предлага с височини на покрива и дължини на междуосието, което ви позволява да персонализирате пространството в кабината според вашите нужди. Пътническият ван Transit може да побере до 15 души. Вътрешността на микробуса е елегантна и модерна, като черпи вдъхновение от Ford Explorer. Интериорът на Transit е тих при магистрални скорости, като изолира пътниците от шума на пътя.

източник: pin.it

Заключение

В този блог можете да прочетете дали превръщането на микробус в кемпер е рентабилно и кои микробуси са най-подходящи за превръщане в кемпер. Изберете ли някой от препоръчаните от нас ванове, няма да сбъркате. Всички те са много ефикасни и чудесни за превръщането на ван в кемпер!