Най-добрите обективи за фотоапарати Sony

Впуснали сте се в търсене на най-добрите обективи за фотоапарати Sony? Разбира се, че сте. Без съмнение фотоапаратите на Sony са едни от най-добрите на пазара. Има много различни опции на тези страхотни фотоапарати, измежду които фотографите могат да избират. Изборът на правилния обектив обаче може да бъде предизвикателство. Независимо дали целта ви е да получите изображения с по-добро качество или просто да имате много повече разнообразие в изживяването си при снимане, изборът на правилния обектив за фотоапарат Sony е от решаващо значение.

Има няколко страхотни обектива за фотоапарати Sony. За разлика от някои други марки, Sony няма много функции за бързо приближаване и специални обективи. Просто разгледайте възможностите за автофокус на техните лещи и ще видите, че те са доста ограничени по отношение на скорост и качество. Но те все пак имат няколко обектива (и някои от тях са бързи), които можете да използвате за заснемане на видеоклипове, без да правите компромис с качеството.

Нека поговорим по-подробно за най -добрите обективи за фотоапарати Sony .

Sony 28-70mm 3.5-5.6 FE- Най-добър в цялостен план

Източник на изображението | commons.wikimedia.org
 • Лек и компактен
 • Стандартният диапазон на приближаване е 28-70 мм
 • Ясни изображения без размазване
 • Усъвършенствани оптични характеристики
 • Прахо и влагоустойчив дизайн
 • OLX цена: 800 лв. 

Sony 28-70mm 3.5-5.6 FE е доста универсален обектив, който покрива стандартния диапазон на фокусно разстояние от широкоъгълен до къс телефото. Въпреки че може да се използва за обща фотография, той също е и много добър при работа в близък план и при слабо осветление.

Също така е чудесен за заснемане на видеа, ако искате да заснемете пейзажи или други обекти на средни разстояния, без да се налага да се приближавате или отдалечавате от тях, както ще трябва да направите, ако използвате вградения във фотоапарата ви вариообектив.

Sony 28-70mm 3.5-5.6 FE има максимален размер на блендата от f/3.5 при най-широката си настройка и се стеснява до f/22 при най-дългата си настройка, което означава, че може да създаде хубави боке ефекти, когато се използва с малка дълбочина на рязкостта, създавайки боке ефект пред обекта на снимката.

Обектив Sony DT 16-105 | най-добър при условия на слаба осветеност

Източник на изображението| bhphotovideo.com
 • Подходящ за условия на слаба осветеност
 • Оборудван с технология за стабилизиране на изображението
 • Стандартният диапазон на фокусното разстояние е 16-105 mm
 • Лещите се състоят от 13 елемента, разпределени в 11 групи
 • OLX цена: 350 лв.

Обективът Sony DT 16-105 е отличен обектив за фотоапарати Sony, който може да се използва както за видеа, така и за снимки. Той максимален размер на блендата от  f/3.5 и е доста компактен. Този обектив е идеален за снимане при условия на слаба осветеност, тъй като блендата може да се отвори много, така че ще можете да вкарате много повече светлина в снимките си.

Новият обектив на Sony е обикновен обектив, чиято цел е фотографът да се възползва от технологията за автофокус и стабилизация на изображението в новите фотоапарати a7. Съвместим е и с по-стари модели от серията a7.

Dt16-105 е бърз, лек основен обектив, който е подходящ за заснемане на портретни и спортни снимки, както и пейзажна фотография. Този къс телефото обектив е 24 мм в най-широката си точка и предлага диапазон на ефективно фокусно разстояние от 16-105 мм. Максималният размер на блендата варира от f/2,8 до f/5,6 в зависимост от условията, при които снимате, докато минималният размер на блендата е f/22, за да предотврати размазване вследствие на разклащане на фотоапарата или други фактори като прах върху сензора или ниски нива на осветеност, които могат да направят вашите снимки по-меки, отколкото бихте искали да бъдат.

Корпусът на този обектив има гумена ръкохватка, която го пази защитен, когато се монтира на фотоапарати Sony или е прикрепен към адаптерен пръстен за използване с други системи, като обективи Canon EF или фотоапарати с байонет Nikon F. Дизайнът включва заоблени ръбове, за намаляване на следите от износване, когато го използвате с ръце, и има оптична конструкция, състояща се от 13 елемента в 11 групи, включително един асферичен елемент и три ED елемента, които помагат за контролиране на хроматичната аберация по време на заснемане на изображение.

