Най-добрите фотоапарати на Nikon 2022

Nikon е една от най-големите марки производители на фотоапарати в продължение на десетилетия с последователни подобрения. Тя предлага няколко различни модела с различни ценови опции. Nikon се счита и за един от най-популярните производители на фотоапарати, използвани за заснемане на висококачествени фотографии и филми. 

Съществуват много различни модели на Nikon с различни функции, но ако търсите най-добрите фотоапарати Nikon за 2022 г., сте на правилното място. 

Понастоящем на пазара можете да получите много DSLR фотоапарати, но съвременните безогледални фотоапарати имат повече функции с най-добрата поддръжка. Ето защо; ние събрахме данни, базирани на проучвания, за най-добрите фотоапарати Nikon, за да ви помогнем да намерите най-подходящия модел Nikon с многобройни спецификации. Разгледайте тези най-добри фотоапарати Nikon по-долу.

Nikon Z9 – Най-добър като цяло

Снимка: Nikon.com.pk

Nikon Z9 се счита за един от най-добрите безогледални фотоапарати с 47,5-мегапикселов обектив Nikon Z. Той може да заснема 8K видео и 4K видео при 20 кадъра в секунда с висока кадрова честота, като в същото време предлага 120 кадъра в секунда серийно заснемане на 11-мегапикселови изображения.

Освен това Nikon Z9 е оборудван с 3300 mAh батерия, която може да работи дълго време, докато снимате видеоклипове или правите снимки. Освен с батерията си и многото усъвършенствани режими, Nikon Z9 се счита за най-добрия фотоапарат Nikon като цяло, който можете да получите в OLX.

Цената на този фотоапарат е по-висока от тази на други фотоапарати Nikon, но всяка стотинка си заслужава заради неговите функции и издръжливост. Ако търсите най-добрите фотоапарати Nikon през 2022 г., Nikon Z9 може да бъде най-подходящият вариант за вас.

Nikon Z7 II – Най-добър професионален

Снимка: www.foto-erhardt.com

Z7 II е друг най-добър модел фотоапарат от Nikon, класиран на 2-ро място в нашия списък. Nikon Z7 II се предлага с 45,7 мегапиксела и пълнокадров размер на сензора. Можете да снимате висококачествени 4K видеоклипове с Nikon Z7. Освен това този фотоапарат е оборудван с 3,2 LCD сензорен екран и батерия, която издържа до 330 снимки, което го прави най-добрият фотоапарат за професионални потребители.

Освен това Nikon Z7 II е снабден с вградени Wi-Fi и Bluetooth, които улесняват свързването му с други устройства.  Благодарение на водоустойчивото покритие фотоапаратът е устойчив на вода и можете да го използвате в дъждовно време.

Ако търсите най-добрия професионален фотоапарат, Nikon Z7 II може да се превърне във ваша достойна инвестиция и можете да се сдобиете с него в OLX.

Nikon Z5 – Най-добър за начинаещи фотографи

Снимка: Billuphotos.com

Nikon Z5 се счита за подходящ за начинаещи, които искат да развият фотографските си умения с безогледален фотоапарат. Този фотоапарат предлага разделителна способност от 24,3 мегапиксела. Освен това той е оборудван с EVF, визьор с 3690 хил. точки, което го прави подходящ вариант за фотографите от началното ниво. 

Nikon Z5 има страхотен захват и оформление, а цената му е достъпна. Скоростта на снимане не е на висота, но ако търсите най-добрия фотоапарат Nikon за начинаещи, Z5 е най-добрият вариант и можете да го получите в OLX.

Nikon Z6 – Бюджетен

Снимка: hashmiphotos.com
 • 134 × 100,5 × 67,5 мм размер на камерата
 • Размер на пълнокадров сензор
 • Резолюция 24,5 мегапиксела
 • Електронен визьор
 • Батерията издържа до 450 снимки
 • 3,2-инчов сензорен екран
 • Скорост на снимане 12 fps
 • Вградени Wi-Fi и Bluetooth
 • Цена в OLX: от 2500 лв.

Nikon Z6 е друг бюджетен безогледален пълнокадров фотоапарат, който предлага резолюция от 24,5 мегапиксела. Електронният визьор е другата най-добра характеристика на Z6, която повишава стойността му. Той се предлага със скорост на снимане 12 кадъра в секунда и дълготрайна батерия, която издържа до 450 снимки.

Освен това Nikon Z6 е снабден с вградени Wi-Fi и Bluetooth и данните могат лесно да се споделят с други устройства. Цената на този фотоапарат е сравнително по-ниска от тази на други фотоапарати и е подходящ за средно напреднали потребители. Можете да се сдобиете с него в OLX.

Nikon Z6 II – Най-добър фотоапарат при слаба осветеност

Снимка: techradar.com
 • Пълнокадров сензор
 • Резолюция 25 мегапиксела
 • Възможност за запис на UHD 4K видео
 • Скорост на снимане 14 fps
 • Вградени Wi-Fi и Bluetooth
 • 2 слота за карти
 • Батерията издържа до 450 кадъра
 • Сензори за стабилизиране на изображението по 5 оси

Z6 II е друг най-добър фотоапарат за снимане при слаба осветеност. Той има по-малко мегапиксели резолюция, които го правят способен да снима ясно в условия на слаба светлина. Освен това Nikon Z6 II може да заснема 4K видеоклипове със скорост на снимане 14 кадъра в секунда.

Вградените функции Wi-Fi и Bluetooth улесняват прехвърлянето на данни от този фотоапарат към други устройства.  Батерията на този фотоапарат е с огромен живот, който стига за до 450 снимки. Ако искате да имате най-добрия фотоапарат за снимане при слаба осветеност, Nikon Z6 II може да бъде най-подходящият избор и можете да го закупите от OLX.

Заключение

На пазара има много DSLR и безогледални фотоапарати Nikon, но ние разгледахме най-добрите фотоапарати Nikon за 2022 г., които могат да издигнат вашата фотография и филми на следващото ниво. Тези фотоапарати Nikon имат няколко усъвършенствани функции, които съдържат висока мегапикселова разделителна способност, възможности за запис на Full HD видео, висока честота на снимане fps и огромен живот на батерията на достойна цена. Ако търсите най-добрите и най-ценни фотоапарати Nikon; можете да се сдобиете с един от горепосочените фотоапарати в OLX.