Петте най-добри спин мопа за почистване на дома ви

Предимствата на въртящите се мопове пред традиционните са многобройни. За разлика от обикновените мопове, те имат глава от микрофибър, която лесно абсорбира разливите и прави почистването много по-лесно. Те се предлагат с кофа за моп с вградена кошница, която се върти и изстисква водата и мръсотията от главата на мопа. Ако искате да се сдобиете с инструмент за поддържане на чистотата в дома си, тогава спин-мопът е решение, което трябва да обмислите.

За да ви помогнем да разберете повече за въртящите се мопове, ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за тях, включително наличните видове, основните им характеристики и как можете да ги използвате. Продължавайте да четете, за да разберете.

Най-добрите видове спин мопове

Преди да закупите спин моп, ще ви бъде от полза, ако сте запознати с видовете, които се предлагат на пазара днес. По-долу е представен списък с петте най-добри мопа, които можете да си купите.

Спин моп Mopnado Stainless Steel Deluxe Rolling

Спин-мопът Mopnado е една от опциите за спин-моп от по-висок клас с фантастично качество. Той има подвижна кофа, която можете лесно да въртите с помощта на здрави колела. Разполага с разтегателна дръжка, която може лесно да се регулира с 14-инчова глава на мопа. Освен това кофата на мопа има автоматичен дозатор за почистващ препарат, който помага за поддържането на главата на мопа чиста.

Характеристика

 • Тежи 4.5 кг
 • Има ограничена едногодишна гаранция за дръжката си
 • Има дръжка с натискане на пръстена
 • Доставя се с четка за почистване
 • Предлага се с две глави за моп от микрофибър

Плюсове

● Лесен е за използване

● Включва четка за почистване

● Има регулируема дръжка на мопа

Минуси

● Има голяма кофа, която понякога е трудно да се зарежда

● Има твърда дръжка, която е трудна за използване

Спин моп Hurricane

Спин мопът Hurricane има вграден педал, който позволява бързо изстискване само с едно докосване на крака. Той е изключително гъвкав и има абсорбираща глава на мопа, която лесно достига до прах и разливи на скрити места, като например под мебелите.

Основни характеристики

 • Тежи 2.3 кг.
 • Има система за изстискване, активирана с педал
 • Предлага резервна глава за моп, но срещу допълнително заплащане

Плюсове

 • Има полупрозрачна кофа за вода, която помага да се следи нивото на водата в спин мопа
 • Има вграден педал за въртене на кофата
 • Има гъвкава глава на мопа

Минуси

● Не е снабден с дренажен отвор

● Не се предлага с допълнителна глава за моп; екстрите трябва да се заплащат допълнително

Спин моп Aootek Upgraded Stainless Steel Deluxe

Спин мопът на Aootek е изработен с кошница от неръждаема стомана и изключително издръжлива дръжка. Кофата е лека, което я прави по-лесна за придвижване; тя също така е снабдена с отвор за оттичане, който помага за опростяване на процеса на почистване.

Основни Характеристики

● Тежи 2.6 кг

● Има една година гаранция за дръжката си

● Има три глави за моп от микрофибър

Плюсове

● Леки и лесни за преместване

● Вградена бутилка за перилен препарат

● Има отвор за източване

Минуси

● Лекото му тегло го прави нестабилен, докато махате главата на мопа

● Предлага се само в един цвят

Спин моп Tsmine

Спин мопът Tsmine има издръжлива дръжка и стоманена кошница, която се използва за сушене. Той се предлага с шест допълнителни глави от микрофибър. Той е универсален, тъй като може да се използва за различни повърхности като мраморни подове, плочки, дърво и др.

Основни характеристики

 • Тежи 2.5 кг
 • Има дръжка с бутон за изстискване
 • Има шест глави за моп от микрофибър.

Плюсове

 • Има вграден отвор за източване
 • Главата от микрофибър я прави лесна за използване върху различни повърхности
 • Има подвижна кофа за моп, която е лесна за маневриране

Минуси

 • Лекият дизайн го прави нестабилен при транспортиране
 • Мопът не покрива голяма част от повърхността

Спин моп Boomjoy

Най-възхитителната характеристика на спин мопа Boomjoy е подвижната кофа и отворът за източване, който улеснява използването му. Освен това има глави от микрофибър с 360-градусово въртене, което улеснява почистването на всеки сантиметър от пода.

Основни характеристики

 • Тежи 3.7 кг
 • Включва четири глави за моп от микрофибър
 • Включва сменяема въртяща се кофа

Плюсове

● Има вграден контейнер за препарати

● Предлага се с поставка от неръждаема стомана

Минуси

 • Дръжката на мопа е трудна за захващане

Ръководство за закупуване на спин моп

Преди да изберете спин моп, ще ви бъде от полза, ако знаете материала, от който е изработен продуктът, характеристиките, които оказват влияние върху работата му, и впечатленията на потребителите. По-долу са представени трите основни фактора, които трябва да вземете предвид, преди да направите покупка.

Механизъм за изстискване

Уверете се, че мопът, който искате да купите, има механизъм за изстискване. Обикновено спин мопът трябва да има две секции – за чиста вода и за мръсна вода. Механизмът на дръжката в секцията за мръсна вода се използва за изстискване на главата на мопа.

Материал на главата и дръжката на мопа

Главите за моп от микрофибър обикновено са приемливи поради своята издръжливост и ниски разходи за поддръжка. Що се отнася до дръжките, по-препоръчително е да изберете метални дръжки, защото те издържат по-дълго от пластмасовите.

Подвижност

Бързината, с която можете да преместите кофата, се отразява на бързината, с която можете да свършите работата. Тежките модели кофи са трудни за придвижване и забавят процеса на почистване.

Допълнителни характеристики

Някои кофи имат допълнителни характеристики, като отвор за източване или вградена бутилка за перилен препарат. Такива компоненти са допълнителни предимства, които винаги трябва да разглеждате, тъй като те улесняват почистването и източването.

Заключение

Несъмнено спин моповете почистват по-добре от традиционните мопове и кофи. Освен това може да ви спести изстискването на мопа на ръка. Въпреки че има много неща, които трябва да се вземат предвид при избора на спин моп, най-важните фактори са изброените по-горе. Непременно ги имайте предвид, преди да направите покупката си. За да започнете пътешествието си за покупка, разгледайте опциите за спин моп на уебсайта OLX, всички на достъпни цени, на които можете да се доверите.