Най-добри книги за деца под 8 години

Съществуват хиляди различни книги, които могат да вдъхновят децата ви. Зависи от характера на децата ви какво харесват и какви истории обичат да четат, но най-добрите книги са тези, които могат да повлияят положително на характера на децата ви.

Как да изберем книга за деца

Винаги се уверете, че книгата, която ще купите за децата си, е подходяща за тяхната възраст. Добрата книга винаги ще има добър урок; затова се уверете, че книгата представя най-добрите теми.

Освен това се уверете, че книгата изобразява универсална тема и не е подходяща само за деца от определена страна, религия, раса или култура.

Има много книги, които са на разположение, които включват художествени книги, комедийни книги, викторини и много други, но са разгледани най-популярните и вдъхновяващи книги за вашите деца. Разгледайте тези книги от различни автори.

Лъвът, вещицата и гардеробът / The Lion, The Witch and the Wardrobe

Източник: imdb.com

„Лъвът, вещицата и гардеробът“ е фентъзи роман, написан от К.С.Луис за деца и публикуван през 1950 г. Той разказва историята на три деца: Сюзън, Питър и Едмънд, които влизат в магически свят (Нарния) през древен и мистериозен гардероб. Нарния е страна с висок дух, която се сблъсква с ужасна и продължителна зима, наложена от фалшивата кралица на страната, стогодишната Джадис (Бялата вещица). 

С помощта на великия и могъщ лъв (Аслан) братята Певънзи трябва да победят ужасната вещица и да върнат мира в Нарния и хората, които живеят в нея. Можете да се сдобиете с тази популярна книга в OLX.

Хари Потър / Harry Potter

Източник: theguardian.com

„Хари Портър“ е поредица от романи, написани от Джоан К. Роулинг. Основната история се отнася до борбата на Хари срещу Волдемор – тъмен магьосник, който се опитва да стане безсмъртен, да свали от власт ръководния орган на магьосниците, известен като Министерството на магията, и да надвие всички магьосници и немагични хора. 

Историята преминава през много фентъзи поредици и можете да ги получите в колекция от OLX за 120 лева.

Проектът 1619 / The 1619 Project

Източник: 1619books.com

„Проектът 1619“ е лирична книжка с картинки за последиците от робството и историята на съпротивата на чернокожите в САЩ, написана от Никол Хана-Джоунс, журналистка, носителка на наградата „Пулицър“, и Рене Уотсън.

Млада ученичка получава задача за родословно дърво в училище, но може да проследи само три поколения назад. Баба събира цялото семейство и ученикът научава, че преди 400 години, през 1619 г., предците му са докарани в Америка от американски търговци на роби. Тя научава как са оцелели хората, родени на вода. Тази книга е най-подходяща за вашите деца, ако искате те да научават история.

Война на световете / The war of the worlds – научна фантастика от Х. Дж. Уелс

Източник: Gutenberg.org

„Война на световете“ е най-добрата научна фантастика на известния писател Х. Дж. Уелс, публикувана през 1898 г. Х. Дж. Уелс изследва крайностите на това, което е възможно в условията на еволюция и естествен подбор.

В сравнение с хората, съществата от космоса са с високо развита технология, което говори, че и тяхната еволюционна история е по-дълга от тази на хората. Можете да се сдобиете с тази най-добра научна фантастика, написана от Х. Дж. Уелс в OLX за 6 лева.

Воден кресон / Watercress

Източник: amazon.com

„Воден кресон“ е най-добрата детска книга, в която авторката Андреа Уанг споделя спомени от детството си за гняв и срам, които в крайна сметка се превръщат в състрадание, съпричастност и гордост с историята на семейството ѝ. Деликатните акварелни илюстрации засилват емоционалното послание за разбирателството. Тази книга би била прекрасно четиво за деца на възраст 8-10 години.

Сребърната стрела / The silver arrow

Източник: goodreads.com

„Сребърната стрела“ е написана от Лев Гросман и разказана от Саймън Ванс. Това е книга, изпълнена с приключения, в която заедно с Кейт и Том се впускаме в пътешествие, за да заведем животните до местата, където искат да отидат.

Повечето глави са изпълнени с тъга, но има и надежда. Книгата отправя послания към новите поколения, като ги моли да направят всичко възможно, за да спасят Земята. 

Сюжетът на книгата е разказан по много плавен и атрактивен начин. Разказът е изпълнен с емоционални реплики и може да вдъхнови децата ви да спасят планетата.

Шанс: Бягство от Холокоста: Спомени от детството на един бежанец

източник: amazon.com

Този роман е написан от Шулевиц, един от най-известните американски теоретици и художници на книги с картинки. Книгата е мемоар за детството му и проследява придвижването на семейството му от Полша непосредствено преди окупацията на СССР. Те преминават през няколко бежански лагера в Съветския съюз, преди да се преместят във Франция, когато Втората световна война приключва. 

Обяснени са трудностите и ужасът на Втората световна война, което може да вдъхнови децата ви да предотвратят войните.

Обичам те завинаги / Love you forever

Източник: hellogiggles.com

„Обичам те завинаги“ е детска книжка с картинки, написана от Робърт Мънш през 1986 г. и илюстрирана от Шийла Макгроу. Главният герой на историята е майка, която пее приспивна песен на сина си на всеки етап от живота му.

 По време на детството му тя се разочарова от бунтарския му характер, тъй като трябва да му пее, докато заспи. Майката и синът остаряват и майката се разболява поради старост. Неспособен да изпее приспивната песен, синът й пее приспивната песен до края на живота й, а след смъртта й започва да пее приспивната песен на новородената си дъщеря.

Разказът е автобиографичен и представя живота на един човек от детството до старостта.

Заключение

Може би сте виждали деца да четат учебниците си, но някои от тях не се предлагат в училищата, но въпреки това са много полезни за вашите деца. Тези книги съдържат невероятни творчески истории, които могат да вдъхновят децата ви. Освен това се уверете, че книгата, която ще купите, е подходяща за възрастта на децата ви, както и че съдържа най-добрия важен урок.

Имайте предвид, че децата са най-чувствителни и в детството си могат лесно да схванат нещо. Затова им предлагайте разнообразни книги с важни поуки и ги вдъхновявайте. Ако имате нужда от детски книги, можете да се сдобиете с разнообразни детски книги в OLX.