Най-добрите преносими климатици

Ако нямате място за поставяне на климатик в стаята си, преносим климатик може да е всичко, от което се нуждаете, за да охладите стаята си. Преносимият климатик е най-добрият вариант, ако не можете да монтирате прозоречен климатик в помещението си поради строителни или конструктивни ограничения. Освен че са по-евтини за закупуване, преносимите климатици консумират по-малко енергия и лесно могат да намалят разходите ви за комунални услуги до разумна сума.

Намирането на преносим климатик, който да отговаря на всичките ви нужди, може да се окаже трудно. Следователно, преди да направите окончателен избор на модел, вид или размер на климатика, който да закупите, вземете предвид аспекти като цена, пространство и най-модерни функции, както и отзиви за продукта.

В тази статия са представени някои от най-добрите преносими климатици на пазара. Така че можете да сте спокойни, че изразените тук мнения са истински и не са повлияни от опитите на дадена компания да продава своите продукти.

Meacocool MC 7000

Като цяло най-добрият климатик

С високия си енергиен клас преносимият климатик Meacocool MC 7000 е най-енергийно ефективният, така че можете да се наслаждавате на по-спокойно лято, без да се притеснявате за разходите си за комунални услуги. Той разполага с новия хладилен агент R290 и подобрена енергийна ефективност, което го прави по-екологичен.

Тъй като са по-малки и по-леки, новите версии на MeacoCool са по-лесни за маневриране в пространството. Те са снабдени с дистанционно управление, което позволява да се регулират настройките на устройството, без да се налага да се стига до него физически.

Плюсове

 • Позицията може лесно да се променя;
 • Предлагат се със стандартни и гъвкави комплекти;
 • Не вдига много шум докато работи.

Минуси

 • Климатикът има само две скорости на вентилатора.

Заключение

Като цяло този климатик е класиран на първо място заради своята преносимост, ниска цена и висока ефективност. Той е най-предпочитан от специалисти, които са добре запознати с уредите и домашното оборудване.

Whynter Elite ARC-122DS

Най-тихият климатик

Климатикът Whynter Elite ARC-122DS е много лесно преносим и има капацитет на охлаждане от 12000 BTU. Климатикът е проектиран с 24-часов програмиран таймер и може да охлажда до 400 кв. м. Той има вентилатор, изсушител, тежи 60 кг и се предлага в различни цветове. Той се предлага и с дистанционно управление, което предлага пълен термостатичен контрол.

Със сезонен коефициент на енергийна ефективност от 13 климатикът Whynter Elite ARC е малко по-добър от минималната препоръчителна стойност от 10. Не е необходимо да се притеснявате за тревожно увеличение на сметката си за електроенергия, защото 24-часовият таймер на климатика може да ви помогне да държите нещата под контрол.

Плюсове

 • Лесно се настройва;
 • Преносим и ефективен;
 • Доставя се с изпускателен маркуч;
 • Без шум.

Минуси

 • Кондензацията, която се образува в климатика, може да доведе до корозия;
 • Изтичане на вода.

Заключение

Няма да се притеснявате, че Whynter ARC 122DS ще ви събуди посред нощ, защото не издава шум по време на работа. Тихата работа се осигурява от ниския му децибелен рейтинг от 52 dB. Един от най-добрите преносими климатици, които можете да си купите.

De’Longhi PACEX390LVYN Pinguino     

Най-добрият за голямо пространство

Останете на хладно и се чувствайте комфортно с климатика De’Longhi Pacex 390Vlvyn Pinguino. Той е уред 3 в 1, включващ изсушител, преносим климатик 14000BTU и вентилатор, който може да охлажда стая или къща с площ 700 кв. м. Технологията Eco Real Feel намалява температурата, като същевременно контролира влажността, осигурявайки ви желания максимален комфорт.

Използвайте удобната опция за отопление, за да премахнете студа от студените сутрини и нощи и да постигнете истински многосезонен уют. Това е един от най-добрите климатици за охлаждане на стаята, повишаване на настройката на домашния термостат и намаляване на сметките за енергия.

Плюсове

 • Той се предлага с дистанционно управление;
 • 50% по-малко шум и не пречи на работата.

Минуси

 • Твърде тежък;
 • Скъпо за закупуване.

Заключение

Климатикът De’Longhi Pacex 390Vlvyn Pinguino е специализиран в поддържането на прохлада в обширни пространства благодарение на функцията за люлеене, която подобрява циркулацията на въздуха. С помощта на иновативната дистанционна система климатикът охлажда в зависимост от температурата на околната среда и от това как бихте искали да се чувствате.

Преносим климатик SereneLife “четири в едно”

Най-добро многофункционално устройство

Преносимият климатик Serene Life 4 в едно може да осигури охлаждаща мощност до 10 000 BTU и отоплителна мощност до 9 000 BTU, което ви позволява да отоплявате и охлаждате помещението едновременно. Той може да покрие до 150 квадратни метра, което го прави идеален за средно големи помещения, и има колела за удобно придвижване.

Преносимият климатик Serenelife е малък и лек. Той е един от най-добрите, които можете да си купите, особено ако домът ви е прохладен или прекалено горещ през летния период.

Плюсове

 • Многофункционалност;
 • Надеждност;
 • Удобен и преносим.

Минуси

 • Малко скъпо.

Заключение

Системата за преносим климатик Serene Life се отличава с преносим, лек и елегантен корпус, което я прави идеална за използване във всекидневната, спалнята или офиса. Освен това има колелца за по-добра мобилност. Има устройство 4 в 1 за охлаждане, отопление, изсушаване и обикновен вентилатор. Климатикът има и автоматичен режим на люлеене за максимална циркулация на въздуха във вашето пространство.

Личен изпарителен въздушен охладител Evapolar

Най-доброто за лична употреба

Изпарителното охлаждане е основната функция на личния изпарителен охладител Evapolar. Въпреки че е по-евтин, климатикът Evapolar не използва хладилни агенти като стандартните климатици. Вместо това те действат като изпарителен охладител, като засмукват въздух през влажна атмосфера, за да понижат температурата. Поради дългото си време за изпаряване (приблизително шест часа) личният изпарителен охладител на въздуха Evapolar е отличен избор за употреба през лятото.

Въпреки че Evapolar не може да охлажда цяла стая, той е повече от способен да се справи с пространството около бюро или диван в хола близо до устройството. USB захранването му е идеално за домашни офиси, където просто трябва да охлаждате непосредствената зона около работното си място. То може лесно да бъде поставено на бюро или плот благодарение на компактния си размер (6,7 x 6,7 x 7 инча и под четири килограма).

Плюсове

 • Лесен за пренасяне;
 • Интуитивен дисплей;
 • Увеличава производителността;
 • Екологично чист.

Минуси

 • Скъп;
 • Покрива малко пространство.

Заключение

Този преносим охладител на въздух е един от най-малките налични, което го прави подходящ за използване в офиса. За разлика от по-големите и по-скъпи преносими охладители на въздух, този използва по-малко енергия и охлажда също толкова добре, ако не и по-добре от повечето.

Ако не сте си харесали климатик от списъка ни, може да посетите сайта OLX и да се запознаете със стотици оферти за преносими климатици.