повече мобилен трафик

Повече мобилни потребители и възможности за бизнеса в OLX през 2017

И тази година данните в OLX показват, че се запазва тенденцията за ръст на потребителите, които предпочитат да публикуват обяви и да ползват платформата от мобилните си телефони. Публикуваните нови обяви от мобилното приложение и мобилната версия за 2017 г. са 2 388 587, спрямо 1 671 234 нови обяви, публикувани от десктоп, или 43% повече.

Вече над 1 милион български потребители са свалили приложението и над 100 000 човека дневно го използват. Според Play Store класациите, мобилното приложение на OLX е сред трите най-популярни приложения в България в категория Shopping.

Интересни са данните за средните цени на артикули по категории, които са както следва: aвтомобили: 3500 лв.; aвточасти: 200 лв.; дом и градина: 180 лв.; eлектроника: 220 лв.; за бебето и детето: 63 лв.; машини, инструменти, бизнес оборудване: 950 лв.; мода: 73 лв.; спорт, книги и хоби: 75 лв.

Общо за 2017 г. OLX отчита и 300% ръст на бизнес потребителите си в България. Това показва, че все повече фирми (особено малки и микро бизнеси) предпочитат да ползват платформи за обяви, които имат голяма популярност и достигат до голям брой потребители. Най-големият бизнес клиент на OLX.bg е в категория „автомобили и авточасти“ с над 3000 обяви на месец. Друг сегмент, които отчита голям брой бизнес клиенти е „недвижими имоти“.

Освен личен консултант, който ги обслужва персонално в категорията, в  която продават, бизнесите в OLX вече могат да се възползват от услугата Open APi, която могат да използват като успореден търговски канал за реализиране на продажбите си. Услугата дава възможност за автоматичен импорт на обяви и достъп до всички функционалности на платформата независимо дали потребителят има онлайн магазин или търси допълнителна възможност да развие бизнеса си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.