Най-добрите настолни игри

Играенето на настолна игра с приятели или със семейството е уникално преживяване, което не може да се сравни с видеоигрите на конзола или компютър. Настолните игри предлагат много стойност и удоволствие за парите си. Те са отличен метод за разчупване на леда и карат новите познати да се чувстват добре на партита или събития.

Въпреки че някои смятат настолните игри за старомодни, те са се запазили и все още се използват широко поради остроумието и удоволствието им. Настолните игри са също така фантастична възможност за семейства, които търсят икономично забавление, тъй като в днешно време има малко такива възможности.

Най-добрите настолни игри, които можете да играете, зависят до голяма степен от вашите предпочитания и предпочитанията на целевата ви аудитория. Много видове в момента се продават благодарение на различни сезонни намаления, което ви дава възможност да спестите пари за някои от най-добрите игри. Поради тази причина сме съставили списък на най-добрите настолни игри за годината.

Pandemic

Най-добрата кооперативна игра за възрастни

Pandemic е кооперативна игра, в която играчите работят заедно, за да предотвратят разпространението на болести по целия свят. За да спечелите играта, трябва да се придвижвате и да лекувате болести, да създавате изследователски станции и да намирате лечение.

Трябва да съберете карти, за да излекувате трайно заболяване. Но това дава на играта умен обрат. Това е така, защото картите са и най-бързият начин за придвижване в играта. Така че трябва да решите дали да инвестирате ценна карта в предотвратяването на пандемия или да рискувате да я оставите на някой друг.

Въпреки че шансовете са насочени срещу вас от самото начало, именно това прави настолната игра Pandemic толкова приятна. Без значение колко суперболести трябва да излекувате в тази игра, ефективната комуникация и способността да мислите в движение ще ви помогнат да се справите.

Заключение

Способността на тази игра да балансира прецизно риска и наградата я поставя на първо място в нашия списък. Това, което я прави още по-забавна, е, че в момента светът е обсаден от пандемия, което осигурява усещане за отдих от простия геймплей за справяне с пандемията. Кликнете върху следния линк, за да я закупите от OLX:

https://www.olx.bg/ads/q-Pandemic/

Gloomhaven

Най-добра приключенска игра

Gloomhaven е игра за хора, които винаги са искали да се впуснат в грандиозно приключение. Завършването на Gloomhaven може да ви отнеме поне една година. Но независимо от това, не се обезкуражавайте. И вероятно дори не е необходимо да завършите играта, за да й се насладите. Забавлението е от пътуването, а не от дестинацията.

Gloomhaven е походова стратегическа игра с елементи на европейска битка. Всеки герой в историята има собствен набор от умения и мотиви да достигне до опустошеното място. Играчите трябва да си сътрудничат, за да разчистят опасни подземия и изоставени руини. Играчите ще трупат опит и плячка, докато преминават през играта, ще откриват нови места за изследване и плячкосване и ще допринасят за постоянно разширяващия се разказ.

Що се отнася до настолните игри, повечето хора смятат, че Gloomhaven е най-добрата приключенска игра на пазара. Дигиталното преиздаване на Gloomhaven включва функцията за онлайн мултиплейър на играта.

Заключение

Някои хора смятат, че това е проблем. Играта е вълнуваща и фантастична, защото можете да изградите свой собствен сюжет и герой.

Back to the future: Dice trough time

Най-добрата за пътуване във времето

Тази игра ви позволява да пътувате във времето. Това е хубава семейна игра, в която играчите работят заедно, за да поправят грешна времева линия. За да направите каквото и да било в тази игра, ще ви трябват съответните символи на заровете. Всеки рунд започва с това, че всички заедно хвърлят заровете си, за да видят какво се е получило. В Hill Valley символите могат да се използват за прекосяване на пейзажа, за пътуване напред и назад във времето и за изпълнение на конкретни задачи.

На дъската на играта „Зарове във времето“ има пет сектора, които представляват четирите времеви линии. За да помогнете за реконструирането на времевата линия, ще управлявате Делореан, а всеки ход ще започва с добавяне на събития от карта. Времевата линия ще ви възнагради, след като завършите дадено събитие. Ще получите допълнително действие, след като закупите жетон на Айнщайн. Също така успешната доставка ще премести времето назад, което ще донесе така необходимото облекчение.

Когато събитията се натрупат, може да се наложи да потърсите помощ от предишното си аз. Неизразходваните зарове могат да бъдат оставени на всяко място от всеки играч, който желае това. Всеки играч може да ги похарчи, стига да се намира на същото място по същото време и да е на игралното поле. Например, ако сте оставили нещо през 2015 г., то няма да е там през 1885 г.; по този начин не се получава обратното.

Заключение

Концепцията е привлекателна, а дизайнът отразява жива и привлекателна среда, която ви кара да се впуснете веднага и да се включите в забавлението. Благодарение на обикновения стил, избран за представяне на сцените, играта изглежда и се усеща като пътуване в реално време.

Ticket to ride

Най-добрата за семейството

В играта Ticket to Ride играчите се надпреварват да създават влакови линии в целия континент. Има осем различни цвята на картите с влакове, както и многоцветен „див“ локомотив. Тези цветове представляват участъци от трасето на картата. Като изхвърли три розови карти с влакове, играчът може да постави три влакови фигури по маршрута Будапеща-Сараево. Колкото по-дълго време прекарате на даден коловоз, толкова повече точки печелите. След като всички играчи са получили своите фигури на влакове и гари; последната стъпка е да разпределят своите карти на влакове и билети за дестинация.

Има само ограничен брой трасета, които можете да построите, затова някои маршрути ще ви донесат повече точки, отколкото други. В резултат на това, ако искате да сте сигурни, че ще получите добра печалба в края на играта, трябва да действате бързо.

Важно е колко малка е дъската, колко малко са пътищата в нея и колко бързо приключва играта. Ето защо трябва да влезете бързо, защото при много играчи пътищата се изминават много по-бързо, отколкото си мислите, и пътят, който искате да следвате, може да е напълно затворен.

Заключение

Ticket to Ride е настолна игра за железници и предлага едно от най-спокойните преживявания на масата. Тя е задължителна за всяко семейство. Можете да се сдобиете с играта в OLX, като кликнете върху линка:

https://www.olx.bg/ads/q-Ticket-to-Ride/.

Ако не сте си харесали настолна игра от списъка ни, може да посетите сайта OLX и да се запознаете със стотиците оферти там.