Най-добрите романи за 2022 г.

Романът е хроника на художествена проза, в която се разказва за ясно изразено човешко разбиране в рамките на значителен период от време. Стилът и дължината на прозата, както и измислената или полуизмислената тема, са най-съществените характеристики на романа. В днешно време романите съществуват в разнообразна гама от поджанрове. Някои книги пресъздават обществото и ни позволяват по-здраво да разберем флората и фауната, в която живеем. Романът е отражение на човечеството и начин да се опознаем взаимно.

Най-добрите романи за 2022 г. са:

1.  Училището за добри майки / The school for good mothers

Източник: amazon.com

Това е роман, написан от Джесамин Чан. Тя е американска писателка. Получава магистърска степен от Училището по изкуствата към Колумбийския университет и бакалавърска степен от Университета Браун. Творчеството ѝ е подкрепено от фондация „Елизабет Джордж“, конференцията на писателите „Bread Loaf“, фондация „Вурлицър“, фондация „Джентел“, центъра „Кимел Хардинг Нелсън“, центъра „Андерсън“, центъра за творчески изкуства във Вирджиния и фондация „Рагдейл“. Желаното от нея място е Филаделфия и живее със съпруга си и дъщеря си. Романът разказва за една жена, Фрида, която е осъдена на период и в изследователско заведение, целящо да реабилитира майки, обвинени дори в дребни родителски прегрешения. Майката е най-значимата дама в живота на всеки човек. Майката жертва своята жизнерадост за детето си. Никой друг не може да издържа децата си така, както го прави майката. Прочитането на този роман ще подобри нашите способности за майчинство към децата. Той съзрява в духа ни на майчинство. 

2. Детето от таванската стая / The Attic Child

Източник: jawwabe.club

„Детето от таванската стая“ е страховито въздействащ и страстно вълнуващ роман за семейните загадки, любовта и загубата, идентичността и принадлежността. Две деца са затворени на един и същи таван, с почти век разлика, обречени от обща тайна. Дванайсетгодишният Калестин прекарва по-голямата част от времето си затворен в таванската стая на обемиста къща край морето. Отвлечен от родината си и третиран като неплатен слуга, той мечтае за семейството си в Африка, въпреки че с годините се мъчи да си спомни лицето на майка си, а понякога и истинското си име. Десетилетия по-късно младо момиче сирак, родено в богатство и чест, ще се окаже заточено в подобна мансарда. По-късно тя вярва, че не е първото дете, затворено там. В „Детето от таванската стая“ Лола Джей е засукала завладяващо контролиращ, експресивно натоварен и уникален роман с двойно повествование за семейните тайни, любовта и загубата, индивидуалността и принадлежността, възприети през призмата на черната британска история.

3. Едно добро нещо / One good thing

Източник: twitter.com

Александра Потър е успешна авторка на много романи в жанра романтична комедия в Обединеното кралство, сред които са „Изповедта на четиридесетгодишната“ и „Едно добро нещо“. Тази книга е продадена в двадесет територии и достига световни продажби от над един милион копия (превръщайки се в бестселър в Обединеното кралство, САЩ, Германия и т.н.). Този роман е за приятелството, за откриването на жизнерадостта и за неочаквания живот. И всъщност, когато всичко се разпада, всичко, което искаш, е едно добро нещо, което да промени живота ти и да го направи отново достоен за живеене. Романът разказва за една жена, която се казва Лив Брукс. Тя току-що се е развела и животът ѝ се чувства нестабилен, когато сменя лондонския живот с Йоркширските долини, опитвайки се да започне живота си отначало. Но новаторският живот може да бъде сложен и безрадостен. Лив се сдобива с Хари, остаряло куче от местен приют. Разхождайки се из селото с Хари, Лив среща и други хора, които също се нуждаят от ново начало – от самотен старец на име Валънтайн до ужасяващото дете Стенли и сърдитата тийнейджърка Мая. Тази забавна, честна и трогателна история разказва за смелостта да преобърнеш живота си и да откриеш нов смисъл.

4. Младият Мънго / Young Mungo

Източник: nytimes.com

Удивителният, преобладаващ и втори роман на носителя на наградата „Букър“ за „Шуги Бейн“ – „Младият Манго“ е едновременно интензивно описание на живота на работническата класа и силно трогателна история за опасната първа любов на двама млади мъже – Манго и Джеймс.

Романът разказва за опасната първа любов на двама млади мъже – Мънго и Джеймс. Двамата са родени под различни звезди – Манго е протестант, а Джеймс – католик. Така противно на всички вероятности те стават най-добри приятели. Докато се влюбват, те мечтаят да намерят място, където да си паснат, въпреки че Мънго работи усилено, за да скрие истинската си същност от всички около себе си, особено от по-големия си брат Хамиш, местен лидер на банда с безмилостна репутация, която трябва да поддържа. Младият Мънго е завладяваща и открояваща се история за границите на мъжествеността, разделението на сектантството, свирепостта, с която се сблъскват много хомосексуални хора, и опасностите от това да обичаш някого прекалено много.

5. Невидим / Invisible

Invisible: Steel, Danielle, Braun, Michael: 9781705024805: Amazon.com: Books
Източник: Amazon.com

Този роман е написан от Даниел Стийл, автор на бестселъри. Романът разказва за жена, която иска да бъде невидима. Антонис Адамс е плод на един нещастен брак между красив млад модел и заможен бизнесмен. Когато е тийнейджърка, тя е неограничена в пропастта между тях. Тя е несигурна и презряна; смята, че единственият начин да бъде в безопасност е да бъде невидима. В уединението си филмите са нейното бягство и тя мечтае един ден да стане сценарист. По време на лятна работа в холивудско студио тя се запознава с известен режисьор и вече не е невидима. Той ѝ предлага филм и иска да я направи звезда. Това е изумителна възможност, но и плашеща. Неочаквано тя е вкарана в общественото полезрение, а още повече, когато те се влюбват. Антония никога не се отказва от истинската си визия да стане режисьор, но за да се издигне, ще трябва да се разкрие по начин, по който никога досега не се е разкривала. Дали ще се изправи срещу демоните си, или пък ще се отклоно и скрие? В този необясним роман Даниел Стийл изразява историята на една жена, която трябва да избере цената на това да преследва страстта си и дали е възможно да остане вярна на себе си, докато прави.

Заключение

Трябва да прочетете хиляди книги и думите ви ще потекат като река. Книгата е единственият и най-добър начин да придобиеш знания и да опознаеш Ерата, в която живееш. Знанието има силата да огъва всичко пред себе си. Можете да придобиете много знания чрез романите, посочени по-горе. Отидете и се сдобийте лесно с романите в OLX.bg.