Най-добри съвети за интериора на дома

Независимо от всичко, декорацията на дома трябва да отразява вашия вкус. Понякога е трудно да се определи как точно да обзаведете пространството, независимо колко голям или малък е бюджетът ви. Съществуват много съвети за интериорна декорация, които можете да проучите. Дори и да живеете в малък дом, а не в голяма къща, все пак ще разполагате с дневна зона, спалня, баня и кухня. Това означава, че дори в най-малките жилища има много пространство за декориране.

Въпреки че можете да избирате как да оформите дома си, идеята за най-добрия интериорен декор може да ви помогне да започнете работа. Но първо разгледайте уебсайта OLX за най-добрите аксесоари и материали за интериорен декор на достъпни цени. Независимо дали искате интериорът ви да изглежда като в луксозен хотел или искате да разнообразите нещата, съветите по-долу ще ви бъдат от полза.

Цветова схема: използвайте трицветни нюанси

https://i.pinimg.com/564x/fb/a0/f1/fba0f18c681b3e31db91acb773477975.jpg
Източник: Pinterest

Едно от първите неща, които трябва да вземете предвид, когато разнообразявате интериора си, е цветовата гама. Цветовете са толкова лични и могат да се използват за създаване на различни настроения. Въпреки че изборът на цветова схема може да бъде доста труден. Лесен начин да разберете кой цвят ви изпъква най-много е да разгледате табло за вдъхновение и да определите най-изявените цветове.

Когато избирате цветова схема за интериора на дома си, е добре да смесите три цвята или нюанса – всичко повече от това може да изглежда прекалено стимулиращо. Така че можете да изберете един цвят за стените, друг цвят за столовете и диваните, а третият цвят за по-малките аксесоари като цветя, дрънкулки и възглавници. Докато избирате цветова схема, не забравяйте, че цветовете се влияят в голяма степен от това колко светлина допускате в дома си. Затова помислете за използване на прозорци от тавана до пода, за да подобрите вътрешното осветление и да подчертаете цветовете.

Добавяне на текстура в дома ви

https://i.pinimg.com/564x/16/93/26/1693263b612df9e74aac7464b6ed9975.jpg
Източник: Pinterest

Както цветът, който избирате за интериора на дома си, е важен, така и текстурата. Добавянето на текстура в дома ви е още по-важно, ако сте избрали една-единствена цветова схема, например изцяло сива или изцяло бяла. На пръв поглед стаята може да изглежда като стая с една-единствена цветова схема, но като я разгледате внимателно, може да започнете да забелязвате нюанси в рамките на един и същи цвят и много текстура чрез текстил и тъкани. Например добавянето на текстури към изцяло бяла стая като плюшен кадифен стол, драперии от подплата, диван от пухкав памук, одеяло от изкуствена кожа и много други създава топла и богата атмосфера.

Текстурата може с лекота да придаде изтънченост на скучната стая. Когато избирате текстурата, която да използвате, помислете за такава, която най-добре отговаря на начина ви на живот. Ако имате домашен любимец и деца, не трябва да избирате светъл памучен диван, а по-скоро по-тъмен мохер или кожен диван. Ако пък жадувате за нещо луксозно, заложете на драперии и възглавници от коприна от висок клас. Какъвто и дизайн да изберете, опитайте се да добавите колкото се може повече текстура, за да обедините всичко.

Добавяне на големи мебели

https://i.pinimg.com/564x/69/7a/39/697a39f43606117eda3df9a20eab2133.jpg
Източник: Pinterest

Една от често срещаните грешки, които собствениците на жилища допускат при проектирането, е наличието на твърде много малки елементи. Например масичките с крачета, столовете с крачета и многото дребни дрънкулки в стаята само я претрупват. Вместо това заложете на голям диван, два тънки фотьойла или такъв с атрактивни резбовани крака. Макар че това е само пример, проучете как да съчетаете стиловете и размерите на мебелите, за да придадете на стаята си балансиран вид.

Дори ако обзавеждате малък апартамент, има много идеи за декорация, които можете да изпробвате. Според повечето дизайнери е препоръчително да има голяма мебел за поставяне, дори и в малка стая. Мебели като голям шкаф или армоар придават приятен вид на малките пространства. Смесицата от малко и голямо е ключът към успешния интериорен дизайн на дома. Можете да използвате това правило заедно и с други аксесоари.

Разнообразете нещата с подноси, декоративни купи и кошници

https://i.pinimg.com/564x/33/0c/fa/330cfa801c155bb281d75dc7c17eb26a.jpg
Източник: Pinterest

Декоративните купи, подноси, а понякога и кошници са популярни сред дизайнерите, които искат да подредят колекции. Също така е чудесна идея да включите подноси с изключителни и очарователни принадлежности за докосване на блясък към страничната масичка, масичката за кафе и отомана. Можете да поставите всичко върху подноса, например свещи, книги или купа с цветни камъни.

Ако искате да изглеждате по-провинциални, можете да включите в дома си плетени кошници. Като цяло кошниците са страхотни декоративни инструменти, с които можете да скриете много безпорядък. Ако желаете, можете да пресъздадете тези малки ниши в целия си дом. Кошницата с поднос работи отлично за съхранение на сапуни и парфюми за баня и за подреждане на предмети от ежедневието, като например изложено произведение на изкуството.

Поставяне на цветя във всяка стая

https://i.pinimg.com/564x/22/a4/15/22a415e379fd7308ada0e8a6b446f53c.jpg
Източник: Pinterest

Добавянето на цветя в дома ви изглежда лесен съвет, но не много хора се сещат да се възползват от него. Няма по-добър начин да бъдете посрещнати, когато влезете в един дом, от изящното раздвижване на цветето. Добавянето на цветни аранжировки, естествени предмети и живи растения може да добави последния щрих към интериорния дизайн на дома ви.

Но повечето дизайнери препоръчват да избягвате фалшиви аранжировки от цветя. Вместо това заложете на истински растения, тъй като има много лесни за поддържане растения, които можете да закупите за дома си и които могат да издържат години. Ако цветята или растенията не ви допадат, можете да опитате с други естествени елементи като пера или клонки, поставени в голяма купа.

Заключение

Създаването на вдъхновяващ интериорен дизайн, който прави отлично първо впечатление на гостите, е нещо, което искате като собственик на жилище. Влиянието на перфектния интериор е не само великолепно, но и със сигурност ще увеличи стойността на дома ви. Идеите за домашен интериор, подчертани в тази статия, обаче работят заедно, за да ви осигурят убийствен дизайн. Така че, независимо дали търсите стил, който е рустикален, винтидж или минималистичен дизайн, винаги можете да получите подходящите аксесоари в OLX, като кликнете върху връзката по-долу.

https://www.olx.bg/ads/q-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80/