Петте най-добри интелигентни устройства за вашия дом

Смарт устройствата улесняват живота, като осигуряват допълнителен комфорт и удобство, необходими за по-добър живот. Независимо дали се опитвате да направите нещата по-автоматизирани, като например да включите осветлението си от смартфона, да си пуснете хубава музика дори от удобното си легло и да поддържате дома си по-сигурен, като заключвате вратата си дистанционно. Налични са устройства за умен дом, които осигуряват всичкото това удобство и дори повече.

Броят на предлаганите устройства за умен дом непрекъснато се увеличава, което улеснява грешния избор, защото не всички налични устройства са надеждни. За да сте на по-сигурната страна, вземете всички смарт устройства от уебсайта OLX на достъпна цена. През това време продължете да четете тази статия, за да разгледате 5-те най-добри смарт устройства, които трябва да вземете за дома си.

Кои са най-добрите устройства за умен дом?

По-долу е представен списък с устройства, които според нас трябва да включите в колекцията си от умни домашни устройства. След като комбинирате тези устройства, можете да сте сигурни, че всичко ще работи съвместно за вашия комфорт.

Смарт Wi-Fi Рутер

Източник: Pixabay

Ако искате да имате умен дом, безспорно е, че трябва да разполагате с ефективен Wi-Fi рутер. Умните Wi-Fi рутери осигуряват два пъти по-висока скорост от очакваната и 25 процента допълнителна скорост. Те доставят Wi-Fi сигнали по подходящ начин в цялото помещение, независимо от това колко дебели са стените.

Отличен пример за Wi-Fi рутер, с който можете да се сдобиете, е Wi-Fi рутерът на Google Nests. Той ви дава пълен контрол над пространството, защото разполага с високоговорител и функция за гласово управление. Устройството също така се настройва сравнително лесно. Управлението му става лесно, тъй като можете да го контролирате от смартфона си. Влезте в сайта OLX и вижте най-добрите оферти за рутери.

Смарт комплект за сигурност

Източник: IStock images

Интелигентната система за сигурност е друг важен компонент на умния дом. Тя помага да поддържате дома си сигурен и защитен чрез лесни за инсталиране безжични сензори и камери, които можете лесно да наблюдавате дори в уюта на дома си или дори през смартфона си. Чрез този сензор можете също така да откриете нежелани движения в дома си, независимо дали вратата е била отворена или заключена без ваше съгласие.

Сензорите могат да се свържат и с други смарт устройства, като например светлини, термостати, ключалки, което ви улеснява да ги управлявате от смартфона си. Повечето комплекти за сигурност изискват месечна такса или месечен план, за да ги поддържате в действие; това е една малка цена за спасението на един сигурен дом.

Качества на ефективен смарт комплект за сигурност

● Високонадеждни части

● Висока ефективност

● Ефективни камери за сигурност

● Висока степен на IP защита

● Резервно захранване

● Персонализирани подходящо за вашия дом

На уебсайта OLX има много смарт устройства за сигурност с различни ценови диапазони; кликнете върху връзката, за да разгледате наличните опции..

Смарт камера за сигурност

Източник: IStock

Умната камера за сигурност е също толкова важна, колкото и комплекта за сигурност. Тя ви дава възможност да наблюдавате дома си от първа ръка, дори когато отсъствате. Получавате предупреждение, когато в дома ви има натрапник или нежелано движение. Съществуват много камери за сигурност. По-долу са посочени основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при покупка:

● Възможност за наблюдение при слаба светлина

● Трябва да бъде регулируема

● Може да записва уловените изображения на цифров видеорекордер

● Трябва да има достъп до интернет

● Трябва да е устойчив на дъжд

● Трябва да има добро качество на камерата

Можете да разгледате качествени камери с отлични характеристики на уебсайта на OLX, всички на достъпни цени.

Смарт видео звънец

Източник: IStock

Видеозвънецът ви помага да виждате всички дейности на входната врата. Тя използва сензори за движение, камера, високоговорител, микрофон и интернет връзка, за да улавя и записва всички дейности, които се случват на прага ви, и улеснява наблюдението им чрез вашия смартфон. Това е като гласова поща, но за входната ви врата. То може да работи и като охранителна камера, като следи всички и всичко, което излиза и влиза. Спокойно може да се каже, че интелигентните видеозвънци са полезни за поддържането на сигурността на дома ви.

Как да се уверите, че избирате подходящия видеозвънец за вашия дом? По-долу са изброени основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при покупка:

 • Трябва да има сензори за движение
 • Трябва да има функции за наблюдение на живо
 • Заснемане на HD видео
 • Двупосочно аудио, което ви помага да разговаряте с посетителя си
 • Трябва да има история на дейностите
 • Цветно нощно виждане

Също така можете да разгледате опциите за видео звънец на уебсайта OLX на достъпни цени.

Смарт аларма за дим

Източник: IStock

Алармите за дим могат да допринесат много за безопасността на дома ви в случай на пожар. Тя ви предупреждава, когато в дома ви има възникнал пожар, дори когато не сте вкъщи. Това улеснява бързото повикване на помощ и спасяването на дома ви.

Алармите за дим са снабдени със сензори и са свързани с телефона ви, което ви дава възможност да контролирате ситуациите, свързани с пожар. По-долу са описани основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате интелигентна аларма за дим.

● Правилни функции на сензора

● Предупреждение за глас и местоположение

● Светлина на пътя за безопасност

● Интегрирани схеми

Умно Осветление

Удобствата, които се предлагат с интелигентното осветление, са напълно безкрайни. Представете си колко успокояващо ще бъде да отворите вратата си и светлината да се включи веднага. Непрекъснато се регулира в зависимост от времето на деня; вечер е приглушена, а през деня е малко по-ярка. Същественото е, че получавате и безжично управление от телефона си или чрез асистента на Google, което улеснява живота. По-долу са изброени най-важните характеристики, необходими за умното осветление.

 •  Лесен за инсталиране
 •  Функции за промяна на цвета
 •  Множество опции за управление
 •  Гео-ограждане
 •  Опции за сцени

Можете да закупите устройства за смарт осветление тук, на уебсайта на OLX. Има редица налични възможности на достъпна цена

Заключение

Готови ли сте да повишите IQ на дома си? С помощта на смарт устройствата можете да направите дома си по-привлекателен и приятен за живеене, като същевременно имате пълен контрол дори от километър разстояние. Може да започнете, като изберете най-подходящите за вашия дом устройства на уебсайта OLX. Има много налични опции за вас на най-добрите цени.