Най-добри микрофони за подкасти

В този нов технологичен свят бизнесът с подкастинги е в разгара си. Но за да се възползвате максимално от него, трябва да се сдобиете с най-добрите микрофони. 

Особено когато става въпрос за това да забавлявате хората с гласа си, добрият микрофон си заслужава. Наистина един подкаст, записан на фин микрофон, предава по-професионално и достойно качество на работата, отколкото просто бълнуване на нискокачествен микрофон на слушалки.

Преди да закупите такъв микрофон обаче, трябва да познавате спецификациите му, за да може той да работи. В края на краищата микрофонът улавя вашия убедителен глас и го предава на стотици слушатели, които ви слушат. 

Така че, ако желаете да постигнете промяна, пригответе се да закупите изключителен и качествен микрофон.

Нека разгледаме някои от най-добрите микрофони, които ще ви помогнат в бизнеса ви с подкасти!

1.  Rod PodMic – Най-добър за професионална употреба

източник: adorama.com

За професионалистите, които търсят микрофон, който е удобен за носене и не изисква много настройки, Rod PodMic е това, от което се нуждаете!

Той е сравнително по-малък от другите микрофони, но пък прелива от изключително качество на записа. Той е прецизно настроен и е подходящ за издателския бизнес. Единственото ограничение е, че няма да можете да включите XLR кабела към лаптопа си, а освен това трябва да закупите отделна стойка за него. 

За сметка на това микрофонът се предлага на разумна цена, така че спокойно можете да похарчите допълнителни пари за интерфейси и стойки.

ХАРАКТЕРИСТИКА

 • Тип на микрофона: Кондензатор
 • Звукови модели: Кардиоиден
 • Звукови модели: Кардиоиден
 • Тип на свързване: 3-пинов XLR

2. Blue Yeti – Удобен за потребителя микрофон

източник: ubuy.com.pk

Микрофоните имат широк спектър и не е чудно, че Blue Yeti попадна в топ списъка със своите изключителни характеристики;

Този микрофон попада в категорията на удобните за потребителя микрофони. И е подходящ за използване за всички видове гласови записи, независимо дали става въпрос за професионален такъв или просто за по-малка платформа.

Освен че работи блестящо в кардиоиден режим, той предлага и модели за многопосочен, двупосочен и стереозапис. Ако закупите този, ще имате предимството да провеждате записани интервюта и панелни дискусии с помощта на един-единствен микрофон. 

Следователно, отплаща се, когато става въпрос за гъвкавост и удобно използване на микрофона.

ХАРАКТЕРИСТИКА

 • Тип на микрофона: Кондензатор
 • Звукови модели: Двупосочен; кардиоиден; многопосочен; стерео
 • Размер: 26 x 12 x 11 см
 •  Тип свързване: USB

3. Blue Yeti X – Управление, монтирано отпред

източник: ubuy.com.pk

Досега разгледахте няколко качествени микрофона за подкастинг, но какво ще кажете, ако насочим вниманието ви към нещо по-ценно.

И така, нека поговорим за по-обширната и подобрена версия на Blue Yeti, а именно Blue Yeti X. Тази версия има предно монтирани контроли. 

Така че тя ви спестява препятствието да влизате в задната част и да правите настройки. Освен това тя предлага вграден нивомер, който ви помага бързо да проверявате настройките си. 

Тези очарователни функции спестяват ценното ви време за редактиране на записа след това. 

Така че, ако искате да спестите допълнително време, този продукт изглежда идеален за вас.

Характеристика

 • Тип на микрофона: Кондензатор
 • Звукови модели: Кардиоиден
 • Размер: 10 x 5 x 4 см
 • Тип свързване: USB

4. JLab Talk – Икономичен

източник: tejar.pk

Точно като Blue Yeti. Той също така разполага с удобни за потребителя функции. Ще се насладите на същите четири модела за запис, които бяха в Blue Yeti.

За да го направите по-ефективен, можете да се снабдите и с регулируем статив и комбиниран регулатор на силата на звука. В крайна сметка той свети в зелено или синьо, когато започнете да регулирате нивата.

JLab е рентабилен и е добър избор за тези, които търсят няколко микрофона, за да се погрижат за своите събеседници и гости.

ХАРАКТЕРИСТИКА

 • Тип на микрофона: Кондензатор
 • Звукови модели: Двупосочен; кардиоиден; многопосочен; стерео
 • Размери: 24 x 18 x 18 см (с удължен статив)
 • Тип свързване: USB

5. Elgato Wave 3 – Добър кардио микрофон

източник: eezepc.com

За разлика от Blue Yeti и JLab Talk, този не изглежда да е добре познат и професионален генералист като микрофон на подкастрите. Но все пак той попада в категорията на най-добрите микрофони. 

Как е възможно това?

Като начало, Elgato wave 3 се представя доста добре като добър кардио микрофон. Той също така идва с шеметен ретро външен вид, който озарява вашето студио. Друга съществена характеристика е, че всъщност бихте могли да имате неговата стрийминг насоченост, преведена в ефективен подкаст.

Освен това този микрофон работи заедно с Elgato Stream Deck – конзола с бутон за изключване на звука, която често се използва от стриймърите, за да регулират правилното функциониране на звука, докато правят подкасти на живо. Тази функция ви позволява да се съсредоточите максимално върху стрийминга и дискусията на живо, вместо да се притеснявате за настройките на микрофона.

ХАРАКТЕРИСТИКА

 • Тип на микрофона: Кондензатор
 • Звукови модели: Кардиоиден
 • Размер: 15 x 7 x 5 см
 • Тип на свързване: USB

6. Movo UM700 – Идеален за подкасти

източник: amazon.com/

Докато се обсъждат най-добрите микрофони за подкасти, Movo UM700 има огромна заслуга! 

Той е достъпен, лесен за настройване и има някои фантастични регулируеми функции, които ще ви смаят. Чрез превключване между няколко модела за запис можете лесно да направите подкаст с група, без да инсталирате различни микрофони наведнъж. Ще имате контрол над бордовите настройки, което ви позволява да заглушавате звука или да увеличите, когато пожелаете.

Ако говорим за качеството на звука, може да се наложи да добавите някои последващи ефекти, докато редактирате записа. Но ако искате вашият подкаст да изглежда като професионален, редактирането трябва да се счита за стандартна практика, а не за обременяваща задача. 

И така, нека се съгласим с това. Movo Um700 не само ви удивлява с впечатляващите си функции, но и струва по-малко от други микрофони.

ХАРАКТЕРИСТИКА

 •  Тип на микрофона: Кондензатор
 • Звукови модели: Двупосочен; кардиоиден; многопосочен; стерео
 • Размер: 26 x 12 x 10 см
 • Тип свързване: USB

Започвайте да записвате!

Ако сте прегледали внимателно списъка с микрофони, споменат по-горе, сигурно вече сте взели решение. 

От blue Yeti до Movo Um700 – всички те ще превърнат инвестицията ви в плодотворен резултат, като превърнат записите ви във върхови.