Подробно ръководство за закупуване на кварцови плотове

Както ще ви каже всеки експерт по недвижими имоти, оценката и желанието на един дом зависят от естетическата му стойност и от местоположението. Същото важи и за материалите, използвани за изграждането на къщата, като се започне от покрива и се стигне до мазето, алеята и озеленяването. Въпреки това един от най-добрите начини да подобрите оценката на имота си е да добавите плот.

Въпреки че всички материали за плотове имат уникални свойства, един от най-добрите варианти са кварцовите плотове. Тези красиви, естествени плочи предлагат несравнима издръжливост и се предлагат в различни цветове и шарки, а вие можете да ги закупите от OLX на достъпни цени. Този преглед на кварцовите плотове трябва да ви помогне да вземете добре информирано решение за покупката си.

От какво са направени кварцовите плотове?

Кварцовите плотове са съставени от приблизително 93% кварц и 7% други минерали и пигменти, които подчертават красотата и цвета на камъка. Най-често използваните минерали са доломит, фелдшпат и силициев диоксид.

Силициевият диоксид е важен компонент на кварца, тъй като допринася за неговата твърдост и издръжливост. Освен това той е устойчив на петна, киселини, бактерии и UV лъчи. Поради това кварцовите плотове практически не изискват поддръжка и могат да издържат цял живот.

За какво са подходящи кварцовите плотове?

Източник: Pinterest

Кварцовите плотове могат да се използват по различни начини. Ако имате голяма кухня, трапезария или бар, кварцовите плотове ще добавят класа и елегантност. Кварцовите плотове имат гладка повърхност, която не позволява появата на петна, бактерии, мухъл и плесен.

Кварцовите плотове са подходящи и за офиси и училища. Те се използват предимно в конферентни зали и заседателни зали. Можете да поставите такива и във всекидневната си, което ще придаде елегантност и красота на пространството. За да удължите живота на плотовете си, трябва само да ги избършете с влажна кърпа.

Разновидности на кварцови плотове

Когато пазарувате кварцови плотове, първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че естествените камъни са уникални. Всеки от тях има своята красота и естествен вид. Ако искате да направите впечатление с новите си плотове, тогава разгледайте тези възможности.

Кобалт

Източник: Pinterest

Този камък има привлекателен син цвят, който е подчертан от проблясъци на по-тъмни нюанси. Ако харесвате ярките нюанси на камъка, този вариант ще допълни всеки интериорен декор, независимо дали е модерен, съвременен или традиционен. Цената му е между 150 и 270 евро на кв. метър.

Бял мрамор

Източник: Marble.com

Белият мрамор е един от най-широко използваните естествени камъни. Той има гладка, бяла повърхност. Той е идеален за всяко помещение и се предлага на цени между 150 и 250 евро за кв. метър.

Смели вихри

Източник: Thisoldhouse.com

За драматична визия опитайте този атрактивен вариант. Тъмните вихри от черни и сиво-сини ивици се подчертават от приглушения фон, съставен от кремави и сивосини тонове.

Цената му е около 200 до 220 евро на кв. метър.

Ярко зелено

Източник: Thisoldhouse.com

Яркозеленият цвят на този кварцов плот напомня за зеления пейзаж. Богато изпъстрен с фини тъмни петна, камъкът внася освежаваща енергия в интериора ви. Цената му варира от 150 до 200 евро на кв. метър.

Източник: Thisoldhouse.com

Земни петънца

Тази плоча, която е вечна като самата Земя, се отличава с кафяви, сиви и бежови вихри, които ѝ придават фин земен вид. Богатата текстура на камъка се подсилва от блясъка на петната. Цената на плочата е между 200 и 220 евро на кв. метър.

Какви са стъпките за закупуване на кварцови плотове?

Сега, когато знаете повече за кварцовите плотове, следващото нещо е да знаете как да купите идеалните. Както при всеки проект за подобрение на дома, е полезно да направите добро проучване, преди да отидете на пазара. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат в този процес.

Сравняване на марки, цветове и модели

Първото нещо, което трябва да направите, е да откриете кой кварцов плот отговаря на вашите нужди. Искате ли нещо, което да се вписва в интериора ви? Или търсите нещо, което ще направи впечатление? Например, ако живеете в провинциално имение, ще ви трябва плот със сдържан дизайн.

От друга страна, ако живеете в апартамент, може би ще искате да купите нещо с по-модерен вид. Уверете се, че сте разгледали всички възможности, и след това започнете да ги намалявате.

Получаване на оферти от различни Home Depots

След като сте избрали най-подходящите продукти, обадете се в няколко магазина за домашни потреби и попитайте за цените. Няколко фактора влияят на цената – детайли на изрязване, количество и обработка на ръбовете. След като получите всички оферти, е препоръчително да потвърдите цените онлайн.

В този момент знаете кой магазин предлага най-добрата цена за най-висококачествен плот. Уебсайтът на Olx е чудесно място за намиране на плотове с отстъпка, така че не забравяйте да погледнете там.

Направете поръчка и я изчакайте една седмица

След като изберете перфектния кварцов плот, е време да направите поръчка. Всички плотове се предлагат с гаранция от производителя, но винаги е добра идея да поръчате допълнително, в случай че възникне проблем. Не забравяйте да дадете поне една седмица за пристигането на новия ви плот.

Инсталирайте кварцовия си плот

Източник: Pinterest

След като плотът е доставен, следващата стъпка е да го монтирате. Ако искате да направите това сами, потърсете съвет от специалист, за да сте сигурни, че няма да повредите плочите. Можете също така да наемете професионалист, който да свърши

работата. Кварцовите плотове могат да се монтират с всеки уплътнител на силиконова основа и не изискват подложка. Докато монтирате продукта, запечатайте всички видими шевове с епоксидна смола.

Заключение

Като най-издръжливия и красив материал за повърхности, кварцовите плотове придават класа и елегантност на всеки интериор. Този елегантен камък се предлага в широка гама от цветове и шарки. Въпреки че всяка отделна кварцова плоча е уникална, изброените в това ръководство придават на дома или офиса ви перфектния завършек.

Кликнете върху връзката по-долу, за да получите тези плотове на OLX на достъпни цени. https://www.olx.bg/d/dom-i-gradina/q-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%82/