Най-добрите фитнес тракери

Ако искате да влезете в по-добра форма тази година, най-добрите фитнес тракери са добри устройства, в които да инвестирате. Когато търсите този, който да купите, е препоръчително да се спрете на такива, които са привлекателни, удобни и отговарят на начина ви на живот.

Без значение какви са нуждите ви, никога не е имало подходящ момент да намерите усъвършенствано устройство, което да ви помогне да оптимизирате тренировките си. Като носими устройства, ориентирани към тренировките, фитнес тракерите могат да измерват и записват сърдечния ви ритъм, да отчитат нивата на кислород в кръвта ви и да ви казват дали сте добре отпочинали. Тези устройства ви помагат да следите здравето си.

Фитнес тракърите са важни устройства, ако сериозно желаете да поддържате форма. Той ви позволява да определите дали постигате напредък по отношение на фитнес целите си или дали трябва да коригирате рутинните си процедури, за да ги направите по-лесни за постигане. Въпреки че употребата на тези устройства се е увеличила, не всички от тях си струва да бъдат закупени. Не забравяйте, че характеристиките и качеството на тренировъчния тракер, който купувате, трябва да се основават на вашите конкретни изисквания.

По-долу са изброени някои от най-добрите фитнес тракери, които да разгледате.

Fitbit Charge 5

Като цяло най-добрият

Проследяването на стреса и съня са само някои от функциите на този интелигентен тракер. Той е създаден, за да поддържа потребителите си в добра психическа и физическа форма.

Що се отнася до устройствата на Fitbit Charge 5 е най-доброто, произвеждано някога. В него можете да намерите почти всички функции за здраве и фитнес на по-скъпите смарт часовници на Fitbit и освен ако не се нуждаете от по-голям екран, гласов асистент или повече място за съхранение на музика.

Ако искате да знаете колко сте готови за тренировка, Fitbit Charge 5 идва с новата функция на Fitbit „Daily Readiness Score“, която анализира три показателя: умора от дейността, променливост на сърдечния ритъм и скорошен сън.

Спецификации

 • GPS
 • Водоустойчивост
 • Дисплей: AMOLED сензорен екран – 2.5 X 1.45 см
 • Проследяване на плуването
 • Живот на батерията 7 дни
 • ЕКГ монитор
 • Устройство за проследяване на сърдечния ритъм
 • Проследяване на дейността: Да
 • Съвместимост с Android/iOS

Заключение

Fitbit Charge 5 свързва точките между вашата активност, сън и стрес, за да можете да вземате най-добрите решения за тялото си. Това е отличен вариант, ако искате тракер с GPS, ЕКГ, надеждно проследяване на съня и упражненията и дълъг живот на батерията. Можете да го закупите от уебсайта на OLX, като кликнете върху https://www.olx.bg/ads/q-Fitbit-Charge-5/

Apple Watch Series 7

Най-добър интелигентен тракер

Apple Watch Series 7 е най-полезният ръчен часовник досега и си заслужава ъпгрейдът. Series 7 разполага с подобрени функции за колоездене, включително подобрено разпознаване на падания и възможност за разграничаване на електронното от традиционното колоездене. Той се предлага с 14 предварително програмирани режима на тренировка, включително бягане, колоездене, ходене и силова тренировка.

Приложението „Тренировка“ ви позволява да създавате собствени персонализирани процедури. Има също така функция за тайчи и автоматично проследяване на колоезденето на открито, което означава, че може автоматично да започне тренировка, когато се качите на велосипеда си.

В допълнение към пълния набор от всеобхватни сензори, които могат да следят съня ти или да измерват кислорода в кръвта ти, Series 7 включва интеграция с фитнес стрийминг услугата на Apple Fitness+, пристрастяващата игра на Apple „пръстени на активността“ и интеграция с Apple Maps, за да те води, докато тичаш или караш колело. Това обаче консумира много батерия; следователно трябва да го зареждате всеки ден. Средният живот на батерията е 18 часа.

