Най-скъпите часовници в света

Тази статия е посветена на най-скъпите часовници в света. Тук ще се запознаете с най-скъпите часовници в света. 

Всички обичаме да купуваме часовници. Носенето на скъпи часовници може да ви накара да изглеждате елегантно и да ви вдъхне увереност. Вие сте тук, защото искате да закупите най-добрите и най-скъпите часовници в света. Тъй като пазарът е залят с много марки и колекции, може да е трудно да се избере най-качественият часовник.. 

 Истинският въпрос е –

Как да намерите най-качествените часовници, без да пропилявате парите си?

Хората са склонни да сравняват цените, без да вземат предвид аспекти като качество и издръжливост. Преди да вземете решение дали да купите луксозен или достъпен часовник за себе си или за някой друг като подарък, трябва да отговорите на много въпроси!

Ако търсите най-добрите и най-скъпите часовници в света, трябва да вземете предвид не само цената. Искате нещо, което ще ви държи в час, но и ще придаде на китката ви малко стил. 

Vacheron Constantin Heritage

Снимка: Vacheron-constantine.com
 • Най-скъпият и луксозен часовник
 • Разполага с вътрешен въртящ се турбилон
 • Декориран със злато и диаманти

Часовникът Vacheron Constantin Heritage е не само най-скъпият в света, но и един от най-сложните. Той е със сапфирено стъкло на гърба и позлатени части, което го прави да изглежда по-луксозен от други часовници с подобни цени.

Часовникът има вътрешен въртящ се турбилон, който показва времето, като се върти около оста си на всеки три минути в шест позиции. Това е нова функция за часовниците Vacheron Constantin и се твърди, че е достатъчно проста, за да бъде разбрана от хора, които не са експерти в областта на хорологията. Механизмът включва и маховик, който поддържа точната работа на зъбната предавка през цялото време.

Циферблатът на часовника е с римски цифри по обяд, заедно с арабски цифри на 6 и 9 часа. Стрелките му са изработени от масивно злато и са украсени с диаманти, рубини, сапфири и смарагди. На гърба на корпуса има два реда текст: “ Луксозно произведено в Швейцария“ отгоре и „Vacheron Constantin“ отдолу. 

Jaeger LeCoultre Polaris Date

Снимка: Vacheron-constantine.com
 • Състои се от 80 отделни части
 • Уникален и елегантен дизайн
 • Диаметър 40 мм
 • Водоустойчив

Jaeger LeCoultre е швейцарски производител на луксозни часовници, известен със своите часовници от висок клас. Моделът Polaris Date е един от най-скъпите часовници в света, чиято цена е 6 000 евро. Той се счита за един от най-престижните часовници в света поради високата си цена и уникалния си дизайн.

Часовникът е съставен от над 80 отделни части и тежи 1,5 кг. Диаметърът му е 40 мм, което го прави по-малък от другите часовници в тази категория. Използваното в този часовник сапфирено стъкло е с двойна дебелина, което го прави по-издръжливо от обикновените стъкла.

Jaeger LeCoultre Polaris е водоустойчив до 100 метра, което го прави подходящ за всякакви метеорологични условия. Този часовник има и сапфирено стъкло, което го прави много издръжлив и устойчив на надраскване. 

Patek Philippe Pocket

Снимка: swissluxury.com
 • Има златен корпус и бял циферблат
 • Обичан от гмуркачите
 • Уникален и привличащ вниманието дизайн
 • С 21 скъпоценни камъка 

Джобният часовник Patek Philippe е малък ръчен часовник със самонавиване, златен корпус и бял циферблат. Той е представен за първи път през 1931 г. като част от линията Aquanaut, която е кръстена на легендарния изследовател Жак-Ив Кусто.

Оригиналният Aquanaut се задвижва от автоматичен механизъм, разработен от Patek Philippe. Часовникът е бил използван за водолази, които е трябвало да могат да настройват часовниците си на дълбочина и след това да забравят за тях, докато не им потрябват отново. Часовникът има общо 21 бижута и е изработен от 18-каратово злато.

Диаметърът на корпуса е 44 мм, а височината му е 8 мм. На гърба на корпуса е гравирано изображение на летящ орел, което е вдъхновено от изкуството на Жак-Луи Давид. Този часовник може да се носи по всякакъв повод – от официални до ежедневни.

Graff Diamonds Hallucination

Снимка: thejewellereditor.com
 • Цената е 55 милиона долара 
 • Включва редки диаманти и злато
 • Състои се от кафява кожена каишка
 • Най-скъпият часовник в света 

Graff Diamonds Hallucination е часовник за любителите на изкуството и лукса. Часовникът Graff Diamonds Hallucination има циферблат, изработен от редки диаманти и рубини, които са поставени в 18-каратово злато. Часовникът Graff Diamonds Hallucination има регулируема гривна със закопчалка и се задвижва от швейцарски механизми.

Часовникът Graff Diamonds Hallucination има и кафява каишка от крокодилска кожа с релефна подплата от крокодилска кожа от вътрешната страна на каишката.

Graff Diamonds Hallucination се задвижва от автоматичен механизъм ETA 2824-2, който може да се навива на ръка или да се самонавива в зависимост от начина, по който искате да го носите.

Graff Diamonds Hallucination е уникален часовник, който изглежда така, сякаш се носи във въздуха, благодарение на своя дизайн. Часовникът е изработен от 18-каратово злато и сапфирено стъкло и е с диаметър 44 мм.

Graham

Снимка: commons.wikimedia.org
 • Съставен от издръжлив материал.
 • Осигурява елегантен външен вид на своя притежател
 • Притежава циферблати в различни цветове
 • Цената на Olx: От 8000 лв.

Часовникът Graham е швейцарска марка часовници. Часовниците на тази компания са изработени от благородни метали и диаманти, което ги прави много скъпи.

Часовниците Graham се използват от знаменитости като Кейт Мос и Джони Деп, които са били забелязвани да носят тези часовници на червения килим.

Заключение

При наличието на толкова много възможности може да е трудно да решите какъв часовник е най-подходящ за вас. Въпреки това се надяваме, че тези шест най-добри часовника са ви помогнали да разберете какво прави един скъп часовник достоен за своята цена. Можете да се сдобиете с още стойностни часовници в OLX.