Най-добрите фотоапарати Canon за 2022 г.

Независимо дали сте начинаещ или професионалист, увлекли сте се по фотоапаратите Canon. Те са един от най-големите и най-модерни производители на цифрови фотоапарати. Те са един от най-големите и радващи публиката производители на цифрови фотоапарати. Все пак сте запознати с DSLR и безогледалните фотоапарати на Canon ако сте професионален снимач. Сред тях можете да откриете множество от водещите продукти на фотографския пазар. Неслучайно Canon си проправи път към върха и запази лидерската си позиция в продължение на десетилетия. вместо да прекарвате дълги часове в търсене на подходящия фотоапарат, вие трябва да сте навън и да използвате фотографските си умения, като правите разпечатки и снимки. За да ви помогнем да направите правилния избор, създадохме тази изчерпателна статия за всичко, свързано с Canon, която ще ви насочи към идеалния фотоапарат за вашите изисквания.

И така, нека се потопим в нашия подробен списък със стилни фотоапарати Canon и да намерим този, който ви подхожда най-много!

Canon EOS 90D

Снимка: Rod Lawton/Digital Camera World

● DSLR фотоапарат
● Сензор APS-C
● 3,5 MP мегапиксела
● 3-инчов сензорен екран
● Визьор с пентапризма
● Може да заснема висококачествени видеоклипове при 10 кадъра в секунда
● Максимална разделителна способност на видеото 4K 
● Цена в OLX: от 3000 лв.

Canon EOS 90D е удивителен APS-C фотоапарат, който може да бъде закупен на фантастична цена. Той съчетава най-голямата разделителна способност от 32,5 MP с високоскоростна кадрова честота от 10 кадъра в секунда, а също така успява да заснеме благородна 4K видеокасета без изрязване – без онова бодливо изрязване, което измъчваше фотоапаратите Canon в миналото. Работата и ергономичността му са страхотни и ни напомнят защо снимането с DSLR е толкова приятно тактилно преживяване. EOS 90D се предлага на желаната от ентусиастите цена – да не говорим за факта, че получавате оптичен визьор, който множество хора все още предпочитат пред електронните визьори на безогледалните фотоапарати. Слуховете за смъртта на DSLR ще бъдат силно преувеличени, ако Canon продължи да произвежда модели, толкова добри като този.

Canon EOS 6D Mark II

Снимка: hashmiphotos.com
 • DSLR фотоапарат
 • Пълнокадров сензор
 • 26,2 мегапиксела
 • 3,2-инчов сензорен екран, въртящ се с 1 040 000 точки
 • Може да заснема висококачествени видеоклипове със скорост 6,5 кадъра в секунда
 • Видео с Full HD (1080p) резолюция
 • Цена в OLX: от 4000 лв.

EOS 6D Mark II е най-евтиният пълнокадров DSLR фотоапарат на Canon, който е наследник на EOS 90D. Той може да е на достъпна цена, но далеч не е обикновен. Предимството на пълнокадровия детектор е, че получавате допълнителни мегапиксели, а пикселите (фотосите) са по-големи и могат да улавят повече светлина. 26-мегапикселовият сензор в EOS 6D Mark II предлага полезно предимство в сравнение с 24-мегапикселовите фотоапарати, тъй като разполага с важна 45-точкова система за автофокус за снимане с визьор и двоичен пикселен CMOS автофокус на Canon за снимане с жив изглед, както и с прилична скорост на снимане без прекъсване от 6,5 кадъра в секунда. Това, което ни харесва, са опростеното управление и разположение на контролите, както и напълно артикулиращият екран на задния панел. Въпреки това EOS 6D Mark II ще бъде нашата най-добра препоръка като стилен фотоапарат Canon за ентусиасти, ако можете да направите допълнителна покупка на EOS 90D(по-горе) с формат APS- C.

Canon EOS 5D Mark IV

Снимка: Canon
 • Пълнокадров сензор
 • 30,4 мегапиксела
 • 3-инчов фиксиран сензорен екран с 1 620 000 точки
 • Оптичен визьор
 • Максимална скорост на серия от снимки 7 кадъра в секунда
 • Максимална разделителна способност на видеото 4k
 • Професионално потребителско ниво
 • Цена в OLX: от 2150 лв.