Sony 50 f1.8 | най-добрият за обща фотография

Източник на изображението | commons.wikimedia.org
 • Стабилизира изображението
 • Размерът на блендата е от f/1,8 до f/5,6
 • Има заоблена диафрагма със седем ламели
 • Минималната фокусна дължина е 75 мм
 • OLX цена: 250 лв.

Sony 50mm f/1.8 е страхотен обектив за портретни снимки и обща фотография. Той е бърз и има минимално изкривяване, което го прави идеален за снимане при f/1,8 до f/5,6.

Обективът има минимално фокусно разстояние от само 23 см, което го прави лесен за използване с повечето безогледални фотоапарати и компактни фотоапарати като Sony A6500.

Това е един от малкото обективи, които предлагат както стабилизация на изображението, така и маркировки за хиперфокално разстояние за оптимален контрол на фокуса при снимане при различни диафрагми. Освен това има електронен пръстен за ръчно фокусиране, който прави настройването на фокуса изключително лесно в сравнение с други обективи с ръчно фокусиране на пазара днес.

Sony E 50mm f/1.8 FE обектив за Sony E

Източник на изображението | hashmiphotos.com
 • Съдържа 10 елемента на лещите, разпределени в 8 групи
 • Диапазонът на размера на блендата е от f/1,8 до f/22
 • Предлага се със специална кука
 • OLX цена: 349 лв.

Обективът Sony E 50mm f/1.8 FE за Sony E е бърз, малък и лек обектив с фиксиран фокус с ръчно фокусиране, подходящ за използване с APS-C и фотоапарати с пълен кадърен формат E-mount. Той разполага с бленда с размер от 1,8, 10 елемента в 8 групи, диафрагма с кръгъл отвор, минимално разстояние на фокусиране от 0,9 метра, покритие Nano AR, Super ED стъкло и три асферични елемента, които спомагат за минимизиране на изкривяването и хроматичната аберация като същевременно допринасят за рязкостта в целия диапазон на блендата. Обективът има и пръстен за ръчно фокусиране, който се движи плавно и може да се издърпа, за да се фокусира ръчно или да се използва в режим на ръчно снимане.

Обективът се предлага със специален сенник, който може да се завърти на 90 градуса и да се превърне в защитно капаче на предната му част, когато не се използва. Предният елемент на лещата леко стърчи от края на цевта, което го предпазва от надраскване, ако се постави с лицето напред или настрани по време на транспортиране или съхранение.

Nikon AI-S 25-50

Източник на изображение| imaging.nikon.com
 • Диапазонът на размера на блендата е от f/1,8 до f/16
 • Предлага се в няколко цвята
 • Устойчив на атмосферни влияния
 • 11 елемента на лещите, разпределени в девет групи
 • Цена: 500 лв.

Nikon AI-S 25-50 mm f/1.8 е основен обектив с ръчно фокусиране, предназначен за пълноформатни фотоапарати Sony. Той има обхват на диафрагмата от f/1,8 до f/16 и фокусира до 0,36 метра (1:3) с минимално фокусно разстояние от 0,74 m. Обективът разполага и с Nano Crystal Coat на Nikon, което намалява ореолите и отблясъците, като същевременно подобрява контраста и остротата, както и Nano AR покритие, което минимизира хроматичната аберация.

Nikon AI-S 25-50mm f/1.8 се предлага в черен цвят, но можете да избирате измежду няколко други цветови опции, включително сребристо и червено.

Nikkor AI-S 24-85mm f/2.8 е първокласен вариообектив за пълноформатни фотоапарати Sony, който се отличава с устойчива на атмосферни влияния конструкция и вътрешна система за фокусиране за плавен преход на блендата в целия диапазон на варио от 24-85mm при 35mm. Оптичният дизайн включва 11 елемента на лещите в 9 групи с 1 X асферичен елемент и 2 X елемента с изключително ниска дисперсия заедно с елементи от ED стъкло за намаляване на хроматичните аберации, което го прави идеален за снимане срещу ярка светлина.

Заключение

В тази статия обсъдихме всички най-добри обективи за фотоапарати Sony. Sony 28-70mm 3.5-5.6 FE е най-добрият обектив за фотоапарати Sony като цяло. Въпреки това можете да изберете и някой друг от най-добрите обективи за фотоапарати Sony в зависимост от вашите лични изисквания в OLX.