Най-добри романтични книги

Прекарването на дълги летни дни или продължителни зимни нощи в четене на романтични романи вероятно е най-доброто използване на времето. Предлагаме ви списък с някои от най-добрите романтични романи на всички времена.

Най-добрите романтични книги

Романтиката е един от най-обичаните жанрове в драмата и романите. С изключение на някои специфични книги, романтиката е неразделна част от почти всяка книга. Това е най-добрият начин да прекарате свободното си време. В сравнение с други жанрове романтиката е най-разпространеният жанр в света на литературата.

Четенето на романтични книги ви помага да разберете по-добре. Причината за това е емоционалната връзка на читателя с героите на романа. Емоциите протичат непрекъснато в цялата литература. Освен това тя насърчава и съпричастността. Тя е твърде свързана с емоциите и чувствата. 

Накратко, може да се каже, че четенето на романтични книги ще ви помогне да разширите способността си за мислене, умствения си подход и способността си да разбирате чувствата на другите. Ако сте нови в света на романтиката и се затруднявате да намерите качествени романтични книги, то тази статия е специално за вас. Тук ще научите за някои от най-добрите книги в жанра романтика. Нека започнем списъка;

Гордост и предразсъдъци / Pride and Prejudice от Джейн Остин

„Гордост и предразсъдъци“ е може би най-романтичният роман на Джейн Остин, известна британска писателка. Този роман е наричан и гордостта на Джейн Остин. Популярността на този роман може да се оцени по факта, че от него са продадени повече от 20 милиона екземпляра. Романът е публикуван за първи път през 1813 г. Въпреки че от публикуването му са изминали повече от два века, популярността му расте с всеки изминал ден.

Тази книга е чисто романтично произведение и класически обичаи от онази епоха. Тя вдъхновява и много млади писатели, които се появяват с производни на този роман. Ако имате някаква привързаност към четенето, това трябва да е първият роман, който да прочетете в списъка си.

Източник: www.amazon.com

Джейн Еър / Jane Ear от Шарлот Бронте

„Джейн Еър“ е едно от най-красивите въплъщения на писателските умения на Шарлот Бронте. Шарлот Бронте е една от известните писателки и поетеси на своето поколение, която е израснала над очакванията в тази област. Трудностите, с които се сблъсква в живота си, намират отражение в поезията и романите ѝ.

„Джейн Еър“ е история за 18-годишно момиче, което се влюбва в шефа си. Обаче този роман е подложен и на много критики заради антикатолическите си възгледи. Но това никога не може да повлияе на неговата популярност. Това е първият роман от тази епоха, който напълно изследва романтиката, сексуалността, религията и класовия подход в едно произведение. Смята се също така, че този роман е базиран на живота на самата писателка.

Тъмният любовник / Dark Lover от J.R. Ward

Това е романтична книга, базирана на фентъзи, която е смесица от класицизъм и модернизъм. Това е един от най-добрите романи на Дж.Р.Уорд. Излязъл през 2005 г., този роман има отделна фенска база по цялото земно кълбо. Историята е първата част от продължаващата поредица романи „Братството на черния кинжал“. В основата ѝ са свръхестествени герои.

Историята включва романтиката между Рат и Бет. Рат е единственият чистокръвен вампир, който е останал на планетата Земя. От друга страна, Бет е полукръвна, тъй като единият ѝ родител е вампир, а другият – човек. Бет ще се превърне напълно във вампир, но тя не знае за това. Как двамата се срещат и опознават и как започва романтиката между тях – всичко това ще научите от романа.

Източник: oprahdaily.com

Заложи на мен / Bet me от Дженифър Круз

Публикувана през 2005 г., тази книга е чисто романтично и класическо произведение. Тя е носител на наградата RITA за 2005 г.. Тази награда се връчва от Американските писатели на романтични романи за най-добрите романтични романи на годината. Скоро след публикуването си тя печели голяма награда. Това показва, че този роман има нещо необикновено, което да предложи на своите читатели.

Това е съвременен роман, в който всичко е свързано с романтиката. Историята се върти около живота на едно самотно момиче. Момичето не е самотно от самото начало, то е изоставено от приятеля си и това е един от най-тъжните моменти в романа. Основното, което го прави по-въздействащ, е времето на раздялата, което е само няколко седмици преди сватбата на сестрата на момичето.

 Дали момичето остава самотно през целия роман? Дали си намери нов приятел, или бившата му жена осъзна грешките си и се върна? Ще получите всички тези отговори, след като прочетете този роман.

Източник: goodreads.com

Роб на усещането / Slave to sensation от Налини Сингх

Източник: goodreads.com

„Роб на усещането“ е първата книга от поредицата романтични романи на Налини Сингх. Поредицата Psy-changeling съдържа 15 романа. В уводния или първия роман, „Роб на усещането“, писателката описва една алтернативна реалност. В тази реалност Земята не прилича на нашата, има някои свръхестествени същества, които живеят заедно с хората.

Там живеят различни раси с различни свръхспособности. И се е случила война между двете най-могъщи раси – психологическата и тази на чейнджърите. По време на тази война главните герои на разказа попадат в романс. Обаче и двамата принадлежат към противоположни раси.

Историята съдържа много препятствия, с които се сблъсква всеки от тях по време на пътуването си. Дали някога ще успеят да заживеят заедно? Дали са успели да спрат войната или обичаите им са ги поробили? Тези отговори ще получите, след като прочетете романа. Вярваме, че след като я прочетете, няма да успеете да устоите на останалите 14 книги от поредицата.

Дяволът през зимата / Devil in winter от Лиза Клейпас

Източник: amazon.com

Лиза е американска авторка на бестселъри в жанра романтични романи. Известна е със своите съвременни и исторически романи с пълен пакет от любов и романтика. „Дяволът през зимата“ е един от най-успешните ѝ романи, публикуван през 2006 г. Шестнадесет години по-късно този роман все още е във всеки списък на най-добрите романтични романи на всички времена.

Тази романтична книга разказва за момиче на име Иви, което живее със семейството си. Но й е омръзнало да живее с тях заради проблемното им поведение и проблемите, които й създават. Затова, за да намери спокойствие и да опознае света, тя напуска дома си. Тя се омъжва за най-известния плейбой в Лондон на име Себастиан.

В началото на историята не става дума за любов, тъй като между двамата няма привързаност. По-късно обаче тя се развива между тях. Условието на Иви да развие следбрачни отношения със Себастиан е той да живее в целибат в продължение на три месеца. През това време се появява и враг от миналото на роднините на Иви.

Как двойката излиза от всичко това? Дали Себастиан е успял да спазва целибат в продължение на три месеца, въпреки че е най-известният плейбой в Лондон? Как нещата между двамата ще се подобрят? Всички тези отговори ще намерите в романа, който е 3-та книга от поредицата “ Стенните цветя“ на Лиза Клейпас. Това е най-обичаният роман от тази поредица.

Заключение

Вярваме, че няма да изгубите нито миг, за да побързате да се сдобиете с тези романтични книги. Всички тези книги са най-рейтинговите в романтичния жанр. Авторите са добре познати с уменията си да пишат романтични романи в цял свят. Ключовото е, че те не са само за романтиката, а ви учат на поведението на обществото. 

Осъзнавате, че на пътя на хората се изправят различни препятствия в живота им с хората, които са обичали. Разбирате чувствата на героите от разказа и ги съотнасяте със себе си или с хората около вас. А най-хубавото е, че прекарвате свободното си време в нещо, което подобрява мисловните ви способности и подхода на ума ви.

Така че какво чакате? Отидете и вземете тези романтични книги.