Най-скъпите коли в света

Чудили ли сте се някога кои са най-скъпите автомобили в света? И най-вече защо хората биха ги купили?

Автомобилите са едно от най-важните неща, от които се нуждаем в живота си; за някои те са повече от просто транспорт. На други хора може да им е хоби да  колекционират автомобили; независимо дали са евтини или скъпи, подвижните произведения на изкуството, могат да привлекат вниманието на хиляди хора по целия свят.

снимка: Pinterest

Днешните луксозните автомобили са технологични чудеса, които съчетават великолепни материали с мощни машини. Луксозните автомобили са превозни средства на четири колела, които могат да се карат нормално. Те не са автомобили в най-чистия смисъл на думата, а по-скоро произведения на изкуството, които преминават границите на възможностите на превозните средства. В сравнение със средно скъпите автомобили, тези повишават цената за сметка на комфорта, оборудването, производителността, качеството и свързания с тях престиж.

Цената е субективна и отразява както атрибутите на автомобила, така и имиджа на марката на производителя. Въпреки че няма ясно разграничение между двете, луксозните марки се класират по-високо от премиум марките.

Луксозните превозни средства представляват моментен интерес за човека; те са хипнотизиращ източник на привличане, дори ако това трае само част от секундата. Въпреки че автомобилът вече не е абсолютна необходимост, той играе важна роля в съвременния живот поради своя дизайн и същност.

Тези коли имат чар, на който нито вие, нито аз можем да устоим. Още от ранна възраст винаги сме били привлечени от най-добрите, най-превъзходните и изключителни материални неща отвъд погледа ни. „Парите не могат да купят щастие“, както гласи фразата, но могат да паркират много луксозен и автентичен автомобил на алеята ви. В тази статия ще откриете топ 3 на най-скъпите коли в света.

ТОП 3

В крайна сметка в човешката природа е заложено да бъдете привлечени от скъпи предмети, независимо дали са автомобили или друг вид луксозен артикул.

Следните луксозни автомобили са първи в списъка:

Rolls-Royce Sweptail

снимка: Pinterest

Rolls-Royce Motor Company продължава да произвежда едни от най-желаните луксозни автомобили в света. През май 2017 г. Rolls Royce Motor Company дебютира със своя собствен Rolls Royce Sweptail на Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Италия.

Rolls-Royce Sweptail е единствен по рода си много луксозен автомобил, създаден от Rolls-Royce Motor Cars в Обединеното кралство. Rolls-Royce Sweptail е модел, който заема уникално място в историята на компанията. Този известен луксозен автомобил е рядко бижу, което е трудно за намиране. Sweptail е модерен луксозен коктейл с вкус на 1920-те и 1930-те години. Голяма част от дизайна му е вдъхновен от историческите автомобили Rolls-Royce от 60-те и 70-те години на миналия век, но с добавени лукс, модерни иновации и технологии.

Задната част на Phantom II Streamline Saloon от 1934 г. и заоблените врати на Phantom I от 1925 г. са основното вдъхновение за този зашеметяващ и скъп автомобил, който е изграден от обединена ДНК.

Ако предпочитате по-простите неща, това е колата за вас! Интериорът със само две седалки е спретнат и изискан, а колата е запазена изчистена и подредена с циферблати и бутони, скрити от погледа, тъй като е проектирана с търпение и страст.

С минималистичният си дизайн тази първокласна кола се смята за една от най-скъпите с начална цена от 12,8 милиона долара.

Bugatti La Voiture Noire

Тази кола е известна с английското си име, което се превежда като „Черната кола“.

снимка: Pinterest

La Voiture Noire е великолепно луксозно превозно средство, изградено от въглеродни влакна, което е проектирано от дизайнера на Bugatti Етиен Саломе през 2019 г. „La Voiture Noire“ е паметник на историята на Bugatti, манифест на стила Bugatti и част от висшата автомобилна мода, според Bugatti.

Двигателят в споменатия La Voiture Noire е чудесно конструиран 8-литров 16-цилиндров с четири турбо компресора и отговаря фантастично на един толкова скъп автомобил. Той има измерен въртящ момент от 1600 Nm и до 1500 конски сили. La Voiture Noire е един от най-бързите автомобили на пътя, достигайки 62 километра в час за 2,4 секунди.

Спортният дизайн на предната част сочи напред, а прекрасната линия, която минава през него от предната към задната част, показва знака на Bugatti, карайки го да изглежда още по привлекателен за цената си от 18 милиона долара. 

което го прави още по-привлекателен за цена от 18 милиона долара.

Rolls-Royce Boat Tail

снимка: Pinterest

На 27 май 2021 г. дебютира изключително специален и уникален продукт, изработен по поръчка. Луксозното превозно средство Rolls-Royce Boat Tail беше представено в Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Чернобио, Италия, като шедьовър по поръчка, произведен ръчно от отдела за автомобилостроене на Rolls-Royce.

Boat Tail върви по стъпките на първата кола със специално изградена каросерия от съвременната епоха. Създателите на Boat Tail искат да пресъздадат вековната техника на специалната каросерия, което я прави уникална.

Boat Tail е базиран на кабриолета Dawn, според Rolls Royce, и това не е просто кола, а произведение на изкуството на колела. Малка група от трима много заможни клиенти, които предпочитат да останат безименни, са поръчали колата. Подразделението на Rolls Royce Coach Building е излязло с първоначалните идеи след среща с тях, последвани от пълномащабен модел. Това е най-скъпият автомобил в света, с начална цена от 28 милиона долара и само с три екземпляра, произведени от компанията.

Заключение

Удобството е едно от най-важните предимства на притежаването на автомобил. Позволява ви да отидете където и когато пожелаете. Автомобилният бизнес еволюира в световна индустрия през годините.

Някои купуват автомобили в името на лукса и за да се хвалят, докато други просто искат да ги използват като транспортни средства. В крайна сметка всеки е различен и всичко се свежда до личните предпочитания и вкус.