Пет съвета как да подредите дома си

Добре организираната къща очарова ума и сърцето. Повечето от нас искат да имат прекрасна къща, в която да живеят щастливо и приятно. Организирането на къщата по такъв чудесен начин може да осигури радостен живот за всеки. Човек иска да подреди къщата си по такъв начин, че да изглежда различна и уникална.

Много хора искат да подредят всичко в къщата по удивителен начин. За съжаление, повечето от тях не успяват да го направят. Има стотици съвети за подреждане на къщата, но тук са представени пет съвета как да подредите къщата си, които ще ви помогнат да подредите къщата си правилно.

Разгледайте тези пет съвета как да подредите къщата си правилно.

1. Почистете

източник: nytimes.com

Това е състояние на чистота от микроби, почва, боклуци или отпадъци. На първо място, трябва да поддържаме къщата чиста, преди да подреждаме нещата навсякъде. Чистата и блестяща къща е приоритет на една добре организирана къща. Чистотата осигурява спокойна среда. Така че поддържането на чиста къща ще ни осигури спокойна среда. 

Почистването на една къща не отнема часове. Понякога е повече от достатъчно да отделите тридесет минути за бърсане на прах един ден и прахосмукачка на следващия. Изхвърляйте непотребните вещи в кошчето за боклук. Погрижете се за къщата, която трябва да е чиста всеки ден. След като се събудите, е необходимо да оправите леглото си. Освен това измийте входните врати, дръжките и таблата за превключване.

2. Украсете прозорците със завеси

Източник: dreamon.pk

Важно е да декорирате прозорците със завеси, защото без сенници или завеси прозорците не изглеждат завършени. Висящите завеси ще поддържат красивия вид на стаята. Освен това стаята ще бъде защитена от прах. Стилните завеси правят помещението зашеметяващо. 

Затова изберете стилни материи за завеси, за да декорирате прозорците. Обикновено най-добре изглеждат скобите за окачване на завеси на стената и извън корниза на прозореца. Чрез контролиране на слънчевата светлина или допълнителните светлини/лъчи завесите са най-добрият избор за окачване на прозорците. Важно е да се почисти подът, защото тези завеси висят точно над пода с около половин сантиметър. Много красиви завеси могат да покрият красиво прозорците ви, а в OLX има и много други продукти, които могат да ви помогнат да организирате дома си.

3. Подредете спалнята както трябва

7-Day Plan: Get a Spotless, Beautifully Organized Bedroom
Източник: houzz.com

Когато правите подредена и организирана стая, помислете за всяка част от стаята си, включително стените и пространството под леглото. Можете да използвате пространството под леглото, защото то е невероятно и не се вижда, но може лесно да бъде достигнато. Под него могат да се съхраняват опаковки за подаръци, допълнителни чаршафи или дори книги. Второто нещо е, че поставянето на произведения на изкуството по стените ви дава хипнотизиращи усещания, особено ако спалнята е малка, но произведенията на изкуството по стените. 

Друго нещо, което трябва да се отбележи, е, че мебелите също са едно от най-важните неща, които могат да се съхранят или подредят по подходящ начин или на подходящо място, за да се спести много място в стаята. Изберете атрактивни мебели за спалнята и поддържайте спалнята чиста, докато оправяте леглото с аромат, за да създадете романтична обстановка. Поддържането на мебелите на правилните места ще направи стаята добре организирана и добре изглеждаща.

 Организирайте място за мръсните дрехи. Чистотата е най-важният съвет, както беше споменато по-горе, така че наличието на място за боклука е задължително. В спалнята трябва да се държи малък атрактивен кош за боклук, в който да се изхвърлят отпадъци като носни кърпички, хартия или скрап.

4. Добре декорирана кухня

75 Best Kitchen Ideas - Decor and Decorating Ideas for Kitchen Design
Източник: goodhousekeeping.com

Събуждането в разхвърляна кухня настройва деня на лош темперамент. Събуждането в добре декорирана кухня прави хаотичните сутрини по-лесни. Съхранявайте подобни неща на едно място заедно, за да ги намирате лесно, например дръжте кухненските съдове в един шкаф, а стъклените – в друг. Не забравяйте да добавите някои лични акценти, като например рамкирани картички с любими рецепти на вашето семейство или произведения на изкуството, които изразяват вас. 

Освен това по-малкият брой предмети е най-добър за по-бързото организиране на дома. Ако използвате повече предмети, организирането на дома ви ще отнеме повече време. Купуването и съхраняването на по-малко продукти може да ви помогне да организирате къщата си за много кратко време. Повече продукти водят до повече боклук, който е трудно да се почисти за кратко време.

Освен това елиминирайте излишната посуда от типа Tupperware. По-добре е да оставите едно бутче да се търкаля в твърде голям контейнер, отколкото 50 пластмасови кутии без подходящи капаци да задръстват шкафа и хладилника ви. Използвайте найлоново фолио, затворени торбички или алуминиево фолио, ако ви свършат. Или можете да изядете остатъците, за да освободите повече място.

Отървете се от чиниите и купичките с различен размер и си купете унифициран комплект. Когато всички съдове са еднакви, е лесно да зареждате и изпразвате съдомиялната машина. Никога не се налага да премествате чиния, за да стигнете до друга.

5. Красивата градина въздейства на сетивата ни

155,766 Flower Garden House Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images -  iStock
източник: istockphoto.com

Съществува силна връзка между хората и природата. Човекът се чувства комфортно и забравя всички тъги, когато се скита тук и там сред природата. Според Ричард Бриърс „градината е нещо красиво и работа завинаги“.

За една добре подредена къща е необходимо да се засадят свежи цветя около градината, за да стане тя привлекателна. Различните видове плодове и зеленчуци също ще направят градината по-страхотна. Възможно е не всички хора да имат градини в къщите си, но градините, които са организирани и украсени с цветя, могат да допринесат за красотата на една къща. 

Заключение

Всеизвестна истина е, че добре подредената къща е място, където всеки иска да живее. В известен смисъл разхвърляните места могат да предизвикат повече излишни тревоги, отколкото се замисляте. Управлението на една къща е умение и всеки човек трябва да притежава това умение, за да поддържа къщата добре организирана и украсена.

Всички съвети, които са разгледани по-горе, са най-добри за поддържане на организираната къща, но също така имайте предвид, че за поддържането на организирана къща винаги трябва да отделяме по малко време ежедневно. Да отделяте по 5 минути дневно за подреждане на къщата си е повече от достатъчно и можете да поддържате къщата си светла, блестяща и организирана, а в OLX може да намерите всичко за да направите дома си още по-красив.