Направи си сам ракла за обувки

Подреденото място винаги е приятно за живеене. Подредеността създава приятна естетика и прави дома спокоен. Къщи, в които всичко е разхвърляно навсякъде, ще привлекат вниманието от хубавия завършек към безпорядъка. Особено обувките могат да предизвикат безпорядък в едно внимателно подредено пространство. Наличието на организирано пространство за съхранение на обувките прави къщата ви да изглежда подредена. 

Ако обичате да създавате свои мебели, най-добре е да си направите етажерка за обувки „Направи си сам“. Тя ще ви даде чувство на удовлетворение, след като приключите. “Направете си сами“ също така ви помага да създавате домакински предмети, които отговарят на вашия дизайн. Освен това можете да се забавлявате с него и да проявите творчество. Можете да изградите поставка за обувки „Направи си сам“ от няколко налични в дома ви предмета, отпадъчно дърво, тръби, картони, стълби и закачалки – всички те могат да се използват повторно за направата на стойки за обувки.

Ето десет идеи за етажерка за обувки „Направи си сам“, които можете лесно да създадете, като използвате отново обикновени домакински предмети в къщата си. 

1. Повторно използвани дървени щайги

Източник: pinimg.com

От празните дървени щайги могат да се направят красиви етажерки за обувки. Ако нямате такива вкъщи, тези дървени щайги могат да се намерят в магазините за домашни потреби, тъй като се продават по един долар. Дървеният стелаж за обувки от дървени щайги осигурява рустикален селски дизайн за вашата къща. Дървените щайги могат да поберат голям брой обувки. Но това зависи от размера на етажерката за обувки, която искате. Просто ги подредете една върху друга и вашата „Направи си сам“ етажерка за обувки ще бъде завършена. Можете да ги пребоядисате в какъвто и да е цвят, за да подхождат на темата в къщата ви, или просто да ги лакирате, за да запазите естетиката на дървото

2. Стълба за обувки с токчета

Източник: mydecorative.com

Етажерката за обувки със стълба е една от най-лесните за направа. Можете да използвате стара стълба или да построите такава сами и да съхранявате няколко обувки в зависимост от височината им. Стълбата за обувки може да се монтира навсякъде в къщата. Ако я боядисате в съответствие с цветовете в стаята, тя ще изпъкне. Този стелаж за обувки е хубав начин да покажете таланта си на художник. 

3. Поставка за обувки от PVC тръби с променено предназначение

Източник: pinimg.com

Повторното използване на стари PVC тръби за стелаж за обувки е друг начин да си направите прост и удобен стелаж за обувки. ако имате останали PVC тръби от строителството, можете да ги използвате по този начин. Като алтернатива можете да ги купите от най-близката железария. Винаги е по-добре да използвате малко по-голямо PVC, за да сте сигурни, че обувките ви ще се поберат в тръбите. Използвайте най-голямата си обувка, за да измерите и отрежете PVC тръбите. Добавете известно разстояние при рязането на тръбите. Залепете парчетата с лепило за тръби до желаната от вас височина. Ако сте артистични, можете да използвате и различни цветни PVC тръби. 

4. Преупотребена стойка за обувки с опънат прът

Източник: cdn-fastly.hometalk.com

Използването на опънати пръти е един от най-лесните опити за изграждане на стелаж за обувки. Тя е полезна при ограничено пространство в гардероба. Напречните пръти осигуряват опора за обувките. Начинът на използване на опънати пръти обикновено се прилага в затворени пространства за съхранение. Използвайте както големи, така и малки пръти за натягане, за да осигурите по-голям баланс на обувките си. Направете етажерката за обувки с обтегач така, че предната част на ходилото да лежи върху големия обтегач, а петите – върху по-малкия. Използването на големите и малките пръти за натягане ще помогне за увеличаване на стабилността, след като подредите обувките си върху етажерката за обувки. Просто закачете прътите за напрежение близо до стените и окачете обувките си. 

5. Причудлива стойка за закачалки

Източник: diycraftsfood.trulyhandpicked.com

Старите закачалки също могат да се използват за окачване на стари сандали и джапанки. Металните закачалки са най-подходящи за този хак. Просто изрежете долната част по средата на закачалката с помощта на клещи и извийте двата създадени края, за да изглеждат като други малки закачалки. Прикрепете едната страна на обувките към една от извивките, а другата – към другата страна на закачалката. Всяка закачалка трябва да носи по един чифт обувки. Можете да използвате стенни куки, за да закрепите закачалките на стената. 

6. Рафтове за обувки от тръби

Източник: i.etsystatic.com

От промишлени тръби могат да се изработят красиви етажерки за обувки. При някои варианти на индустриални стелажи за обувки не са необходими винтове, за да завършите стелажа си. Всичко, от което се нуждаете, са някои метални тръби от промишлен тип, съединителни извивки и гаечен ключ. Тръбите ще направят скелета или тялото на стелажа за обувки. Ще ви трябват и две дървени дъски, които да оформят горната част на стелажа за обувки, където ще поставяте обувките си.

7. Пластмасов държач за обувки с всмукване, използван повторно

Източник: cdn.diyncrafts.com

Знаете ли, че можете да използвате пластмасовите бутилки от перилни препарати, за да си направите поставка за обувки? Всичко, от което се нуждаете, са няколко кукички за стена и пластмасови изрезки, за да направите „направи си сам“. Това „направи си сам“ ще ви отнеме само 5 минути. Вземете старите си бутилки от перилни препарати и ги нарежете на достатъчно широки парчета, които могат да поберат обувки. Пробийте малък отвор в задната част, за да свържете изрязаната част с куката за стена. Уверете се, че куката за стена може да издържа до 3-5 кг. След това просто ги монтирайте на стената или на гардероба.. 

8. Пейка за съхранение на обувки

Източник: simplelifeofalady.com

Тази пейка от типа „Направи си сам“ ви позволява да съхранявате обувките си под нея. Тя се поставя предимно в средата на помещението, точно след вратата. Можете да седнете на пейката, докато сваляте обувките си и ги съхранявате в каси, кошници или опънати пръти. 

9. Преработена дървена стойка за обувки от палети

Източник: i.pinimg.com

От стар дървен палет може да се направи лесен стелаж за обувки „Направи си сам“. Има няколко начина, по които можете да си направите поставка за обувки от палети. Най-лесният е да поставите палета в изправено положение до стената. Можете да подобрите креативността си, като създадете в палета отделения, подобни на рафтове, за да имате няколко слоя, на които да поставяте обувките си. 

10. Поставка за обувки от преработен картон

Източник: i.pinimg.com

От кутиите от картон може да направите организирани кутии за обувки, които изглеждат като купени от магазина. Всичко, от което се нуждаете, е лепилен пистолет и стари картонени кутии. Изработката им е много лесна и можете да изберете какъвто искате дизайн. За да се почувствате артистично, боядисайте картонените кутии в избрания от вас цвят.. 

Заключение

Вместо да изхвърляте излишните материали от строителството или старите предмети в къщата си, използвайте ги отново и си направете поставка за обувки. Това ще ви накара да изглеждате организирани и ще ви помогне да подобрите естетиката на къщата си. Не се колебайте да впрегнете творческите си сили и да създадете етажерки за обувки, които да демонстрират артистичната ви природа. Всичко, от което се нуждаете, са няколко прости домакински инструмента и сте готови да започнете.