Спецификация

 • Размери: 41 мм, 45 мм
 • Живот на батерията: 18 часа
 • GPS
 • Защитен от плуване и водоустойчив до 50 метра
 • Проследяване на сърдечния ритъм
 • Apple Pay Мобилно плащане
 • Съвместим с IOS
 • Чипсет: S7
 • 32 GB памет за съхранение

Заключение

Началната цена на Apple Series 7 е 399 долара, което ги прави едни от най-скъпите, луксозни и интелигентни фитнес тракъри на пазара. Въпреки това, той си заслужава. Той има най-устойчивия на пукнатини преден кристал, който се среща в Apple Watch, конструкция, устойчива на плуване, и устойчивост на прах. Има постоянно включен Retina дисплей с почти 20% по-голяма екранна площ от Series 6, което прави всичко по-лесно видимо и използваемо.

Garmin Forerunner 245

Най-добрият за бегачи

Garmin Forerunner 245 е един от най-добрите спортни часовници и фитнес тракери за бягане. Той включва няколко нови показателя за бягане.

Сензорите на този тракер могат да определят VO2 max и състоянието на тренировката. Тренировъчното натоварване отчита тренировките ви през предходните седем дни. Той разполага със статус на тренировката, който изследва дейностите ви, за да види дали напредвате според плана. Също така има анаеробен и аеробен тренировъчен ефект, който оценява ефективността на конкретните ви тренировки.

Garmin Forerunner 245 може да бъде свързан директно към Wi-Fi мрежи, което ви позволява да синхронизирате, без да отваряте приложението Garmin на смартфона си. Налице е и функция за откриване и подпомагане при инциденти, която ще ви позволи да използвате Forerunner 245, за да се свържете със службите за спешна помощ и да им изпратите местоположението си, ако телефонът е с вас, докато бягате. Освен това разполага с вградена памет за съхранение на музика.

Forerunner 245 изглежда като кръгъл цифров часовник и тежи 38,5 г. Той има класическа силиконова каишка, която е подходяща за китки с обиколка между 127 и 204 мм, което означава, че би трябвало да пасне на повечето хора.

Спецификация

 • Живот на батерията: 11 часа
 • GPS
 • Проследяване на съня
 • Защита от плуване, не проследява  плуването
 • Следене на сърдечния ритъм
 • Съвместимост с Android/iOS

Заключение

Garmin Forerunner 245 е часовник за бягане, който включва състояние на тренировката, за да показва дали претренирате или не тренирате достатъчно, и има планове за тренировки от Garmin Coach. Вие се фокусирате върху бягането и оставяте този изключително иновативен фитнес тракер да мисли.

Можете да го получите в OLX, като кликнете върху https://www.olx.bg/ads/q-Garmin-Forerunner-245/

Amazfit Band 5

Най-добрият евтин тракер

Amazfit Band 5 се предлага с много функции от висок клас, като например вграден гласов асистент Amazon Alexa и възможност за определяне на съня, измерване на кислорода в кръвта, следене на стреса, аларми за висок сърдечен ритъм и няколко други функции от висок клас.

Този тракер обаче няма GPS и възможност за съхранение на музика. Но въпреки този недостатък, възможностите за проследяване на фитнес и сън на Amazfit Band 5 са разумни, ако не и изключителни, за ниската цена. Фитнес тракерът Amazfit Band 5 е приятен за носене, лесно се регулира и твърди, че издържа 15 дни с едно зареждане.

Спецификация

 • Размер: 4.75 x 1.75 x 1.25 см
 • Дисплей: 126 x 294 пиксела
 • Живот на батерията: Издържа до 15 дни
 • Устойчивост на плуване (водоустойчивост до 50 метра)
 • Проследяване на съня
 • Сензор за сърдечен ритъм

Заключение

С изключение на липсата на GPS и съхранение на музика, Amazfit Band 5 предлага повечето от тазгодишните функции за проследяване от висок клас за по-малко от половината от стандартните цени. Кликнете върху следния линк, за да го закупите в OLX.

https://www.olx.bg/ads/q-Amazfit-Band-5/