Най-добрите Air fryers

Въздушните фритюрници са приятно допълнение към нашето кухненско оборудване. Ако искате да купите сега, ние ще ви насочим към най-добрия според вашите нужди.

Въведение

Въздушните фритюрници са проектирани с помощта на патентована въздушна технология. При тази технология, фритюрникът използва въздух за пържене на храна, което създава по-малко миризма и изпарения. Въздушният фритюрник е по-енергийно ефективен от фурната, тъй като готви по-бързо и има сравнително по-малък размер от фурната. Готвенето става по-щадящо за околната среда и джоба, когато използваме фритюрник вместо традиционни фурни.Въздушните фритюрници стават често срещани на пазара. Предлагат се в различни форми и размери. Единственият въпрос е: Кой въздушен фритюрник е най-подходящ за употреба? И защо?

Ето пълното ръководство, за да закупите най-добрия въздушен фритюрник, който може да отговори на всички ваши изисквания.

Фактори, които трябва да имате предвид, преди да купите въздушен фритюрник

Размер: Размерите им могат да варират от по-малки до XXL.В по-малките могат да се приготвят храна за максимум двама души. Докато в XXL могат да се приготвят храна за 5 до 6 души.

Функция: Въздушният фритюрник може да бъде еднофункционален или мултифункционален. В мултифункционалния фритюрник може да намерите комбинация от фурна с тостер и дори може да намерите тенджера под налягане при някои модели.

Цена: Цените им варират от $40 до $300. Въздушен фритюрник с добри качества често идва на цена от около $100.

Различни модели въздушни фритюрници и техните характеристики

Различни модели въздушни фритюрници и тяхното описание:

Въздушен фритюрник Instant Vortex 4 в 1

Има три функции: пържене на въздух, претопляне и печене. Този фритюрник е с повече мощност от другите модели.

Защо е добър

Винаги получавате равномерно приготвена храна, пърженето е с 95% по-малко масло. Въпреки мощността му, шумът не е по-висок от обикновена микровълнова фурна. Има капацитет от 6 литра. Това означава, че можете да приготвите половин килограм пиле в него. Предварително програмираните бутони на сензорния екран са удобни за потребителя. Има вградена функция за безопасност срещу прегряване.

Въздушен фритюрник Ninja

Има шест функции: пържене на въздух, хрупкаво пържене на въздух, печене, дехидратиране и претопляне. Това е компактен модел, идеален за приготвяне за двама души. Може да се използва за всички видове храни.

Защо е добър

Това е един от най-универсалните фритюрници. Има отличен мултифункционален дисплей, което го прави лесен за употреба. Има технология, което позволява да се загрява до 450 градуса, което прави възможно приготвянето без масло. Чинията, кошницата и поставката му са лесни за почистване.

Въздушен фритюрник COSORI Max XL

Има 13 функции за готвене: 11 предварително зададени функции, поддържане на топлина и предварително загряване. Има капацитет от 8,5 литра, което го прави един от най-големите фритюрници. Въпреки големите си размери, все пак е компактен и идеален модел.

Защо е добър

Подходящ е за голяма партида готвене. Осигурява бърза 360 градусова циркулация на въздуха за приготвяне на хрупкава храна. Ако искате да изпечете кръгла торта от около 8 инча или искате да изпържите голямо количество пържени картофи, тогава този фритюрник е най-добрият за вас.

Електрически въздушен фритюрник  GoWISE USA 5,8-Quarts 8-в-1 XL

Можете да печете, пържите дори да направите скара в него. Можете да сготвите пица, пържени картофи, пържола в един уред. Има осем предварително зададени настройки за готвене с бутон за стартиране/стоп.

Защо е добър

Един от най-забавните модели за използване. Има аларма за разклащане, която непрекъснато ви напомня да разклатите храната си след определено време. Много е полезно, когато имате гости за уикенда. Можете да го почистите с обикновена хартиена кърпа.

Компактен въздушен фритюрник Dash:

Той е идеален за един човек, тъй като има капацитет от само 2 литра. Сравнително малък фритюрник, който покрива по-малко пространство във вашата стая.

Защо е добър

Използва се предимно за по-малки кухни и за бързо готвене. Ако не разполагате с време, просто поставете храната си в кошницата от 2 литра, задайте температурата и таймера. Вашата храна ще бъде готова за кратко време. Може да приготвите предястия, десерти, пържени картофи от 1 килограм за кратко време.

Gourmia 6-qt. Цифров въздушен фритюрник.

Има 12 функции за готвене с едно докосване, а квадратната му форма осигурява допълнително пространство за готвене.

Защо е добър

Този модел е най-подходящ за квадратни ястия. Пълноценна храна, включваща протеини, въглехидрати и зеленчуци, може да се приготви едновременно и подредено. Можете да приготвите повече пържени картофи, крилца в него поради допълнителното му пространство.

Въздушен фритюрник Тостер Фурна Cuisinart TOA-60

Можете да пържите на въздух пилешки крилца, да печете пица, да печете пиле или да препичате филийки хляб в него.

Защо е добър

Най-подходящ е за големи семейства. Има регулируем термостат. Има широка и дълбока кошница, което означава, че можете да поставите повече храна в нея. Така че няма нужда да купувате фурна и фритюрник поотделно.

Въздушен фритюрник с 2 кошници и технология DualZone Ninja Foodi 6 в 1

Има 5 функции: пържене на въздух, претопляне, дехидратиране, печене, печене на въздух. Двата коша имат собствени нагреватели и вентилатори.

Защо е добър

Разполага с две независими 4-литрови кошници, което го прави най-подходящ за готвене на кратка поръчка. Можете да готвите две различни храни едновременно, като ги поставите в две различни кошници. Може да искате да сготвите крилца и пържени картофи едновременно. Това прави този фритюрник уникален и един от най-добрите модели за използване.

Заключение

Има най-различни модели въздушни фритюрници, както беше разгледано по-горе. От малки нужди за готвене на един човек до големи на голямо семейство, можете да изберете всякакъв фритюрник, като прочетете основните му характеристики. Едно е сигурно, че след като прочетете нашата статия, без значение коя ще изберете. Ще получите задоволителни резултати.