Макар че безогледалните модели EOS R в следващия раздел предлагат нова вълна от функции за снимки и видеозаписи, DSLR дизайнът все още има много предимства – включително оптичен визьор без пауза, по-добра работа с по-големи обективи и значително по-добър живот на батерията. Професионалистите отдавна са приели Canon EOS 5D Mark IV като здрав, белязан прахосник и вярваме, че той наистина е бил използван за заснемане на сцени в мегахитното телевизионно шоу „Мандалорианецът“( отваря се в нов раздел), и макар някои да предричат, че това е краят на серията DSLR EOS 5D( отваря се в нов раздел), 5D Mark IV вероятно ще бъде един от стилните фотоапарати за професионалисти( отваря се в нов раздел) за известно време напред. Това не е специализиран фотоапарат, предназначен да отдаде дължимото на определен жанр на фотографията, а по-скоро солиден фотоапарат за всеки, който може да се справи с почти всяка задача. 61-точковата система за автоматично фокусиране е бърза и значима, а благодарение на технологията Binary Pixel CMOS AF на Canon AF в режим Live View също е бърз и оперативен. Разделителната способност от 30,4 мегапиксела не е най-възвишената, но осигурява баланс между разделителна способност и ефективност при слаба светлина и нисък шум.

Canon EOS R7

Снимка: Canon Europe
 • Безогледална камера
 • Сензор APS-C
 • 32,5 мегапиксела
 • Артикулиращ LCD дисплей, 1,62 милиона точки
 • Визьор с 2,36 млн. точки, 120 кадъра в секунда
 • Електронна скорост на снимане 30 кадъра в секунда, механична скорост на снимане 15 кадъра в секунда
 • Максимална разделителна способност на видеото 4K 60p

Canon EOS R7 е не само най-добрият APS-C фотоапарат на производителя до момента, но може би е и най-добрият APS-C фотоапарат на пазара. Той е светкавично бърз както механично, така и електронно, разделителната способност предлага благородни детайли, както и възможност за изрязване на кадрите, а коефициентът на изрязване1,6 x прави обективите ви наистина по-дълги за снимане на отдалечени обекти. Във файловете има изобилие от игра, което ви дава голяма свобода на действие при постпродукцията, а качеството на видеокасетата е отчетливо и ясно както в 4K (независимо дали става дума за 4K 60p, или за 7K- пресилено 4K 30p), с автофокусната производителност директно от R3/ R5/ R6, която няма да ви подведе. Освен това той приема както новата линия обективи RF- S (специфични за APS- C), така и пълнокадровата оптика RF. Добавете джойстик, напълно артикулиращ сензорен екран и две карти памет и това е един от стилните фотоапарати Canon с най-добро качество.

Canon EOS RP (H2)

Снимка: luluhypermarket.com
 • Пълнокадров CMOS сензор 
 • 26,2 мегапиксела
 • 3-инчов многоъгълен сензорен екран, 1040 хил. точки
 • Скорост на непрекъснато снимане 5 кадъра в секунда
 • EVF, визьор с 2,36 милиона точки
 • Максимална разделителна способност на видеото 4K UHD
 • Потребителско ниво за ентусиасти
 • Цена в OLX: от 1850 лв.

EOS RP е вторият пълнокадров безогледален фотоапарат на Canon и е по-малък, по-лек и много по-евтин от всички останали. Той е проектиран да бъде компактна, достъпна и лесна за използване входна точка към пълнокадровата безогледална система на Canon и успява блестящо. Малките му размери означават, че понякога може да се усеща, че по-големите обективи го превъзхождат, а режимът за 4K видеокасета идва с някои уговорки – кадърът на изображението е изрязан 1,6 пъти и не можете да използвате бързата Dual Pixel CMOS AF система на Canon, освен ако не намалите резолюцията до Full HD. От друга страна, снимките са ясни и резки, сензорният дисплей с различен ъгъл е истинско предимство както за снимки, така и за видеокасети, а добавянето на EF приставка за обективи означава, че можете да използвате съществуващите DSLR обективи Canon заедно с новата, но разрастваща се RF система от обективи. Страхотен фотоапарат! Това ли е стилният фотоапарат Canon за ентусиасти? Предполагаме, че с DSLR EOS 6D Mark II е точно там.

Заключение

Canon е марка, която предлага фотоапарати за фотографи от всякакъв профил – от начинаещи до професионалисти. Можете да избирате между DSLR, безогледални и компактни варианти. Независимо дали ще се спрете на фотоапарат от начално ниво или на по-усъвършенстван, Canon със сигурност ще има модел, който отговаря на вашите изисквания.

Ако търсите достъпни, но професионални фотоапарати Canon, всички гореизброени фотоапарати са най-добрият избор.